17 مرداد 1396 - 9:18 شناسه خبر: 6244 نسخه چاپی

صادرات 412 میلیون دلاری آبزیان

صادرات 412 میلیون دلاری آبزیان
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران گفت: صادرات آبزیان از 260 میلیون دلار در سال 91 به 412 میلیون دلار در پایان سال 95 رسید.

خبرگزاری ایرنا

حسن صالحی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در محل ماهی سرای کرج، با تبریک روز خبرنگار، افزود: صید ماهی از 500 هزار تن در سال 91 به 610 هزار تن در سال 95 افزایش یافت.
وی اظهار داشت: همچنین آبزی پروری از 238 هزار تن به 470 هزار تن افزایش یافت که در مجموع از 830 هزار تن به یک میلیون و 70 هزار تن افزایش تولید آبزیان در کشور رسیدیم.
صالحی اضافه کرد: همچنین تعداد شاغلین از حدود 200 هزار نفر به 220 هزار نفر افزایش یافت و در مصرف سرانه مصرف آبزیان از 7و نیم کیلو گرم به 10.6 کیلوگرم رسیدیم، این در حالی است که این عدد در دنیا 20 کیلوگرم است که باید اقدامات لازم برای افزایش این سرانه را در خانواده ها داشته باشیم.
وی گفت: براساس برنامه سال 96 میزان تولید شیلات باید به یک میلیون و 100 هزار تن برسد که بیش از 54 درصد آن متعلق به صید و نزدیک به 46 درصد به آبزی پروری تعلق دارد.
صالحی ادامه داد: در بخش ماهیان گرمابی و میگو نگرانی از لحاظ تولید وجود ندارد و در بخش آبزی پروری نیز زیرساخت ها تامین شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: روند افزایشی صادرات به روسیه را طی می کنیم و در سال گذشته صادرات قزل آلا را با بیش از 300 درصد رشد روبرو شدیم که بیشتر به روسیه فدرال صادر شد.
وی بیان کرد: صادرات ماهی تازه و ماهی قزل آلای زنده و همچنین میگو و کنسرو ماهی نرا یز در برنامه داریم.
صالحی اظهار داشت: در آینده در منطقه ویژه اقتصادی پیام در البرز در پی مذاکرات با مدیرعامل این منطقه با حمایت استاندار البرز پایانه صادراتی ماهیان را خواهیم داشت تا از این ظرفیت برای صادرات محصولات آبزیان و دیگر محصولات کشاورزی استفاده کنیم.
وی گفت: هدف 480 میلیون دلاری را برای صادرات آبزیان به کل دنیا هدف گذاری کرده ایم.
رئیس شیلات کشور یادآور شد: 2 نمایشگاه در روسیه را داریم که تجار ما شرکت می کنند و همچنین دومین نمایشگاه بین المللی شیلات و آبزیان در آبان ماه در تهران که با حضور شرکت های روسی برگزار می شود.
صالحی بیان داشت: برای اولین بار یکی از برنامه های توسعه شیلات در سند برنامه ششم توسعه که در مجلس شورای اسلامی مصوب شده ، موضوع پرورش ماهی در قفس مطرح شده که در این سال ها زیرساخت های لازم در کشور فراهم شده است و از دو سال پیش تا کنون همه ی تجهیزات مورد نیاز از خارج از کشور وارد شده است.
وی گفت: سال گذشته تولید لوله که 85 درصد استقرار قفس را دارد در استان البرز تولید می شود و تولید تور آن را نیز جهاد دانشگاهی امیرکبیر انجام می دهد و به زودی تولید آغاز می شود و تولید قایق های آن نیز در حال انجام است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای سال پایانی برنامه ششم 200 هزار تن تولید ماهی در قفس را هدف گذاری کرده ایم و مطالعات جامعی در این خصوص انجام شده و مطالعات نروژی ها در این خصوص نیز به پایان رسیده و مطالعات برای استقرار این قفس ها نیز رو به پایان است.
وی افزود: بیش از 30 تا 35 هزار تن ظرفیت تولید در کشور یا در دریا استقرار یافته و یا در ساحل در حال جمع بندی برای استقرار در دریا است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در خصوص تولید ماهی تیلاپیا در شهرستان بافق استان یزد اقدامات اولیه انجام شده و تولیدات اولیه در حال ورود به بازار است و امیدواریم نتایج این پایلوت که زیر نظر محیط زیست و شیلات است خوب باشد.
وی ادامه داد: اکنون 140 کشور دنیا اقدام به تولید این ماهی می کنند و تست ماهی تیلاپیا و کیفیت این ماهی در یزد هزاران بار بهتر از ماهی تیلاپیای وارداتی است و از سال گذشته دستور کاهش ورود واردات این ماهی را داشته ایم و امسال ممنوعیت واردات را نیز آغاز کرده ایم تا تولیدات داخلی آن جای خود را در بازار پیدا کند.

**صادرات 2.5 میلیون دلاری ماهیان زینتی
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در بخش ماهیان زینتی یک بستر خوبی در کشور دارد که صادرات خوبی نیز دارد به طوری که در سال گذشته 2.5 میلیون د لار صادرات این ماهیان را داشتیم که سال به سال در حال افزایش است.
وی گفت: سال گذشته 2 شهرک ماهیان زینتی در کشور ایجاد شد که هم تکثیر، تولید و امکانات بازدید برای مردم دارد و هم جایی برای فعالیت فارغ التحصیلان شیلاتی است بویژه برای بانوان که در راوند کاشان از سال گذشته آغاز شد.
صالحی ادامه داد: در پرورش زالو که در طب سنتی کشور و هم شرکت های داروسازی خارجی متقاضی آن هستند اکنون در ابتدای کار هستیم و باید دقت لازم را داشته باشیم.
وی گفت: یکی از گونه های مهم آبزیان ماهیان خاویاری است که در حال توسعه آن هستیم و اکنون بیش از 80 مزرعه پرورش این ماهیان در کشور وجود دارد.
رئیس سازمان شیلات افزود: همچنین هفته گذشته فاز اول مزرعه 150 هکتاری پرورش ماهیان خاویاری در دزفول افتتاح شد و در استان های دیگر نیز در حال توسعه است که در استان های شمالی هدف اول، توسعه پرورش این ماهیان است تا وارد سفره مردم ایران شود.