27 مهر 1396 - 10:35
شناسه خبر: 6470
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
بنیانگذار نان سحر
تنها 15 درصد نان تولید شده در کشور صنعتی است
پایگاه خبری اتاق تهران
وزير بهداشت دو روز پیش در همایش امنیت غذا از کیفیت پایین نان در ایران گفت: « نانواها شاكي هستند و ميگويند آرد ايراني كه در اختيارشان قرار ميگيرد، چسبندگي لازم را ندارد و ميگويند حتما بايد اين گندم با گندم وارداتي مخلوط شود تا بتوانيم آن را استفاده كنيم و نمك بيشتري هم به آن نزنيم. از طرفي نرخ جهاني گندم ۶۰۰ تا ۶۵۰ تومان است؛ درحاليكه ما گندم را با قيمت بيش از ۱۰۰۰ تومان ميخريم؛ يعني علاوه بر پرداخت اين مابهالتفاوت، نانوا هم مجبور است نمك بيشتري به خميرش اضافه كند كه اين موضوع باعث آسيب ديدن سلامت مردم ميشود نمك نان ايراني 3 برابر استاندارد است.» موضوعاتی که وزیر به آن اشاره می کند را مهدی خان محمدی مدیرعامل و بنیانگذار نان سحر یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان نان صنعتی در کشور هم تایید می کند و می گوید:« خود من در جلسه ای که وزیر بهداشت درباره کیفیت پایین نان در کشور صحبت کردند، حضور داشتم و حرف های آقای هاشمی را تایید می کنم، نان سنتی ما به دلیل کیفیت گندم، سلامت لازم را ندارد؛ به دلیل پایین بودن کیفیت گندم بسیاری از نانوایی ها در برخی از ماه های سال به خصوص در فصل تابستان از نمک بیشتری برای درست کردن نان استفاده می کنند؛ زیرا در این فصل معمولا گندم ها ضعیف تر است و آرد با گلوتن پایین تری به نانوایی ها تحویل داده می شود و همین باعث می شود که نمک بیشتری به آرد اضافه کنند و حرف وزیر کاملا درست است.»
او با اشاره به اینکه درد را گفتیم ولی باید درمان آن را هم بگوییم، می گوید: «مشکل اصلی ما این است که در صنعت نان کشور ما رقابت وجود ندارد و این عدم رقابت از تولید گندم شروع می شود و تا نانوایی ها ادامه دارد؛ البته در سال های قبل رقابت درحال شکل گرفتن بود ولی با پرداخت مجدد یارانه در دولت یازدهم به نانوایی ها، کشاورزان و... دوباره یک قدم بزرگ به عقب برداشتیم. اگر ما می خواهیم مشکل نان را حل کنیم تنها چالشمان نمک بیشتر نیست، ما باید به فکر این باشیم که نان خوب دست مردم بدهیم آن چیزی که بررسی های پزشکی نشان می دهد 70 درصد مشکلات گوارشی مردم به خاطر نان هست و ما باید این شرایط را درست کنیم.»
خان محمدی با اشاره به اینکه باید به سمت تولید نان صنعتی در کشور برویم، می گوید:«نان صنعتی به دلیل کارهایی که روی گندم صورت می گیرد و افزودنی ها ذاتا نان سالمی هست و در سال های گذشته هم پیشرفت های خوبی را در این زمینه شاهد بوده ایم و واحدهایی برای تولید نان صنعتی در کشور راه اندازی شده اند و حتی دانشگاه تخصصی در این زمینه راه افتاده است ولی از برنامه های تعیین شده همچنان بسیار عقب هستیم تا جایی که هم اکنون تنها 15 درصد نان تولید شده در کشور صنعتی است و 85 درصد نان مصرفی همچنان سنتی تولید می شود در شرایطی که طبق برنامه ریزی های صورت گرفته قرار بود تا سال 1394 معادل 40 درصد نان مصرفی کشور به صورت صنعتی تولید شود.»
او همچنین درباره دلایل عقب افتادن از برنامه تولید نان صنعتی در کشور می گوید:« عدم فرهنگ سازی درست، تعلل زیاد در انتخابات ماشین آلات و البته صدور مجوزهای متعدد به افرادی که هیچگونه تخصصی ندارند باعث شده است در تولید نان صنعتی در کشور از برنامه های عقب باشیم.»