01 آذر 1395 - 8:57 شناسه خبر: 4649 نسخه چاپی

شرط سازمان استاندارد برای رفع ممنوعیت تولید و استفاده از خمیر مرغ در تولید فرآورده‌های گوشتی

پیروبخت: خمیر مرغ را مطابق استانداردهای جهانی و در کارخانجات تولید کنید؛ افلاکی: استقبال می‌کنیم

پیروبخت: خمیر مرغ را مطابق استانداردهای جهانی و در کارخانجات تولید کنید؛ افلاکی: استقبال می‌کنیم شرط سازمان استاندارد برای رفع ممنوعیت تولید و استفاده از خمیر مرغ در تولید فرآورده‌های گوشتی
در شرایطی که ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در تولید فرآورده ‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس باعث مشکلات مختلفی برای تولیدکنندگان این صنعت شده است، ...

در شرایطی که ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در تولید فرآورده ‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس باعث مشکلات مختلفی برای تولیدکنندگان این صنعت شده است، رییس سازمان استاندارد اعلام کرد که اگر این محصول در حد استانداردهای کشورهای پیشرفته و قائل به حقوق مصرف‌کننده در کارخانجات فرآورده‌های پروتئینی تولید شود، ممکن است در آینده آزاد شود. اظهارنظری که با استقبال مجید افلاکی، دبیر انجمن فرآورده های گوشتی ایران مواجه شد.

به گزارش کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، خمیر مرغ که در سال‌های گذشته به عنوان ماده اولیه تولید انواع فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می‌گرفت از ابتدای سال گذشته با اظهارات وزیر بهداشت ممنوعیت آن در دستور کار دو سازمان نظارتی استاندارد و غذا و دارو قرار گرفت و در ادامه ممنوعیت استفاده از آن نیز در تولید این فرآورده‌های گوشتی اعلام شد؛ هر چند این ممنوعیت با مخالفت برخی از تولیدکنندگان حوزه صنایع غذایی مواجه و سبب ایجاد برخی اختلاف نظرها میان دستگاه‌های دولتی از جمله سازمان دامپزشکی، وزارت جهاد کشاورزی و دو سازمان نظارتی استاندارد و غذا و دارو همراه بود، اما همچنان ممنوعیت آن ادامه دارد.

اما اکنون به نظر می‌رسد رییس سازمان استاندارد شرطی برای آزادسازی خمیر مرغ از حصارهای بهداشتی و استانداردهای سخت‌گیرانه اعلام کرده؛ چرا که نیره پیروز بخت در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تاکید بر ادامه ممنوعیت استفاده از این محصول در تولید سوسیس و کالباس اعلام کرد که اگر خمیر مرغ در ایران بر اساس استانداردهای کشورهای پیشرفته تولید شود ممکن است در آینده برای مصرف در صنایع تولید کننده فرآورده‌های گوشتی آزاد شود.

وی در این باره تاکید کرد: «در زمینه برخی کالاها مانند خمیر مرغ هنوز معتقدیم که می‌تواند تولید شود اما همچنان برای استفاده در فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس ممنوع است، اما اینکه در کدام صنایع می‌تواند مصرف شود وزارت بهداشت باید تصمیم‌گیری کند.»

در همین خصوص مجید افلاکی، دبیر انجمن فرآورده های گوشتی ایران در گفت‌وگو با پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران با استقبال از گفته‌های رییس سازمان استاندارد گفت: «ما بارها اعلام آمادگی کرده‌ایم که تولید و استفاده از خمیر مرغ در فرآورده‌های گوشتی در کارخانجات صنایع پروتئینی و تحت نظارت و استانداردهای سازمان‌های ناظر از جمله استاندارد و غذا و دارو صورت بگیرد تا نکاتی که مدنظر این نهادها است، نیز بر طرف شود.»

افلاکی با بیان اینکه این گفته‌های رییس سازمان استاندارد همان مواردی است که ما پیش از آن درخواست آن را ارایه داده بودیم، افزود: «کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی توان تولید سالانه 50 هزار تن خمیر مرغ سالم و بهداشتی و مطابق با استانداردهای جهانی بهداشت و کیفیت را دارا هستند. ما پیش از این به سازمان‌های غذا و دارو و استاندارد اعلام کرده بودیم که تولید خمیر مرغ در کارخانجات فرآورده‌های گوشتی می‌تواند نگرانی‌های موجود را از بین ببرد.»

پیروز بخت نیز در همین خصوص معتقد است: «اگر خمیرمرغ در کشورهای پیشرفته و قائل به حقوق مصرف کننده استفاده می‌شود به این دلیل است که آن‌ها از قطعات گوشت مرغ برای تولید خمیر مرغ استفاده می‌کنند و اگر این مسائل بهداشتی و نکات مورد نظر سازمان استاندارد رعایت شود، می‌توانیم به این سمت و سو حرکت کنیم که خمیر مرغ در ایران نیز بتواند در فرآورده‌های گوشتی استفاده شود.»

رییس سازمان استاندارد درباره اینکه برخی صنایع معتقدند که به نظر می‌رسد مسائل مهمی مانند تولید و مصرف خمیر مرغ به دست فراموشی سپرده شده است و در این میان صنایع بلاتکلیف هستند، اظهار کرد: «مسائل مهمی مانند خمیر مرغ هیچگاه به دست فراموشی سپرده نشده و اگر در این زمینه صحبتی مطرح نمی‌شود به دلیل این است که دستگاه‌های ناظر مانند سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی با یکدیگر هماهنگ هستند، تعامل مناسبی بین آنها در زمینه کالاهای مسئله دار وجود دارد و بسیاری از تصمیم‌گیری ها در این زمینه به صورت مشترک رخ می دهد.»

حال باید دید با توجه به اعلام آمادگی انجمن فرآورده‌های گوشتی برای تولید خمیر مرغ تحت استانداردهای سازمان‌های استاندارد و غذا و دارو در کارخانجات صنایع پروتئینی، رفع ممنوعیت استفاده از این محصول در تولید سوسیس و کالباس چه زمانی اجرایی خواهد شد. به خصوص که مجید افلاکی تاکید می‌کند با تولید خمیر مرغ در کارخانجات فرآورده‌های گوشتی و تحت نظارت‌ها، هزینه تمام شده برخی محصولات به نفع تولید و مصرف‌کنندگان کاهش می‌یابد. به گفته دبیر انجمن فرآورده‌های گوشتی ایران، استفاده حداکثری از منابع و امکانات موجود داخلی، ‌مطابق اصول مصرح اقتصاد مقاومتی است که مورد تاکید مسئولان ارشد کشور نیز هست.