01 آبان 1393 - 12:6
شناسه خبر: 833
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت:
حمایت از تولید داخلی تنها راه خروج کشور از رکود اقتصادی است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور اظهار کرد: حمایت و افزایش تولیدات داخلی مهمترین عامل برای کاهش رکود اقتصادی کشور محسوب میشود که دولت تدبیر و امید بر آن است تا با حمایت از این بخش و افزایش صادرات در حد امکان موجب رونق و توسعه چرخه اقتصادی کشور شود.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، سید محمد علی سید ابریشمی با اشاره به اهمیت صادرات غیرنفتی در توسعه اقتصادی کشور تصریح کرد: با توجه به اینکه تاکنون عمده محصولات صادراتی کشور وابسته به نفت بوده است باید تلاش کرد با ارائه راهحلها و ایجاد زمینههای مناسب صادرات غیرنفتی را جایگزین صادرات نفتی کرد.
سیدابریشمی با بیان اینکه طبق برنامه پنج ساله توسعه کشور 60 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در سال 1393 پیشبینی شده بود، خاطر نشانکرد: در چند سال اخیر تحریمها و مشکلات بانکی مانع تحقق این میزان صادرات شده است.
وی اظهار کرد: حیات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در این سه سال اخیر نتیجه صادرات کشور بوده و امیدواریم با توجه به زمینههایی که برای بهبود روابط سیاسی و مذاکرات دکتر ظریف شکل میگیرد نتیجه آن بهتر شدن صادرات کشور شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بابیان اینکه صادرات به معنای تولید است، افزود: این تولید نیاز به علم و دانش، تحقیق و پژوهش دارد. همچنین در راستای توسعه صادرات باید تلاش کرد کیفیت محصولات را براساس نیاز مصرف کنندگان ارتقا داد.
سیدابریشمی با تأکید بر لزوم توجه بیشتر به ارتقای کیفیت در تولید و بسته بندی محصولات تصریح کرد: استانداردسازی و بازاریابی مناسب نقش مهمی در صادرات دارد که میطلبد در راستای توسعه صادرات به این مهم بیشتر توجه شود.
وی تولید باکیفیت، استانداردسازی، بسته بندی مناسب و تسهیل حمل و نقل را از عوامل مهم صادرات برشمرد و افزود: تولیدکنندگان از مرحله صدور کارت بازرگانی، مسائل بیمه، مالیات، مالیات بر ارزش افزوده و دریافت جوایز صادراتی با مشکلاتی روبرو میشوند که میطلبد مسئولان با حمایت از بخش تولید و صادرکنندگان تاحدودی این مشکلات را برطرف کنند.
سیدابریشمی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور خاطرنشان کرد: حمایت از تولید و افزایش آن مهمترین عامل برای کاهش رکود اقتصادی کشور محسوب میشود که دولت تدبیر و امید برآن است تا با حمایت از این بخش و افزایش صادرات در حد امکان موجب رونق و توسعه چرخه اقتصادی کشور شود.
وی با تأکید بر اهمیت حفظ بازارهای بینالمللی محصولات داخلی افزود: کمک به ارتقای کیفیت تولید، شناخت سلیقه در بازار هدف، تلاش برای کاهش قیمت تمام شده، تسهیل سیاستهای صادراتی، تثبیت نرخ ارز، کاهش نرخهای بهره بانکی برای صادرکنندگان و کمک به جذب سرمایهگذاران از راهکارهای بهبود وضعیت صادرات کشور است.
منبع: ایسنا