16 اردیبهشت 1398 - 11:51
شناسه خبر: 7534
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
دلایل گرانی ماکارونی و تصمیم صنایع برای کمک به معیشت مردم
مهر
سید ارمیا واعظ با اشاره به تغییرات به وجود آمده در بازار مواد خوراکی، اظهار داشت: گندم ماده اولیه تولید ماکارونی است و با توجه به اینکه قیمت این محصول با افزایش ۸۵ درصدی مواجه شد و از ۹۹۰ تومان به ۱, ۸۵۰ تومان رسید، به ناچار باید نرخ ماکارونی نیز افزایش مییافت تا فعالان این صنف با مشکلات عمدهای مواجه نشوند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی افزود: در جلسه مشترکی که با سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان برای بررسی مسائل مربوط به اصناف داشتیم، این سازمان به مباحث قیمت گذاری ماکارونی ورود کرد تا با تغییر نسبی قیمتها، مشکلات تولیدکنندگان کاهش یابد.
وی با بیان اینکه ما به دنبال افزایش معقول قیمت ماکارونی بودهایم، ادامه داد: در این بین با توجه به رسالت اقتصادی انجمن و شرایط کنونی اقتصادی کشور و ضرورت کمک به دولت جهت تسهیل مسائل و معاش جامعه، نحوه قیمت گذاری ماکارونی محل اختلاف قرار گرفت چرا که این سازمان مصوب کرد قیمت ماکارونی با افزایش ۷۵ درصدی از ۳,۱۰۰ تومان به ۵, ۴۵۰ تومان برسد.
واعظ با اشاره به اینکه از سویی دیگر باید توجه داشت که اعمال تحریمهای ظالمانه آمریکا وضعیت اقتصادی کشور را نشانه رفته است، تصریح کرد: به منظور حفظ ثبات اقتصادی، مهار تورم، صیانت از تولید واشتغال و کمک به تأمین معیشت اقشار مختلف جامعه در شرایط کنونی انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی جهت عمل به رسالت بزرگ خود، یعنی کمک به کم شدن سختیها، به کمک اعضای بزرگ خود، تصمیم بر این شد که ماکارونی کمتر از آنچه که سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مصوب کرده است، عرضه شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی افزود: انجمن تصمیم گرفت که بستههای ۷۰۰ گرمی ماکارونی رشتهای را با قیمتی کمتر از قیمت مصوب سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان یعنی با نرخ ۴,۷۰۰ تومان در سراسر کشور عرضه کند.
وی تاکید کرد: البته از نظر ما این موضوع کمترین کاری است که یک تشکل اقتصادی در شرایط بحرانی برای کمک به دولت و اقشار آسیب پذیرمی تواند انجام دهد.
واعظ با بیان اینکه البته مشکل خاصی در صنف ماکارونی کشور وجود ندارد، یادآور شد: در راستای تغییر قیمتها، دولتوسازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کردند که که نرخ این کالا را میتوان تا سقف ۷۵ درصد افزایش داد تا تولیدکنندگان با مشکل مواجه نشوند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی تاکید کرد: اما به هر حال ما تصمیم گرفتیم که به عنوان یک تشکل اقتصادی و در حد خودمان در شرایط بحرانی با اتخاذ کمترین سود، به دولت و اقشار آسیب پذیر کمک کنیم.
وی اظهار داشت: همچنین از سویی دیگر با توجه به میزان افزایش قیمتی که در دو محصول گوشت وبرنج اتفاق افتاد، ماکارونی تبدیل به یک کالای استراتژیک در سفره اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه خواهد شد؛ از این رو عرضه این محصول با کمترین سود الزامی به نظر میرسد.