13 دی 1396 - 11:3 شناسه خبر: 6696 نسخه چاپی

ایجاد موانع پی در پی از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران برای تولیدکنندگان صنایع نشاسته و گلوکز

ایجاد موانع پی در پی از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران برای تولیدکنندگان صنایع نشاسته و گلوکز
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی نشاسته، گلوکز و مشتقات آن با انتقاد از عملکرد شرکت بازرگانی دولتی ایران در ارتباط با عرضه گندم مورد نیاز صنعت، افزایش بهای این کالا در بورس کالای ایران را در نتیجه کاهش عرضه از جانب این تنها عرضه کننده گندم در بورس دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی نشاسته، گلوکز و مشتقات آن درخصوص مشکلات بوجود آمده در تامین مواد اولیه صنایع نشاسته وگلوکز اعلام کرد: پس از ممنوعیت واردات گندم به کشور و اجبار تولیدکنندگان به استفاده از گندم با کیفیت پایین داخل و با قیمت بالاتر از قیمت مشابه خارجی، اخیراً عرضه و توزیع گندم‌های داخلی نیز کاهش یافته بطوری که میزان عرضه گندم بورس در یکماه گذشته نسبت به قبل کاهش چشمگیری داشته و علاوه برآن قیمت مصوب شده از سوی ستاد تنظیم بازار (هرکیلو 900 تومان) نیز رعایت نمی‌شود و هر روز به قیمت آن افزوده شده و بعضاً از تحویل گندم‌هایی که در ازای صادرات مشتقات گندم و آرد خریداری شده و قرارداد آن نیز منعقد شده نیز جلوگیری می‌گردد.

محمد رسول مصائبی، با اشاره به اینکه نشاسته و گلوکز بعنوان مواد اولیه بسیاری از صنایع کشور به شمار میرود، افزود: در حال حاضر تولیدکنندگان نشاسته و گلوکز از منشاء آرد گندم با وضعیت موجود بتدریج در حال تعطیلی هستند و در صورت ادامه این شرایط وضعیت اسفباری را شاهد خواهیم بود که بی شک تعطیلی این واحدها بر دیگر صنایع بی تاثیر نخواهد بود.

وی گفت: انجمن صنفی نشاسته ،گلوکز و مشتقات آن، موضوع فوق را بطور جدی در دستور کار خود قرار داده و آن را از مراجع ذیصلاح بویژه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تا حصول نتیجه پیگیری خواهد کرد.

مصائبی لزوم اختلاط گندمهای متوسط با گندم های مرغوب را راه چاره کیفی سازی گندم های داخل دانست و افزود: بایستی گندم های درجه 3 به سمت مصرف دام و طیور هدایت شده و گندم‌های باقیمانده (متوسط و مرغوب) برای اختلاط در نظر گرفته شود.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی نشاسته، گلوکز و مشتقات آن در پایان حل یکباره مشکلات صنایع آرد بردرحوزه تامین مواد اولیه را یکسان سازی قیمت گندم دانست و تاکید نمود برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده و ایجاد رانت این بهترین شیوه میباشد.