27 شهریور 1393 - 20:27
شناسه خبر: 533
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
جشنواره گرانترین شیرینی ایرانی در آستانه برگزاری
شهر نراق در استان مرکزی بافت تاریخی منحصر به فردی دارد اما، این بافت تاریخی و معماری منحصر به فرد تنها جاذبه این منطقه ی زیبا و اصیل نیست. نراق علاوه بر احساس باشکوهی که از افتخار به گذشتگان هنرمند و اندیشمندش به هموطنانش منتقل می کند، در فصل پاییز با «جوز قند» کام آنان را نیز شیرین می کند.
به گزارش پایگاه خبری كانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، جوز قند شیرینی سنتی این منطقه توسط زنان هنرمند نراقی با استفاده از نوعی هلوی محلی به نام (الگ) تهیه می شود. آنان الگ را پوست کنده در معرض آفتاب قرار می دهند تا نیمه خشک شود، پس از چند روز آفتاب خوردن، هسته آن را خارج کرده و به جای آن مخلوطی از آرد مغز بادام، گردو، شکر، هل و بعضا آرد نخودچی قرار داده و در آن را می بندند.
بعد از چند روز دیگر آفتاب خوردن و خشک شدن آنها را به وسیله سوزن با یک رشته نخ به شکل دانه های تسبیح به یکدیگر متصل کرده و آن را در محل خشک و خنک برای مصرف آجیل شب عید و ایام زمستان ذخیره می کنند. این محصول مقوی، و دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است تا جایی که بعضا در شرایط سخت از آن به عنوان یک وعده غذایی نیز استفاده می شده است.
طی پنج سال گذشته جشنواره سوغات محلی نراق با محوریت جوز قند در این شهر برگزار شده و امسال نیز نراق در جشنواره جوز قند پذیرای گردشگران است .
محمود مرادی شهردار نراق از روند سخت و پیچیده تهیه جوز قند سخن به میان آورد و بیان کرد: تمام مراحل ساخت این شیرینی به صورت محلی بدون استفاده از ماشین و با هنر دستان زنان نراقی انجام می شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: مدت دو هفته طول می کشد که این شیرینی آماده شود و به علت فراوری سخت و نیز موادی که در ساخت آن استفاده می شود، گران ترین شیرینی ایران محوسب می شود، هرچند علیرغم قیمت بالا استقبال مردم از این شیرینی سنتی قابل توجه است.
وی عنوان کرد: امسال ب تمهیداتی که اتخاذ شد این جشنواره در سطح ملی برگزار می شود و در این مراسم مسعود سلطانی فرد معاون رئیس جمهور و رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حضور می یابد.
مرادی در خصوص اهداف برپایی این جشنواره بیان کرد: ما با این کار سعی در ایجاد اشتیاق مردم نسبت به بازدید از نراق و جذب گردشگر به این منطقه به جهت آشنا شدن آنها با آثار تاریخی کم نظیر، سوغات و نیز رسم و رسوم مردم این خطه داریم.
وی ادامه داد: حضور گردشگران همچنین موجب رونق اقتصاد منطقه بواسطه ی آشنایی با محصولات کشاورزی با کیفیت نراق و ترغیب آنها به خرید این محصولات و فرآورده های آنها شده و این امر در نهایت به رونق اقتصادی منطقه بسیار کمک کننده است.
شهردار نراق با بیان اینکه تا زمانی که کسی خود و قابلیت های خود را نشناخته است، به طور طبیعی از توانمندی هایی که دارد هم آگاهی ندارد و نیاز است که توانایی هایش به او گفته شود، ادامه داد: در ابتدای شکل گیری این جشنواره مردم ارزش کار خود را نمی دانستند و باور نداشتند که از طریق معرفی این شیرینی سنتی می توانند هم درآمد خوبی کسب کنند و هم شناخته شوند.
وی از پتانسیل موجود در استان مرکزی گفت و افزود: مسئولین باید به مردم کمک کنند که ارزش های خود را آن طور که شایسته است بشناسند و با رسیدن به خودباوری از این پتانسیل ها بهره مند شوند.
شهردار نراق گفت: استان مرکزی ناشناخته های زیادی دارد که در صورت اطلاع رسانی، گردشگران داخلی و خارجی زیادی را جذب خواهد کرد. تنها یکی از این جاذبه ها شیرینی مخصوص نراق است.
این مقام مسئول به سوغات معروف استان های همجوار اشاره و بیان کرد: این استان ها در حدود 50 سال کار کرده اند و سوغات خود را نه تنها در داخل کشور بلکه در خارج نیز عرضه می کنند.
مرادی ادامه داد: جوزقند که شناساندنش باید از 20 سال قبل انجام می شد یکی از پتانسیل های خوب استان است که هر گردشگر خارجی را با عنوان گران ترین شیرینی ایرانی جذب می کند که البته معرفی چنین عنوانی نیازمند برنامه است.
وی از ایجاد وقفه در ثبت ملی شدن این سوغات سخن به میان آورد و اظهار کرد: از مسئولین انتظار داریم به این کار سرعت ببخشند تا این محصول بیشتر شناسانده شود.
این مقام مسئول از مکان اجرای جشنواره گفت و عنوان کرد: در محلی ویژه 20 کارگاه در نظر گرفته شده که در کارگاه ها بانوان نراقی به صورت مستند فرایند دو هفته ای آماده کردن جوزقند را به علاقه مندان نشان می دهند.
شهردار نراق اضافه کرد: در این جشنواره سعی شده از تجربیات سال های قبل استفاده و آثار تاریخی در کنار سوغات نراق به گردشگران شناسانده شود. تدابیری نیز جهت فراهم کردن امکانات مورد نیاز گردشگران در محدوده شهر نراق و نیز غار چال نخجیر اتخاذ شده است.
گردشگران بسیاری از اقصی نقاط کشور برای شرکت در این جشنواره که از دوم تا چهارم مهرماه برگزار می شود، به نراق می آیند.
منبع: ایسنا