08 اردیبهشت 1397 - 9:51
شناسه خبر: 6925
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
دستورالعمل نحوه تامین ارز کالاهای اساسی به بانک ها ابلاغ شد
ایرنا
براساس مصوبه هیات وزیران و همچنین نامه معاون اول رییس جمهوری مقرر شده بود به منظور جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی، دارو و کاغذ، مبلغ سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای مابه التفاوت نرخ ارز در نظر گرفته شود که واردکنندگان این دسته از کالاها برای واردات، ارز به نرخ 4200 تومان خریداری نکنند.
براین اساس و در پی نامه معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه وبودجه به رییس کل بانک مرکزی مبنی بر تعهد پرداخت مابه التفاوت 400 تومانی، بانک مرکزی در نامه ای به بانک ها اعلام کرد هر گونه تخصیص و تامین ارز بابت واردات کالاهای مشمول مصوبه اشاره شده، با کسر چهار هزار ریال (400 تومان) به ازای هر دلار برای متقاضی ذیربط امکان پذیر خواهد بود .
در همین راستا لازم است بانک ها معادل ریالی وجه ارزی را با کسر مبلغ یاد شده به ازای هر دلار از متقاضی اخذ و با تامین مابقی ریال مربوطه، نسبت به ارسال درخواست تامین ارز به نرخ روز بانک مرکزی از طریق پرتال ارزی (سامانه تامین ارز) اقدام کنند.
متعاقبا بعد از تامین ارز و اعلام موضوع از سوی این بانک به سازمان برنامه و بودجه کشور و تامین منابع ریالی لازم از سوی سازمان یاد شده، مطالبات هر بانک در این خصوص پرداخت خواهد شد.
این نامه دیروز ششم اردیبهشت به شبکه بانکی ابلاغ شد.
بر اساس این گزارش، تعرفه کالاهای مشمول از طریق وزارت خانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت اعلام خواهد شد.
همچنین مبنای محاسبه معادل دلاری سایر اسعار، نرخ برابری براساس نرخ های اعلامی بانک مرکزی در روز تامین ارز خواهد بود.
ذرت، دانه های روغنی، کنجاله سویا، روغن خام، انواع کود شیمیایی فسفاته و پتاسه، بذور، دارو، واکسن مواد ژنتیکی دام و طیور، گوشت گوسفند و دام زنده، سموم و مواد موثره دفع آفات نباتی، کاغذ، مواد اولیه کاغذ،کره، داروهای ساخته شده، شیر خشک،تجهیزات مصرفی،مواد اولیه دارویی و ملزومات اقلام اساسی مشمول این دستورالعمل هستند.
به گزارش ایرنا، دولت از 21 فروردین ماه یکسان سازی نرخ ارز را با اعلام قیمت هر دلار 4200 تومان کلید زد و تاکنون ضمن تهیه و تصویب دستورالعمل های تامین ارز مورد نیاز هموطنان در دولت، شیوه های تخصیص ارز نیز از سوی بانک مرکزی اعلام شده است.
همچنین سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) هدف تجمیع منابع و مصارف ارزی کشور و تخصیص به موقع ارز به متقاضیان از 28 بهمن ماه 96 فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرد و در سوم اردیبهشت 97 با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و مدیران عامل بانکها در بانک مرکزی رونمایی شد.
به گفته ولی اله سیف رئیس کل بانک مرکزی، سامانه نیما یک نظام یکپارچه معاملات ارزی با قابلیت تنظیم شوندگی و سیاست گذاری است؛ در نیما همه منابع و مصارف ارزی کشور در یک محل جمع می شود و براساس ترجیحات متقاضی و اولویت های سیاستگذار، عرضه و تقاضای ارز با هم تلاقی می کنند.