03 بهمن 1395 - 17:42
شناسه خبر: 4720
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
گزارش کانون انجمنهای صنایع غذایی از اولین مراسم اعطای نشان امین الضرب
ادامه موفقیتهای درخشان صنعت غذا با دریافت دو تندیس امین الضرب توسط کارآفرینان صنایع غذایی
در ادامه موفقیتهای صنعت غذا، در اولین مراسم اعطای تندیس و نشان امینالضرب، دو تندیس و لوح از سه تندیس اهدا شده در این مراسم به غلامعلی سلیمانی و مرتضی سلطانی، کارآفرینان صنایع غذایی تعلق گرفت.
به گزارش کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، روز یکشنبه سوم بهمن ماه، تالار وحدت میزبان مراسم اعطای تندیس و نشان امینالضرب بنیانگذار اتاق بازرگانی در ایران بود که با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محمدرضا نعمت زاده و برخی از فعالان تجاری و اقتصادی کشور برگزار شد.
در این مراسم که به مناسبت یکصد و سی و سومین سالگرد تاسیس اتاق بازرگانی توسط امین الضرب، اولین تندیس به غلامعلی سلیمانی به عنوان کارآفرین برتر ایرانی و بنیانگذار شرکت کاله تعلق گرفت. همچنین دومین تندیس و لوح امین الضرب نیز نصیب صنایع غذایی شد و به کارآفرین برجسته مرتضی سلطانی مدیرعامل زر ماکارون و به عنوان رکورددار ذخیره سازی غلات و تولید آرد در کشور تعلق گرفت. این موفقیت از آنجا حائز اهمیت است که در هفته های گذشته سه تن از پنج صادرکننده برتر که به عنوان مشاوران وزیر صنعت انتخاب شدند نیز از خانواده صنعت غذا بودند. مرتضی سلطانی و غلامعلی سلیمانی که در این مراسم به عنوان کارآفرینان برتر ایران انتخاب شدند، به همراه یونس ژائله رییس هیات مدیره گروه صنایع غذایی شیرین به عنوان مشاوران مهندس نعمت زاده درتوسعه صادرات غیرنفتی انتخاب شده بودند تا کماکان موفقیتهای صنایع غذایی کشور ادامه دار باشد.
با این حال تالار وحدت تهران از ساعات ابتدایی صبح یکشنبه، میزبان چهرههای نامآشنای بخش خصوصی بود، فعالانی که در حوزههای مختلف اقتصادی چه تولید کالا و خدمات و چه تجارت در راستای اعتلای اقتصاد کشور و بهبود رشد و پیشرفت اقتصادی تلاش میکنند. مجموعهای از نمایندگان بخش خصوصی از چهرههایی که بیش از نیمقرن کار و فعالیت اقتصادی دارند تا چهرههایی که به تازگی و با انرژی جوانی وارد حوزه کسبوکار شدهاند جمع شده بودند تا با گرامیداشت 133 سالگی اتاق تهران به عنوان یکی از اصلیترین نهادهای بخش خصوصی، از چهرههایی که به عنوان کارآفرین برتر نشان تندیس امینالضرب را میگیرند یا پیشکسوتان و پژوهشگرانی که به بخش خصوصی یاری رساندهاند تقدیر کنند.
در این مراسم علاوه بر فعالان بخش خصوصی، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهور و محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز حضور داشتند. در این مراسم جدا از اعطای لوح و تندیس به سه تن از کارآفرینان برتر که همان گونه که اعلام شد دو تن از آنها از اعضای خانواده صنعت غذا بودند، از چهار کارآفرین و 12 پیشکسوت عرصه تولید و تجارت نیز تقدیر شد. همچنین از دو محقق و پژوهشگر، یک مدیر رسانهای بخش خصوصی و یک چهره دولتی قدیمی که سابقهای طولانی در همراهی و همگامی با بخش خصوصی دارد نیز با اعطای لوح و نشان امینالضرب تجلیل شد.
آخرین توصیه های آیت الله هاشمی رفسنجانی به کارآفرینان
در ابتدای این مراسم محسن هاشمی، فرزند مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی، در سخنانی کوتاه به فرآیند توسعه در کشور پرداخت. او به برخی اظهارنظرها و توصیه های آیتالله هاشمی در آخرین دیدارهای ایشان با کارآفرینان اشاره کرد و گفت: یکی از دیدگاههای ایشان این بود که ارتقای دانایی مردم، بهتر از تلاش برای اصلاح سیاستمداران است و اینکه اعتراف به خطا ایرادی ندارد؛ بلکه پی بردن به اشتباه و جبران آن بسیار حائز اهمیت است. مساله دیگری که مورد تاکید ایشان بود، آبیاری درخت امید بود. اعتقاد آیت الله این بود که نباید امید از جامعه رخت ببندد. ایشان همچنین همواره به دنبال ایجاد همدلی بودند و میگفتند یکی از دلایل موفقیتهای دولت سازندگی وجود همدلی در آن دوره بود.
