21 شهریور 1397 - 9:23 شناسه خبر: 7161 نسخه چاپی

دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی در جلسه هیات نمایندگان اتاق تهران:

مواد اولیه تولید در گمرکات در حال فساد است

مواد اولیه تولید در گمرکات در حال فساد است دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی در جلسه هیات نمایندگان اتاق تهران:
کاوه زرگران بزرگترین مشکل حاضر تولیدکنندگان صنایع غذایی را بخشنامه مورخ 97/05/16 هیات وزیران در خصوص پرداخت ما به التفاوت ارزی برای ترخیص مواد اولیه تولیدی از گمرکات اعلام کرد و گفت: مواد اولیه تولیدی در شرایط نامطلوب گمرکات کشور باقی مانده اند.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، به دنبال حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی در جلسه گذشته هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و انتقال گزارش مربوط به مشکلات تولیدکنندگان و تجار بخش خصوصی کشور به حضور مقام معظم رهبری، آیت الله خامنه ای خواستار همراهی بیشتر و پیگیری مشکلات بخش خصوصی از سوی دولت شدند، امروز رئیس سازمان توسعه و تجارت و معاونین ارزی بانک مرکزی و گمرک ایران برای شنیدن مشکلات بخش خصوصی در چهل و دومین جلسه هیات نمایندگان اتاق تهران حضور یافتند.

کاوه زرگران، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران نیز از جمله سخنرانان این جلسه بود که به طرح مشکلات تولیدکنندگان صنایع غذایی کشور به دنبال بخشنامه های ارزی دولت پرداخت.

زرگران، بزرگترین مشکل حال حاضرتولیدکنندگان را بخشنامه مورخ 16/05/97 دولت در خصوص پرداخت مابه التفاوت ارزی جهت ترخیص مواد اولیه تولیدی از گمرکات کشور اعلام کرد و گفت: اصلاحیه بند ۵ این تصویبنامه، ذینفعان را به دو گروه تقسیم کرده است، آن دسته از تولیدکنندگان که مواد اولیه آنها از پرداخت ما به التفاوت ارز معاف شده، به علت عدم صراحت در این اصلاحیه مرتبا از سوی سازمان حمایت، گمرک و بانک های عامل پاسکاری میشوند و ترخیص مواد اولیه کارخانجات صنایع غذایی همچنان روند نامطلوبی را طی می کند و محصولاتی چون کره، مایه ماست، روغن های شورتنینگ، افزودنی ها و مواد بسته بندی در شرایط نامطلوب گمرکات باقی مانده اند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران گروه دوم ذینفعان را تولیدکنندگانی اعلام کرد که مطابق اصلاحیه بند ۵ برای ترخیص کالای خود از گمرک محکوم به پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز شده اند، این گروه معتقدند از لحاظ شرعی و قانونی نباید این مبلغ را پرداخت کنند و پرونده های شکایت متعددی نیز تاکنون از سوی این تولیدکنندگان تشکیل شده و مواد اولیه مورد نیاز تولید کشور همچنان در گمرکات رسوب کرده است.

زرگران با بیان اینکه دولت برای تامین این کالاها ارز 4200 تومانی پرداخت کرده است نسبت به از میان رفتن سرمایه های ملی کشور در گمرکات هشدار داد و اعلام کرد: عدم رسیدگی دولت به رسوب کالاهای مورد نیاز تولیدکنندگان در گمرک در نهایت موجب اتلاف منابع بیشتر کشور در گمرکات خواهد شد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران موجودی کالاهای اساسی غذایی کشور را با توجه به شرایط تحریمی پیش روی کشور نامناسب توصیف کرد و گفت: آمارها نشان دهنده آن هستند که به استثنای محصول جو، میزان ذخایر سایر کالاهای اساسی کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته اند در حالی که در این شرایط ما باید به فکر افزایش ذخایر کشور باشیم.

وی دلیل اصلی این کاهش واردات را بوروکراسی سنگین بانک مرکزی در تخصیص ارز عنوان کرد و گفت: به رغم توصیه های وزرات جهاد به فعالین بخش خصوصی برای تامین کالا از کشور روسیه، بانک مرکزی به واردکنندگان که طبق اعلام دولت اقدام به واردات کالا از روسیه کرده اند، ارزی تخصیص نداده و تجار در پرداخت تعهداتشان به طرف خارجی ناخواسته دچار تعلل شده اند که این موضوع میتواند در آینده بر تامین کالای کشور و اعتبار تجارت خارجی کشور اثر سوء داشته باشد.

