23 مرداد 1395 - 15:57 شناسه خبر: 4529 نسخه چاپی

وعده‌هایی که عملی نمی‌شود

احتمال تعطیلی کارخانه‌های تولیدی با ادامه کمبود و گرانی «شکر» در بازار

احتمال تعطیلی کارخانه‌های تولیدی با ادامه کمبود و گرانی «شکر» در بازار وعده‌هایی که عملی نمی‌شود
با وجود اینکه مسئولان شرکت بازرگانی دولتی در روزها و هفته‌های گذشته اعلام کرده‌اند میزان شکر در بازار به حد کافی است و با فروش این محصول در ...

با وجود اینکه مسئولان شرکت بازرگانی دولتی در روزها و هفته‌های گذشته اعلام کرده‌اند میزان شکر در بازار به حد کافی است و با فروش این محصول در بورس کالا، نیاز واحدهای تولیدی برطرف شده است، اما دبیر انجمن شیرینی و شکلات اعلام کرد همچنان به دلیل کمبود شکر در بازار قیمت این محصول بالاست و با ادامه این روند احتمال تعطیلی واحدهای تولیدی وجود دارد.

به گزارش کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در هفته‌های گذشته و با مشکلاتی که در تامین شکر مورد نیاز بازار مصرفی از یک‌سو و نیاز عدیده صنف و صنعت به شکر قهوه‌ای و سفید از سوی دیگر وجود داشت، قیمت این کالای استراتژیک که بر قیمت تمام شده بسیاری از محصولات صنایع غذایی موثر است، به نحو چشمگیری بالا رفت. در پی این ماجرا مسئولان شرکت بازرگانی دولتی که پس از انتزاع از وزارت صنعت، معدن و تجارت و پیوستن به وزارت جهاد کشاورزی وظیفه تامین و تنظیم بازار کالاهای اساسی را بر عهده گرفته‌اند، در مصاحبه‌های متعددی کمبود شکر در بازار را منکر و افزایش قیمت آن را نتیجه فعالیت دلالان دانستند و خبر از محموله‌های بزرگ شکری دادند که در راه است و با ترخیص آن در بنادر مشکلات حل خواهد شد و قیمت‌ها نزولی می‌شود.

اما با گذشت هفته‌ها از این ماجرا همچنان قیمت شکر در بازار کاهش نیافته است و در همین خصوص امروز  شنبه (23 مرداد) جمشید مغازه‌ای دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات با بیان اینکه همچنان قیمت شکر در سطح بازار بالا است، اعلام کرد: «هنوز قیمت شکر برای کارخانجات صنعتی ? هزار و ??? تومان است و این موضوع کارخانجات را برای تأمین مواد اولیه خود با مشکلاتی روبه رو ساخته است.»

مغازه ای که با تسنیم سخن می‌گفت با اشاره به اینکه با وجود تمام وعده‌ها همچنان قیمت شکر در سطح بازار بالا است، اعلام کرد: «هنوز قیمت شکر برای کارخانجات صنعتی 3 هزار و 300 تومان است و این موضوع کارخانجات را برای تأمین مواد اولیه خود با مشکلاتی روبه رو ساخته است.»

وی با بیان اینکه واحدهای کوچک امکان خرید مواد اولیه خود را در بورس ندارند، افزود: «در حال حاضر واحدهای تولیدی با حداقل ظرفیت کار می‌کنند که اگر این امر ادامه پیدا کند مجبور به تعطیلی خواهند شد.»

دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات معتقد است، به نظر می‌رسد کمبود شکر تا فصل برداشت چغندرقند در شهریور و مهر ماه سال جاری ادامه پیدا کند.

گفته‌های مغازه‌ای در حالی مطرح می‌شود که هفته گذشته علیرضا اشرف به عنوان نایب رئیس انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر با اشاره به اینکه  براساس تصمیمات به عمل آمده قرار شده روزانه 10 تا 15 هزار تن شکر با قیمت 2520 هزار تومان در بورس به فروش برسد گفته بود: «متقاضیان می‌توانند براساس سرانه تولید شکر مورد نیاز خود را از بورس کالا خریداری کنند، قاعدتاً پس از خرید شکرها تا یک هفته به دست تولیدکنندگان خواهد رسید.»

نایب رئیس انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر آن روز اعلام کرده بود با این تصمیمات قیمت شکر طی روزهای آینده افت شدیدی در سطح بازار خواهد داشت. اما اکنون و با گذشت چند روز از این اظهارات نشانه‌ای از کاهش قیمت شکر در بازار به چشم نمی‌خورد.