16 مرداد 1396 - 10:12 شناسه خبر: 6241 نسخه چاپی

معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو:

نوشتن عبارت" تازه" در فراورده غذایی مشروط است

نوشتن عبارت
معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو گفت: نوشتن عبارت" تازه" در فراورده غذایی مشروط است وهیچ تولید کننده ای حق ندارد خارج از ضوابط عنوان یا مطلبی را به مفهوم فراورده اش اضافه کند.

پایگاه اطلاع رسانی سازمان غذا و دارو

معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو   با بیان اینکه عبارت "تازه" و به تعبیری  feresh از جمله اظهارات توصیفی رایج برحسب مواد غذایی به حساب می آید که به توصیف حالت یا فرآوری انجام شده بر روی مواد غذایی دلالت دارد اظهار داشت: نوشتن این عبارت بر روی مواد غذایی  صرفا زمانی امکانپذیر است که بر روی آن محصول فرآیند حرارتی، انجماد یا هر شکلی از نگهداری ماده غذایی انجام نشده باشد.

مهندس سمیره صباح  با تاکید بر اینکه برای "بیان طعم فرآورده"  و"نام تجاری فرآورده" نمی تواند از واژه تازه استفاده کرد گفت:  مواد غذایی تازه بسته بندی شده و افزودن واکس و پوشش ها با درجه غذایی  براساس ضوابط و معیارهای موجود موارد استفاده از این عبارت می باشند علاوه بر آن  به کارگیری محلول شستشوی کلر ملایم با اسید ملایم در حین تولید و پرتودهی ماده غذایی خام، حداکثر KGI مواردی هستند که در برروی برچسب مواد غذایی شان می توان از عبارت "تازه" استفاده کرد.

 وی افزود: استاندارد ملی ایران به شماره 6629 که به موضوع ویژگی و آزمون ها پنیر تازه می پردازند پنیر تازه پاستوریزه را این قاعده مستثنی کرده است. 

مهندس صباح در پایان خاطر نشان کرد: هیچ تولید کننده ای حق ندارد خارج از ضوابط  عنوان یا مطلبی را به مفهوم فراورده اش اضافه کند.