02 مهر 1393 - 16:50
شناسه خبر: 612
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق تشریح کرد
?? درصد بازار مصرف عراق سهم ایران است
دبیر کل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق بااشاره به اینکه ایران مزیت های برای تصاحب بازار مصرف عراق دارد گفت: در حال حاضر بیش از ?? درصد بازار مصرف عراق سهم ایران است.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، سنجابی رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با حضور در نشست خبری کنفرانس بین المللی فرصت های ویژه اقتصادی و تجاری ایران و عراق با بیان اینکه هر فرایندی که در آن کار تعریف شود، منجر به تولید محصول می شود، افزود: یکی از ضرورت های برگزاری این همایش توجه به این مساله است که کارآفرینی می تواند در کشور خلاصه نشود و به آن سوی مرزها تأمیم یابد.
وی ادامه داد: با وجود پایانه تبادل کالا بین ایران و عراق و وجود 14 پایانه تبادل کالا و همچنین ذائقه مشترک بین این دو کشور می توانیم بخش عظیمی از صادرات این کشور را از آن خود کنیم.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق تاکید کرد: در حال حاضر حدود 10 تا 17 درصد بازار مصرف عراق از آن ایران است. این در حالی است که ترکیه با مزیت بسیار کمتر به نسبت ایران حدود 25 درصد بازار عراق را به خود اختصاص داده است.
سنجابی بیان کرد: در 6 ماهه اول سال صادرات ایران حدود 17 درصد کاهش داشته است که این مساله شاید در نگاه اول صحت حرف ما مبنی بر افزایش واردات به عراق را تایید نکند اما کاهش 60 درصدی صادرات عراق از سایر کشورها نشان دهنده این موضوع است که در حال حاضر 18.5 درصد از بازار مصرف عراق در اختیار ایران است.
وی بیان کرد: اگر بتوانیم با استفاده از کارآفرینی بهره ور پیش رویم، در بازه زمانی یک ساله می توانیم از ترکیه جلوتر باشیم.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق توجه به شاخص های کیفیت تجارت بین المللی را حائز اهمیت دانست و افزود: باید به سمتی پیش رویم که صادرات پیله وری به تجارت بین الملل تبدیل شود. در حال حاضر نماینده رسمی مستقر سازمان استاندارد به این نکته توجه دارد که کالایی بدون داشتن گواهی استاندارد اجباری تشویقی یا تفریقی وارد خاک عراق نشود.
در مورد اینکه دولت چه حمایت و تسهیلاتی برای فعالان اقتصادی و صادرکنندگان در نظر گرفته است، گفت: قطعا اگر نگاه کشور صادرات گرا باشد باید الزامات حمایت های مالی و تشویقی هم در نظر گرفته شود اما فعلا به دلیل مشکلات ناشی از تحریم و کاهش ذخایر ارزی حمایت جامعی در این زمینه نداریم.
سنجابی بیان داشت: اگر صادرکنندگان نیاز به تأمین مالی داشته باشند خط اعتباری از صندوق ضمانت صادرات به مبلغ 300 میلیون دلار و همچنین امکان تأمین مالی از طریق بانک توسعه صادرات وجود دارد.
وی در ادامه به معافیت مالیاتی صادرات غیرنفتی اشاره کرد و گفت: با وجود این معافیت چون با تحریم مواجه هستیم امکان نقل و انتقال مستقیم پول وجود ندارد و این کار معمولا از طریق واسطه ها انجام می شود.
سنجابی با اشاره به بهره گیری از صرافی ها، حوالجات و تبدیل ارز به خرید کالای وارداتی به عنوان راه های جایگزین برای نقل و انتقال پول در شرایط تحریم گفت: این اقدامات موجب شده که حسابرسان مالیاتی مالیات از صادرکنندگان دریافت کنند که باید دولت راهکاری برای رفع این مشکل بیندیشد.
وی درباره تسهیلات و مشوق ها اظهار کرد: دولت به صورت نسبی در این زمینه همکاری هایی را دارد اما مهمترین مشوق جایزه صادراتی بود که طی سال های اخیر دولت به دلیل عدم منابع مالی به آن عمل نکرده است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق تاکید کرد: درباره معافیت های مالیاتی صادرات غیرنفتی از مالیات معاف هستند اما از آنجا که صادرکنندگان در حمل و نقل پول به صورت مستقیم از طریق شبکه بانکی مشکل دارند، باید این مساله از سوی دولت رسیدگی شود و در این کنفرانس یکی از مباحث مهم همین موضوع یعنی آشنایی با چگونگی حل مشکلات نقل و انتقال پولی، بانکی و ضمانت نامه های بانکی بین دو کشور است.
سنجابی با اشاره به اینکه 5.5 میلیارد دلار صادرات به عراق در 5 ماه اول امسال داشته ایم، اظهار کرد: 2 میلیارد و 200 میلیون دلار برای کالا و خدمات، 440 میلیون دلار خدمات فنی و مهندسی و مابقی صادرات ناشی از برق و فرآورده های نفتی و توریسم بوده است.
وی ادامه داد: 16 کارگاه عکاسی بیشترین سهم ما در صادرات عراق بوده و اگر بخواهیم بگوییم سیمان 75 درصد، کاشی و سرامیک 87 درصد و برخی از مواد غذایی بیش از 70 درصد سهم ایران از صادرات عراق یا بازار مصرف عراق بوده است.
منبع: تسنیم