23 بهمن 1396 - 13:51
شناسه خبر: 6806
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
فائو خواستار یک میلیارد دلار کمک برای مبارزه با گرسنگی شد
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران به نقل از دفتر نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران، فائو خواستار کمک مالی 1.06 میلیارد دلاری برای کمک به زندگی و معیشت افرادی شده که در 26 کشور جهان دچار گرسنگی شدید هستند. این در حالی است که بحرانهای مرتبط با جنگها و تغییرات اقلیمی تعداد گرسنگان جهان را پس از چندین دهه کاهش در مسیر افزایش قرار داده است.
این سازمان امیدوار است با کمک حامیان مالی بتواند به بیش از 30 میلیون نفر که برای تأمین معیشت خود به کشاورزی وابسته هستند یاری رسانده و از طریق مجموعهای از اقدامات تولید محلی غذا را احیاء و تغذیه را تقویت کند.
برنامههای کمکرسانی فائو عبارتند از: تأمین بذر، ابزار و دیگر اقلام مورد نیاز کشاورزی، حفاظت از معیشت از طریق مراقبتهای دامپزشکی، سازماندهی آموزش با هدف ارتقای تولید، فرآوری و نیز مدیریت زمین و آب، و ارائه کمک مالی به خانوارهای نیازمند تا بتوانند دسترسی فوری به غذا داشته باشند.
این کارگزاری سازمان ملل اعلام کرده است که تشدید بحران انسانی عمدتا نتیجه تداوم، تشدید و شیوع خشونت و مناقشات بوده و پیامدهای آن به دلیل بحرانهای اقلیمی افزایش یافته است.
درخواست کمکهای بشردوستانه فائو در سال 2018 بر کمک به افراد بحرانزده و آسیبپذیر در 26 کشور جهان متمرکز است که از شدیدترین ناامنی غذایی رنج میبرند.
فائو قصد دارد در یمن، به عنوان کشوری که بالاترین تعداد افراد دچار ناامنی غذایی شدید را در خود جای داده است، به 5.7 میلیون نفر یاری نمایند. این سازمان انتظار دارد در جمهوری دموکراتیک کنگو نیز به 2.8 میلیون نفر کمک کند. در سودان جنوبی 3.9 میلیون نفر از برنامههای اضطراری حمایت از معیشت بهرهمند خواهند شد. در سوریه، کشوری که سهچهارم خانوارهای روستایی غذای خود را تولید میکنند، فائو به 2.3 میلیون نفر ابزار کشاورزی ارائه خواهد کرد. این سازمان در سومالی نیز به 2.7 میلیون نفر که دچار گرسنگی شدید هستند یاری خواهد رساند.
شایان ذکر است که گزارش جدید سازمان ملل درباره گرسنگی جهانی نشان میدهد سطح سوءتغذیه در جهان پس از سالها کاهش مداوم بار دیگر افزایش یافته و به رقم 815 میلیون نفر رسیده است.
تداوم مناقشات در عراق، سودان جنوبی، سوریه، یمن و دیگر مناطق و همچنین آغاز شیوع خشونت در جمهوری آفریقای مرکزی، جمهوری دموکراتیک کنگو و میانمار نقش عمدهای در تشدید گرسنگی ایفاء میکند. در منطقه کارائیب، طوفانهای ایرما و ماریا باعث تخریب معیشت و زندگی مردم شده و در شاخ آفریقا نیز تداوم خشکسالی تلفات سنگینی وارد کرده است. آفات کشاورزی در سراسر آفریقا نیز محصولات میلیونها زارع را تهدید میکنند.
این عوامل در سال گذشته میلادی منجر به بروز قحطی در بخشهایی از سودان و مرگ و میر گسترده ناشی از گرسنگی شدید شد. قحطی سه کشور یمن، سومالی و شمال نیجریه را نیز به شدت تهدید کننده شده است.
فائو در جریان تلاش برای مبارزه با گرسنگی اقدام به ارائه بذر، تجهیزات، کود و آموزش کرده و بیش از شش میلیون نفر را در نیجریه، سومالی، سودان جنوبی و یمن قادر ساخته که محصولات خود را کاشته و برداشت کنند.
علاوه بر این، 43 میلیون رأس دام در این چهار کشور – عمدتا گاو، بز و شتر – با کمک فائو مراقبتهای دامپزشکی، علوفه و آب دریافت کردند و بدین تریتب میلیونها خانوار متکی به دامپروری توانستند غذای مورد نیاز خود را تأمین کرده و در این حوزه خودکفاء باقی بمانند.
در حدود 2 میلیون خانوار فقیر با آسیبپذیری بالا نیز از کمکهای مالی فائو (بالغ بر 42 میلیون دلار) بهرهمند شدند. این کمکها مانع از فروش بذر، دامها و یا دیگر داراییهای این خانوارها برای تأمین غذا شده و فرصت لازم را برای آنها فراهم آورد تا محصولات کشاورزی خود را تولید کنند.