09 مرداد 1396 - 11:22
شناسه خبر: 6214
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رییس اداره نظارت بر فرآورده های غذایی با منشاء دامی و دریایی:
اظهار اخطاری "غذاهای حساسیت زا" در برچسب، الزامی است
پایگاه خبر رسانی سازمان غذا و دارو
رییس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی و آشامیدنی با منشاء دامی و دریایی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه جامعه سالم زیربنای توسعه هرکشور بوده و یکی از راه های نیل به این هدف برخورداری از تغذیه صحیح می باشد اظهار داشت:
در اختیار قرار دادن اطلاعات لازم به صورت شفاف و قابل درک در مورد فرآورده های خوراکی و آشامیدنی به مصرف کننده ضروری است؛ از سوی دیگر با پیشرفت صنایع غذایی و افزایش رقابت آنها، گسترش تجارت بین المللی، ارتقاء فرهنگ مصرف کنندگان و توجه بیشتر آنها به عوامل موثر در سلامتی، برچسب گذاری به عنوان ابزای مهم جهت اطلاع رسانی به مصرف کنندگان و سازمان های ناظر اهمیت ویژه ای یافته است.
دکتر علی اکبر دادمهر اضافه کرد: برچسب گذاری غذا اصلی ترین وسیله تبادل اطلاعات ما بین تولید کننده و فروشنده غذا از یک سو با خریدار و مصرف کننده از سوی دیگر است به همین دلیل ضوابط بهداشتی الزامات شفافی درمورد اطلاعاتی که باید به مصرف کننده بدهند و چگونگی نمایش آنها را برای صنعت فراهم می کنند.
وی با اشاره به عنوان "اظهارات اخطاری" که برروی برچسب جهت هشدار به مصرف مصرف کننده نوشته می شود؛ غذاهای حساسیت زا مثل شیر و فرآورده های حاوی لاکتور، تخم مرغ و فرآورده های آن، غلات و فرآورده های غلات حاوی گلوتن را آز جمله آنها برشمرد.
دکتر دادمهر با همچنین با نام بردن از ماهی و فرآورده های دریایی، بادام زمینی و مغزهای خوراکی چرب، دانه سویا و فرآورده های آن، سولفیت در غلظت بیش از 10 میلی گرم در کیلوگرم و ژل رویال بعنوان دیگر غذاهای حساسیت زا در توضیح بیشتر تصریح کرد: وجود مواد اینچنینی حتی اگر به مقدار جزئی در فرآورده موجود باشد به دلیل اینکه بیشترین عامل حساسیت زایی را به خود اختصاص می دهند باید برای آگاهی مصرف کننده بر روی برچسب فرآورده در قسمت اجزای تشکیل دهنده اعلام شود.