زرگران در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان شیرخشک کشور به دنبال خروج این محصول از گروه کالایی اول و به رغم اصلاح بازگشت آن به گروه ۱ کالایی، همچنان تخصیص ارز دریافت نکرده اند، نسبت به تعطیلی این واحدها و کاهش قابل توجه عرضه این کالا در صورت عدم تخصیص ارز در آینده نزدیک هشدار داد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر نادرست بودن نرخ ارز اعلام کرد: حال که دولت بر انجام این اشتباه اصرار دارد، نباید جلوی توسعه کشور در شرایط تحریمی را بکیرد، چرا که کوری که در شرایط تحریم قرار داردبیش از همه باید بر توسعه تمرکز داشته باشد در حالی که دولت با عدم تخصیص ارز با نرخ معقول به ماشین آلات و تجهیزات تولیدی عملا جلوی توسعه کشور در این شرایط را گرفته‌است.

وی همچنین حذف شرایط ریفاینانس سه ماهه ارز یورو از سوی بانک مرکزی را سبب نابسامانی بیشتر شرایط تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی توصیف کرد که فشار را بیش از گذشته بر این واحدها افزایش داده است.

زرگران گفت: تولیدکنندگان امروز باید برای دریافت ارز در سامانه نیما در نوبت بمانند، آن هم با نرخ یورو ۹۷۰۰ تومانی،  که این موضوع اختلال در روند تولید را به دنبال داشته است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران در بخش دیگری از سخنان خود عملکرد جزیره ای سازمان های دولتی در حل مشکلات کشور و عدم نگاه ملی به مسائل را مورد انتقاد قرار داد و گفت: هر کدام از سازمان دولتی سعی دارند مشکل را به سازمان دیگری پاس دهند و بخش خصوصی در این میان سرگردان شده است.

زرگران در بخش دیگری از سخنان خود اصرار دولت به ادامه روند قیمتگذاری گذشته را اقدامی غیر منطقی توصیف کرد که ادامه روند تولید و عرضه محصولات تولیدی کشور را غیرممکن خواهد ساخت چراکه مولفه های تولید در روزها و ماه های گذشته با افزایش قیمت های چشمگیری مواجه بوده اند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: در چند روز گذشته کاهش عرضه مرغ در سطح میادین تره بار شائبه کمیاب شدن مرغ در بازار را ایجاد کرده است، در حالی که تولید مرغ در کشور همانند گذشته ادامه دارد اما به دلیل الزام به قیمتگذاری در میادین به قیمت ۸۱۵۰ تومان غرفه دربانان از فروش آن استقبال نمی کنند در حالی که سازمان حمایت به عنوان متولی نظارت بر قیمت و حامی مصرف کنندگان قیمت فروش مرغ را ۹۲۵۰ تومان تعیین کرده است، حال یک مدیر میانی با چه استدلالی این نرخ را تعیین کرده و کشور را با بحران کاذب مواجه کرده است.

وی کاهش 50 درصدی ورودی شیرخام کارخانجات صنایع لبنی کشور را از نتایج دخالت دولت در قیمتگذاری این کالا اعلام کرد و گفت: نرخ شیرخام اعلام شده از سوی سازمان حمایت مورد تایید دامداران کشور نیست و صنایع لبنی نیز بر خرید شیر از دامداران با نرخ توافقی باور دارند، اما عدم همکاری دولت در تامین اعتبار مناسب برای شیرخام، ورودی شیر خام کارخانجات لبنی را به میزان قابل توجهی کاهش داده است و در صورت عدم اصلاح این قوانین تبعات آن در غالب کاهش عرضه قابل توجه محصولات لبنی در هفته های آینده نمود خواهد یافت.

زرگران در پایان سخنان خود از دولت خواست با توجه به شرایط اقتصادی کشور از نظارت های چکشی بر واحدهای تولیدی صرفه نظر کند و با واحدهای تولیدی همراهی بیشتری داشته باشد.