ابتدا بخش خصوصی صاحب پارلمان شد
در ادامه آیین اعطای لوح و نشان امینالضرب به کارآفرینان برتر و پیشکسوتان عرصه تولید و تجارت به مناسب 133 سالگی اتاق تهران، غلامحسین شافعی، رییس اتاق ایران پشت تریبون ایستاد. شافعی با یاد کردن از فرزندان غیور ایرانی که بیش از یک قرن گذشته پایههای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی را در کشور بنا نهادند، از بنیانگذار اتاق تهران یاد کرد و گفت: مرحوم حاج محمدحسن امینالضرب با برخورداری از اخلاق، تقوا و پیگیری مستمر توانست حاکمیت دوران را متقاعد سازد که نهادی جوشیده از فعالان اقتصادی به نام مجلس وکلای تجار ایران میتواند از یک سو پیگیر حقوق بازرگانان جامعه و از سوی دیگر مشاوری امین برای دولت در مسیر بهبود اقتصاد باشد. رئیس اتاق ایران با تأکید بر فعالیتهای این فرزند دلیر ایران در راستای احترام به مالکیت فردی، جلوگیری از سوءاستفاده عمال دیوانی، رواج کالاهای ایرانی و سپردن امور تجار به نهاد مدنی، تصریح کرد: قبل از شکلگیری هر نوع الگوی پارلمانی در کشور، پارلمان بخش خصوصی بنیان گذاشته شد.
طرح دولت برای جهش عظیم در اقتصاد کشور
وزیر صنعت، معدن و تجارت دیگر سخنران این همایش بود. محمدرضا نعمتزاده با اشاره به نقش اتاق بازرگانی و جایگاه این نهاد بخشخصوصی در تصمیمسازیها و تصمیمگیریها در کشور، گفت: ایران امروز، نیاز به توسعه و پیشرفت دارد و تحقق آن نیز به دست کسانی است که قابلیت و توانمندی آن را داشته باشند. وی افزود: در مسیر توسعه کشور، نخبگان اقتصادی و کارآفرینی جلودار و پیشقراول هستند و دیگر عرصههای کشور باید به دنبال آنان حرکت کنند. وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه افزود: دولت یازدهم در حال تدوین طرحی است که جهش عظیمی در اقتصاد کشور ایجاد خواهد کرد و افزایش تولید و صادرات، ارتقای فناوری و سایر بخشها در آن دیده شده و قصد داریم این طرح را با همراهی کامل بخش خصوصی پیادهسازی کنیم.
اعطای تندیس، نشان و لوح امینالضرب به کارآفرینان و پیشکسوتان
در ادامه این مراسم، اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهور، محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، غلامحسین شافعی، رییس اتاق ایران و مسعود خوانساری رییس اتاق تهران برای اعطای تندیس، نشان و لوح امینالضرب به منتخبان در کنار یکدیگر قرار گرفتند. در این مراسم پس از تجلیل و تقدیرها نوبت به اعطای تندیس و لوح امین الضرب به سه کارآفرین برتر کشور رسید. سه تن از کارآفرینی که حائز بیشترین امتیاز از منظر معیارهای تعیینشده هیات داوران شده بودند که دو تن از آنها متعلق به خانواده صنعت غذا بودند. غلامعلی سلیمانی، بنیانگذار شرکت سولیکو و کاله، مرتضی سلطانی بنیانگذار و رییس هیات مدیره گروه صنعتی زر و محمد فنایی بنیانگذار و رییس هیات مدیره گروه الکترو کویر سه کارآفرینی بودند که تندیس امینالضرب به آنان اعطا شد تا در نخستین مراسم اعطای نشان امینالضرب به عنوان کارآفرینان برتر ایران شناخته و معرفی شوند.
معاون اول رییس جمهور: باید به کسانی که دلبسته ایران هستند افتخار کرد
پس از مراسم اعطای تندیس، نشان و لوح امینالضرب، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهور طی سخنانی، برگزاری این گردهمایی توسط اتاق تهران را اقدامی ارزشمند برشمرد و گفت: شرط ماندگاری چنین حرکتهایی این است که چارچوبهایی برای آن طراحی شود. این برای نخستین بار است که یک نهاد مدنی در کشور ما، جایزهای به نام بنیانگذار خود طراحی میکند. اتاق تهران به عنوان نهادی مدنی در ساماندهی بخش خصوصی، نقش کمنظیری ایفا کرده است.
او افزود: اکنون فعالان اقتصادی احساس میکنند نهادی به نام آنان وجود دارد که در فرصتهای پیشآمده نظرات آنان را مطرح میکند و چنانچه مطالبات فعالان اقتصادی در دولت به جایی نرسد، اتاقها این خواستهها را در رسانهها مطرح میکنند. برای دولت افتخار است که سیاستهایش نقد شود و در صورتی که دولتها بتوانند از این نقدها استفاده کنند برای پیشرفت کشور مفید خواهد بود.
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه دولت تدبیر و امید، نخبگان، دانشگاهیان و فعالان اقتصادی را مشاوری مفید برای خود میداند، ادامه داد: کسانی که در اتاق عضویت دارند، هر یک میتوانند دهها کار و خدمت ماندگار به جای بگذارند. من اکثر کسانی که لوح و نشان دریافت کردند، را میشناسم. باید به کسانی که به ایران دلبسته هستند، افتخار کرد. در واقع برای اعتلای اقتصاد ایران، راهی جز میدانداری بخش خصوصی وجود ندارد.