18 فروردین 1397 - 16:5 شناسه خبر: 6885 نسخه چاپی

بخش خصوصی ایران و ترکیه برای همکاری در صنایع غذایی تفاهم‌نامه امضا کردند

بخش خصوصی ایران و ترکیه برای همکاری در صنایع غذایی تفاهم‌نامه امضا کردند
کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران و اتحادیه مرکزی تعاونی‌های اعتباری کشاورزی ترکیه با حضور رئیس هیات مدیره و دبیرکل کانون و حسین پیرموذن به عنوان نماینده هیات رئیسه اتاق ایران در مذاکرات اقتصادی با ترکیه، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

پایگاه خبری اتاق بازرگانی ایران

این تفاهم‌نامه باهدف استفاده از ظرفیت‌های صنایع غذایی و کشاورزی دو کشور به منظور تأمین نیازهای موجود و تکمیل ظرفیت‌های خالی صنایع تبدیلی کشور به امضا رسید.

حسین پیرموذن، عضو هیات رئیسه اتاق ایران در مراسم امضای تفاهم نامه با اشاره به دیدگاه مثبت پارلمان بخش خصوصی ایران نسبت به گسترش سطح روابط ایران و ترکیه، تصریح کرد: دولت ایران همواره به بخش خصوصی توصیه می‌کند که در ارتباط با کشورهای همسایه، نگاه ویژه‌ای به ترکیه داشته باشند. در همین راستا اتاق ایران سفری را ترتیب داد تا روسای اتاق‌های سراسر کشور سفری به این کشور داشته باشند و از نزدیک با ظرفیت‌های اقتصادی این کشور آشنا شوند.

وی ادامه داد: در طول این سفر توافق شد که همکاری بین ایران و ترکیه در تأسیس شهرک‌های صنعتی مشترک صورت گیرد. در حال حاضر پیشنهاد ایجاد شهرک صنعتی در قزوین، قم و چند منطقه دیگر را مطرح کردیم که در حال بررسی هستند. با تفاهم‌نامه‌ای که امروز منعقد شد می‌توان از ظرفیت شهرک‌های صنعتی در حوزه صنایع تبدیلی استفاده کرد.

همچنین بر اساس اظهارات سید محمدرضا مرتضوی، رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، اتحادیه مذکور بزرگ‌ترین سازمان زراعی در منطقه است و تجربیات بسیاری در این حوزه دارد. از طرفی تکمیل زیرساخت‌های لازم در بخش کشاورزی جزو مهم‌ترین نیازهای کشور در این بخش محسوب می‌شود که با همکاری این اتحادیه می‌توانیم بخشی از این نیاز را تأمین کنیم.

وی بر این باور است که همکاری ایران و ترکیه در حوزه‌های مختلف می‌تواند این دو کشور را به قدرتی بی‌رقیب در منطقه تبدیل کند مشروط بر اینکه امکانات و ظرفیت‌های خود را در اختیار یکدیگر قرار دهند.

این فعال اقتصادی ایران و ترکیه را به ویژه در بخش کشاورزی و صنایع غذایی، مکمل یکدیگر خواند و با اشاره به مذاکرات انجام شده بین کاوه زرگران، دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران با نماینده اتحادیه مرکزی تعاونی‌های اعتباری کشاورزی ترکیه تأکید کرد: خوشبختانه این مذاکرات به نتیجه رسید و منجر به تفاهم‌نامه‌ای شد که از سوی دو کشور به رسمیت شناخته می‌شود. توجه به موضوعاتی که قابلیت اجرا داشته باشد، مهم‌ترین ویژگی این تفاهم‌نامه است.

فاحرتین پویراز، مدیرکل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های اعتباری کشاورزی ترکیه حضور دو کشور در کنار هم را راه‌حلی برای رفع مشکلات کشورهای منطقه دانست و تشریح کرد: زمینه همکاری بین دو کشور فراهم است هرچند تا حدی با شرایط سختی مواجه هستیم. باید آنچه قابلیت اجرا دارد را مدنظر قرار دهیم و گام‌به‌گام در راستای عملیاتی شدن آن قدم برداریم.

وی در انتها با بیان این مطلب که اعتماد بین دو طرف در این همکاری‌ها حرف اول را می‌زند، تأکید کرد: باید این همکاری را در قالب یک برنامه بلندمدت ببینیم.