19 خرداد 1397 - 9:0 شناسه خبر: 6997 نسخه چاپی

فائو گزارش داد:

شاخص قیمت مواد غذایی بار دیگر افزایش یافت

شاخص قیمت مواد غذایی بار دیگر افزایش یافت فائو گزارش داد:
طبق آخرین گزارش سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ماه می 2018، 2.2 درصد افزایش یافته که عمدتا تحت تاثیر افزایش در قیمت های جهانی لبنیات بوده است.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران آخرین گزارش سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد فائو از شاخص قیمت محصولات اصلی غذایی گویای افزایش شاخص قیمت کل در ماه می ۲۰۱۸ است. این رشد در شاخص عمدتاً تحت تاثیر افزایش در قیمت های جهانی لبنیات بوده است. قیمت های جهانی غلات نیز در این دوره با افزایش قیمت اندکی روبرو بوده اند. بالعکس بازارهای جهانی روغن های نباتی و شکر همچنان سیر نزولی داشته اند و قیمت های جهانی گوشت در این دوره تغییرات بسیار اندکی را تجربه کرده است.

شاخص قیمت غلات فائو در ماه می سال ۲۰۱۸ میلادی با ۲.۴ درصد افزایش نسبت به ماه قبل به طور میانگین 172.9 واحد بوده است. قیمت های جهانی غلات از ابتدای سال ۲۰۱۸ میلادی روند صعودی را آغاز کرده تا جایی که در ماه می ۱۷ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافته و به بالاترین میزان خود از ماه ژانویه سال ۲۰۱۵ رسیده است. قیمت های جهانی تمامی انواع غلات در ماه های اخیر با افزایش قیمت بسیاری روبرو بوده است؛ قیمت های جهانی گندم تحت تاثیر چشم انداز تولید کشورهای عمده صادرکننده این محصول با افزایش روبرو بوده است و قیمت های غلات سخت اصلی نیز تحت تاثیر چشم انداز بد تولید در کشورهای آرژانتین و برزیل با افزایش یافته است. با وجود کاهش ارزش پول و کاهش تقاضا برای برنج معطر و پخته در برخی از کشورهای عمده صادرکننده برنج، خرید های قابل توجه از سوی کشورهای آسیای جنوب شرقی قیمت های برنج را حفظ و از کاهش آن جلوگیری کرده است.

شاخص قیمت روغن نباتی محاسباتی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد در ماه می با 2.6 درصد کاهش نسبت به ماه آوریل به طور متوسط ۱۵۰.۶ واحد بوده است و برای چهارمین ماه متوالی روند نزولی را تجربه کرده است. کاهش در شاخص قیمت رو غن های نباتی را می توان در کاهش قیمت های جهانی روغن های پالم، سویا و آفتابگردان جستجو کرد. با وجود چشم انداز کاهش تولید پالم در کشوهای آسیای جنوب شرقی، قیمت های جهانی این محصول به دنبال تقاضای واردات کند و ذخایر بالای این محصول، به سیر نزولی خود ادامه داده اند. علت عمده کاهش در قیمت های جهانی روغن سویا نیز به دنبال ذخایر بالای این محصول ایجاد شده است. از طرفی افزایش در قیمت های روغن کلزا منعکس کننده افزایش نگرانی ها از بابت شرایط آب و هایی است که محصول دوره 2019-2018 اروپا را تحت تاثیر قرار می دهد.

شاخص قیمت لبنیات فائو اما در ماه می ۲۰۱۸ با ۵.۵ درصد افزایش نسبت به ماه گذشته به طور متوسط ۲۱۵.۲ واحد بوده است. با وجود آنکه با این افزایش شاخص قیمت لبنیات ۱۱.۵ درصد نسبت به مقدار مشابه خود در سال گذشته افزایش یافته است، هنوز 22 درصد نسبت به بیشترین میزان خود در فوریه سال ۲۰۱۴ کمتر است. افزایش در شاخص قیمت لبنیات را عمدتا میتوان به افزایش در قیمت های جهانی پنیر، پودر شیر بدون چربی و کره نسبت داد. قیمت های جهانی پودر شیر کامل در این ماه تقریبا بدون تغییر بوده اند. کاهش عرضه محصولات لبنی از سوی نیوزلند که اصلی ترین عرضه کننده لبنیات به بازارهای جهانی محسوب میشود را میتوان به عنوان علت اصلی افزایش قیمت این محصولات تلقی کرد.

شاخص قیمت گوشت محاسباتی سازمان خوار وبار و کشاورزی ملل متحد در ماه با اندکی کاهش نسبت به ماه می گذشته به طور متوسط ۱۶۹.۶ واحد بوده است. این کاهش بسیار اندک در شاخص قیمت گوشت را میتوان به کاهش قیمت های جهانی گوشت خوک و گوسفند نسبت داد. این در حالی است که قیمت های جهانی گوشت مرغ با اندکی کاهش نسبت به ماه قبل روبرو بوده اند. در حالی کاهش واردات گوشت خوک از سوی چین علت اصلی کاهش قیمت های جهانی این محصول بوده است، کاهش قیمت های جهانی گوشت گوسفند را میتوان به افزایش ارزش دلار نسبت داد. قیمت های جهانی گوشت مرغ اما در هفته های اخیر تحت تاثیر شرایط نااطمینانی حاکم بر بازار برزیل، بزرگترین صادرکننده گوشت مرغ در دنیا، بوده است. طبق گزارشات رسیده میلیون ها قطعه پرنده در جریان اعتصاب طولانی مدت کامیون داران در این کشور از بین رفته اند.

شاخص قیمت شکر فائو در ماه می با کاهش اندک ۰.۵ درصدی نسبت به ماه آوریل به طور میانگین ۱۷۵.۳ واحد بوده است. کاهش در قیمت های جهانی شکر را میتوان به چشم انداز افزایش تولید چغندرقند در شرایط مساعد آب و هوایی مناطق جنوبی برزیل، بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده شکر دنیا، نسبت داد تا جاییکه افزایش نگرانی ها از بابت شرایط نامساعد آب و هوایی در برخی از نقاط این منطقه نتوانسته است سیر نزولی قیمت های جهانی شکر را تحت تاثیر قرار دهد. به همین ترتیب گزارش ها مبنی بر اینکه کارخانجات تولید شکر در برزیل تولید اتانول را به شکر ترجیح میدهند ولی تنها ۳۷ درصد از چغندرقند برداشت شده به تولید اتانول اختصاص پیدا می کند، نیز نتوانستند سیر قیمت های جهانی شکر در این دوره را به صعودی تغییر دهند.