18 آذر 1396 - 10:33 شناسه خبر: 6622 نسخه چاپی

سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) گزارش داد؛

شاخص قیمت مواد غذایی در ماه نوامبر به آرامی کاهش یافت

شاخص قیمت مواد غذایی در ماه نوامبر به آرامی کاهش یافت سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) گزارش داد؛
شاخص قیمت مواد غذایی محاسباتی فائو درماه نوامبر میلادی جاری با 0/5 درصد کاهش نسبت به ماه گذشته (اکتبر) به طور متوسط 8/175 واحد بوده است. رشد بالای قیمت های جهانی شکر و روغن نباتی تا حد زیادی با کاهش در قیمت های لبنیات جبران شده است، در حالی که در این دوره قیمت های جهانی غلات و گوشت تقریبا ثابت بوده است.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، شاخص قیمت مواد غذایی محاسباتی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) درماه نوامبر میلادی جاری با 0/5 درصد کاهش نسبت به ماه گذشته (اکتبر) به طور متوسط 175/8 واحد بوده است، با این وجود همچنان 4 واحد نسبت به مدت مشابه سال قبل بالاتر است. رشد بالای قیمت های جهانی شکر و روغن نباتی تا حد زیادی با کاهش در قیمت های لبنیات جبران شده است، در حالی که در این دوره قیمت های جهانی غلات و گوشت تقریبا ثابت بوده است.

شاخص قیمت غلات فائو در ماه نوامبر میلادی جاری نسبت به ماه گذشته تغییر قابل ملاحظه ای نداشته است، با این وجود 12 واحد (8/3 درصد) نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش یافته است. شاخص قیمت غلات فائو از ماه اگوست سال جاری تقریبا بدون تغییر باقی مانده است که این موضوع تا حد زیادی گویای شرایط پایدار حاکم بر بازار بالاخص گندم و جو است. قیمت های جهانی برنج در ماه نوامبر تحت تاثیر تقاضای بالاتر و تحرکات بازار ارز 1/1 درصد رشد داشته اند.

شاخص قیمت روغن نباتی فائو با 2/1 واحد (1/2 درصد) افزایش در ماه نوامبر به طور میانگین 172/2 واحد بوده است. این نهمین ماه متوالی است که این شاخص افزایش قیمت را تجربه میکند. این افزایش قیمت در شاخص قیمت روغن نباتی عمدتا منعکس کننده افزایش روغن های سویا، کلزا و افتابگردان است. افزایش قیمت های جهانی روغن سویا عمدتا به علت افزایش نااطمینانی ها در ارتباط با  شرایط آب و هوایی منطقه آمریکای جنوبی وتاثیر آن بر محصول سویای این منطقه، و ذخیره روغن پایین تر از حد متوسط موجود در محصول تازه برداشت شده ایالات متحده، بوده است. افزایش قیمت های جهانی روغن کلزا و آفتابگردان نیز تحت تاثیر موجودی محدود کالا و تقاضای بالاست. افزایش شدید در تعرفه های وارداتی کشور هند و موجودی ذخایر پایین کشور مالزی، از علل عمده کاهش قیمت های جهانی روغن پالم محسوب میشوند.

شاخص قیمت لبنیات محاسباتی فائو نیز در ماه نوامبر میلادی با 10/6 واحد (4/9 درصد) کاهش نسبت به ماه گذشته، به طور متوسط 204/2 واحد بوده است که گویای دومین کاهش پیاپی این شاخص است. با این وجود شاخص قیمت لبنیات فائو هنوز 9/6 درصد نسبت به مقدار مشابه خود در سال قبل، بالاتر است.

قیمت های جهانی کره، پنیر و پودر شیر کامل نیز در این ماه به دنبال افزایش تولید کشورهای اصلی تولیدکننده این محصولات و کاهش نگرانی ها از بابت سطح موجودی این محصولات، کاهش یافته اند. پودر شیر بدون چربی نیز برای هجدهمین ماه متوالی و به دنبال ادامه نااطمینانی ها از موجودی ذخایر اتحادیه اروپا، در ماه نوامبر سال 2017 با کاهش قیمت های جهانی روبرو بوده است.

شاخص قیمت گوشت فائو در ماه سپتامبر سال میلادی جاری تقریبا بدون تغییر باقی مانده و به طور متوسط 173/2 واحد بوده است. قیمت های جهانی گوشت خوک برای سومین برای سومین ماه متوالی در این سال با کاهش مواجه بوده است که عمدتا تحت تاثیر کاهش تقاضای وارداتی و موجودی بالای صادراتی این محصول بوده است. قیمت های جهانی گوشت گوسفند نیز برای دومین مای متوالی و به دنبال استمرار عرضه بالای این محصول از جانب منطقه اقیانوسیه، با کاهش قیمت روبرو بوده است. بالعکس، قیمت های جهانی گوشت گاو برای سومین ماه متوالی و به دنبال کاهش عرضه این محصول در بازارهای جهانی، در ماه نوامبر افزایش یافته اند. بازار گوشت مرغ در این ماه ثبات نسبی را تجربه کرده است.

شاخص قیمت شکر محاسباتی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد در ماه نوامبر سال جاری با 9/2 واحد (4/5 درصد) افزایش نسبت به ماه گذشته به طور میانگین 212/7 واحد بوده است. با این وجود این شاخص همچنان 26 درصد نسبت به ماه مشابه خود در سال گذشته کمتر است. علت اصلی افزایش قیمت های جهانی شکر در این ماه را میتوان در کاهش صادرات کشور برزیل و روی آوردن تولیدکنندگان به تولید اتانول از نیشکر که به دنبال افزایش نگرانی ها از بابت افزایش قیمت های جهانی روغن اتفاق افتاده است، جستجو کرد.