20 فروردین 1398 - 10:19
شناسه خبر: 7488
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
آخرین گزارش اتاق بازرگانی ایران از وضعیت شاخص های اقتصادی در سال گذشته:
افزایش صادارت و واردات صنایع غذایی ایران به رغم تحریم ها
پایگاه خبری اتاق ایران
محصولات غذایی و آشامیدنی را میتوان در میان صنایع دارای ارزشافزوده بالا قرارداد؛ رشته فعالیتی که با برخورداری از سهم 5 درصد از سهم ۳۳ درصدی ارزش ستانده صنعتی و 24.5 درصدی از ارزشافزوده در برنامه اول توسعه توانست عنوان مهمترین رشته فعالیت صنعتی در کشور را به خود اختصاص دهد.
پس از خروج آمریکا از برجام و آغاز تحریمهای این کشور علیه ایران از اردیبهشتماه سال 97، اگرچه مقامات دولتی آمریکا به کرات اظهار داشتند که دو صنعت غذا و دارو مشمول تحریمهای این کشور نیستند، اما بنا بر گفته فعالان صنعت غذایی کشور، عدم انتقال پول و عدم توجه دولت در تخصیص ارز به بخش خصوصی از محل فروش نفت یا آوردههای ارزی که از خارج از کشور به دست میآید، باعث شد تا صنایع غذایی کشور در سال 97 با بحران کمبود نقدینگی و کمبود مواد اولیه دستوپنجه نرم کند.
بر اساس آخرین آمار منتشرشده در رابطه با شاخص مدیران خرید (PMI) که از سوی مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران منتشر میشود، در بخش صنایع غذایی فعالان بخش خصوصی اظهار کردهاند، «کاهش موجودی مواد اولیه به کمترین میزان خود» و در مقابل «افزایش بیرویه قیمت مواد اولیه در این گروه»، بزرگترین مشکل فعالان صنعت غذایی کشور در ماههای پایانی سال 97 بوده است؛ همچنین علیرغم کاهش میزان فروش در گروه صنایع غذایی، موجودی محصول در انبارها نیز در پایینترین حد در بین تمامی گروههایی بوده است که از سوی مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران بررسی شدهاند.
به رغم مشکلات داخلی در این صنعت، نکته قابلتوجه در سال 97، سیر صعودی صادرات و واردات صنایع تبدیلی غذایی کشور است. افزایش صادرات صنایع تبدیلی غذایی بر اساس آخرین آمار منتشرشده (10 ماهه نخست سال 97) در حالی رقم خورده که ارزش کل صادرات غیرنفتی کشور با 2.3 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل روبهرو شده است.
خلاصه تجارت خارجی بخش کشاورزی و صنایع غذایی در 10 ماهه سال 1397
تراز تجاری محصولات کشاورزی و صنایع غذایی در 10 ماهه سال 1397 و مقایسه آن با مدت مشابه سال های 90 تا 96