06 خرداد 1396 - 15:30
شناسه خبر: 4955
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو به روزه داران توصیه کرد:
توجه به ایمنی فرآورده های غذایی از نظر سرعت فسادپذیری
پایگاه خبری سازمان غذا و دارو
معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ایمنی مواد غذایی از نظر سرعت فساد پذیری نکته مهمی است که روزه داران باید به آن توجه زیادی داشته باشند گفت: با توجه به تغییر برنامه غذایی از نظر زمان مصرف، نوع، حجم و مقدار آن در ماه رمضان ممکن است عده ای بخواهند بشتر از مصرف یک وعده خود فراورده های غذایی تهیه نمایند و برای تسهیل در پخت و پز از مقادیر مازاد در وعده های دیگر مثل سحری استفاده کنند.
دکتر منوچهر دادگر نژاد با توصیه به مصرف غذای تازه در هر وعده ضمن طبقه بندی مواد غذایی تحت نامهای فساد پذیری زیاد، متوسط و کم فراورده هایی چون شیر پاستوریزه، گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ و سایر مواد غذایی حیوانی که باید آنها را برای مدت کوتاه در یخچال نگهداری نمود را از نوع اول برشمرد و از سبزیجات و میوه ها تحت عنوان مواد غذایی با فساد پذیری متوسط نام برد و تصریح کرد که این قبیل فراورده های غذایی را می توان برای کوتاه مدت در هوای خنک، خارج از یخچال نگهداری کرد و در هوای گرم باید آنها را در یخچال قرار داد.
وی مواد غذایی با فسادپذیری کم را اقلامی مثل حبوبات و دانه های غلات خشک گندم، برنج وامثال آن دانست و بیان کرد که قادر هستند در شرایط مناسب برای مدت طولانی در هوای خشک و خنک نگهداری شوند.
این مقام مسئول در اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی با اشاره به اینکه اسهال خونی و تب روده ای از بیماری های بسیار خطرناکی هستند که معمولا از طریق تماس دست های الوده با مواد غذایی به انسان منتقل می شوند به مردم هشدار داد قبل از مصرف از عدم آلوده بودن مواد غذایی نظیر سبزیجات و کاهو به تخم انگل های روده ای اطمینان حاصل کنند که این ینها می توانند باعث انتقال بیماری های انگلی نظیر آلودگی به آسکاریس و ژیاردیا به افراد شوند.
دکتر دادگر نژاد همچنین گفت: قارچ هاو کپک هایی که روی مواد غذایی آبلیمو، آبغوره، سس گوجه فرنگی و ... رشد می کنند ممکن است باعث مسمومیت شوند و مصر این مواد غذایی در دراز مدت حتی می تواند موجب بروز سرطان شود
وی با تاکید بر برنامه های مهم سازمان غذا و دارو برای پایش سموم وتدوین و اجرایی شدن بسیاری آز آنها در چند سال اخیر عنوان کرد: باید در مکان تهیه سبزیجات و میوه ها دقت فراوان بکار برد که در غیر اینصورت علاوه بر میکروب ها، مواد شیمیایی و سموم هم می توانند مواد غذایی را ناسالم نموده و مثلااز طریق سموم بکار رفته در باغهای میوه و مزرعه ها موجبات آلودگی محصول را فراهم آورد.می شوند.
معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو در پایان به مردم توصیه کرد برای اینکه غذایی سالمتر ی داشته باشند موارد ذیل را رعایت کنند:
- مواد غذایی را در جای تمیز نگهداری کنید
- مواد غذایی خام و پخته شده را جدا از هم نگهداری کنید
- مواد غذایی را بطور کامل بپزید
- مواد غذایی را در دمای مناسب نگهداری کنید
- از آب و مواد تازه سالم استفاده کنید