18 خرداد 1398 - 15:28
شناسه خبر: 7581
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
با همکاری فائو و سازمان جهانی بهداشت؛
«روز جهانی ایمنی غذا» با شعار «ایمنی غذایی، مسوولیتی همگانی» در ایران برگزار شد
مهر
نماینده سازمان خوارو بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران به مناسبت روز جهانی ایمنی غذایی گفت: همانطور که در شعار امسال ایمنی غذایی منعکس شده است، ایمنی غذایی مسئولیت همگانی است.
گرولد بودکر افزود: امروزه مواد غذایی بیش از هر زمان دیگری به میزان بیشتر فراوری می شود و در فواصلی طولانی تر به کشورهای دیگر و برای مرزها توزیع می شود. همکاری جامع همه ذینفعان در عرصه تأمین مواد غذایی امروزه عنصری اساسی و ضروری برای اطمینان از امنیت غذایی و تغذیه است.
وی یادآور شد: ایمنی غذایی بخشی حیاتی از امنیت غذایی و تغذیه است که به نوبه خود زمانی حاصل می شود که آحاد مردم در تمامی زمان ها هم از نظر فیزیکی و هم از نظر اقتصادی به غذایی دسترسی داشته باشند که تأمین کننده نیازهای رژیم غذایی شان با هدف داشتن یک زندگی فعال و سالم باشد.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران اعلام کرد: ۴۰ درصد بیماری های ناشی از غذا مربوط به کودکان زیر ۵ سال در جهان است که سالانه مرگ و میر ۱۲۵ هزار نفر را در پی دارد.
کریستوف هملمن خواستار مشارکت گسترده تمامی نقش آفرینان در عرصه تأمین مواد غذایی شد و گفت: ما بر این باوریم که حکم رانی مناسب و اجرای قواعد هوشمند در چارچوب کمیسیون کدک آلیمنتاریوس نهایتاً ما را قادر به دستیابی به ایمنی غذایی می کند.
سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به صورت مشترک با سازمان جهانی بهداشت روز جهانی ایمنی غذایی را با هدف جلب توجه همگانی و الهام بخشی برای اتخاذ اقداماتی برای ممانعت، تشخیص و مدیریت خطرهای ناشی از مواد غذایی و نقش آفرینی در امنیت غذایی، سلامت انسان، رونق اقتصادی، کشاورزی و توسعه پایدار گرامی داشتند. کمیسیون کدک آلیمنتاریوس که از سوی فائو و سازمان جهانی بهداشت مدیریت می شود، معیارها، دستورالعمل ها و اصول راهنمای عملی دانش بنیانی را ارائه می کند که هدف آن اطمینان از ایمنی و کیفیت مواد غذایی از طریق رسیدگی به مسائلی همچون پالاینده ها، مقررات بهداشت، برچسب گذاری، افزودنی ها، بازرسی و مجوزها، مواد مغذی و باقیمانده داروهای دامی و آفت کش ها است.
فائو و سازمان جهانی بهداشت تمامی سیاست گذاران را به ترویج کشاورزی و سیستم های غذایی پایدار ترغیب و تشویق می کنند. شیوه های کشاورزی مناسب برای تأمین کافی غذای ایمن را مورد حمایت قرار می دهند. بر اهمیت توانمندسازی مصرف کنندگان در داشتن انتخاب های سالم غذایی تأکید دارند و بر مسئولیت جهانشمول و مشترک برای همکاری با یکدیگر در خصوص چنین مسئله مهمی که بر زندگی ما اثر می گذارد، تأکید فراوان دارند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ ۲۰ دسامبر ۲۰۱۸ میلادی با تصویب قطعنامه ای روز ۷ ژوئن ۲۰۱۹ میلادی را به عنوان اولین گرامیداشت روز جهانی ایمنی غذایی تعیین کرد.