16 مرداد 1396 - 9:32
شناسه خبر: 6239
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
مدیرکل صیفی و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی
ابزار قانونی برای اجرای الگوهای کشت نداریم
پایگاه خبری اتاق ایران
حسین اصغری در پاسخ به اینکه چه طرحی برای الگوی کشت در مزارع کشور برای پیشگیری از هدر رفتن ازدیاد محصول یا کمبود آن و افزایش قیمت در بازار دارید، گفت: ما کشوری چهار فصل هستیم که در فصول مختلف امکان کشت یک محصول در استانهای مختلف وجود دارد و همچنین یک طرح با عنوان «استمرار کشت» داریم که در زمانهایی که امکان تولید محصولاتی همچون پیاز، گوجهفرنگی و سیبزمینی در نقاط مختلف کشور وجود ندارد، همواره در این نقاط کشت میشود.
استفاده از صنایع تبدیلی و سردخانه راهکاری برای تنظیم بازار محصولات
وی افزود: این مناطق محدود هستند که جیرفت، بخشهایی از استان خوزستان و فارس از آن جملهاند که از نظر سطح زیر کشت اصلاً با مناطقی که سیبزمینی پاییزه ما وارد بازار میشود، قابل مقایسه نیستند، اما راهکار این است که در زمانهایی که محصول بیشتری تولید میکنیم، با استفاده از روشهای نوین مانند استفاده از صنایع تبدیلی و انبارها و سردخانههای مناسب، محصول را برای فصول سرد و زمانهایی که بار کمتری وارد بازار میشود، استفاده کنیم.
مدیرکل صیفی و سبزیجات علوفهای وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه چرا وزارت جهاد کشاورزی برنامهریزی مناسبی برای الگوی کشت و تنظیم میزان ورودی محصول به بازار برای پیشگیری از افت بیش از حد قیمت یا گران شدن آن ندارد، با رد این موضوع گفت: هر سال با توجه به میزان آب و هوای هر منطقه و نوع محصول برنامه سطح و میزان زیر کشت را به جهاد کشاورزی هر استان سالی دو بار ابلاغ میکنیم که برای اجرای آن به بسیاری از زیرساختها نیاز داریم که در اختیار ما نیست.
اصغری با بیان اینکه ما اهرمی برای آنکه کشاورزان را مقید به رعایت الگوی کشت که وزارت جهاد به آنها میدهد، نداریم، تصریح کرد: نه سندیکایی وجود دارد که ابلاغیه را اجرا کند و نه قانون بازدارندهای. به عنوان مثال وقتی یک محصول در یک سال قیمت مناسبی دارد، کشاورز حجم بیشتری از آن محصول را کشت میکند و عرضه بیش از نیاز در سال بعد سبب کاهش قیمت میشود و دوباره به دلیل زیانهای دیده شده کشاورزان رغبتی به کشت همین محصول نشان نمیدهند و سال بعد به دلیل کمبود عرضه با افزایش قیمت مواجهیم که همین موج سینوسی (نوسانی) مدام تکرار میشود و ما باید راهکار خوبی برای اجرای برنامه تنظیمی داشته باشیم.
خبرنگار فارس همچنین از مصرف بیرویه برخی کودها از جمله نیترات در محصولات جالیزی پرسید و اینکه گفته میشود مصرف بیرویه آنها باعث میشود که این کود وارد محصولی مانند گوجهفرنگی شده و رگههای سفید آن دلیل بر همین موضوع است.
اصغری در توضیح این موضوع گفت: آزمایشاتی در مورد بالا بودن نیترات در گوجهفرنگی و اینکه تأیید کند، هاله سفید به دلیل نیترات زیاد به وجود آمده، اما چنین چیزی تأیید نشد.