11 اسفند 1395 - 14:46
شناسه خبر: 4759
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رییس هیات مدیره کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران تاکید کرد
افزایش تعرفه واردات کالاهای اساسی موجب خودکفایی نمیشود
به گزارش کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، سید محمدرضا مرتضوی رییس هیات مدیره کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران و رییس خانه صنعت و معدن استان تهران که در برنامه مناظره رادیو گفتگو با موضوع کاهش تعرفه ها و رابطه آن با سیاستهای اقتصاد مقاومتی حاضر شده بود در حضور دیگر مهمانان این برنامه شامل فرهاد احتشام زاد (رئیس کنفدرانسیون واردات)، علی ایرانپور (عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نهم)، مظفر علیخانی (معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق ایران) و جلال محمودزاده (نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس دهم) در پاسخ به سوالی در خصوص اهمیت تعرفه در اقتصاد کشور گفت: تعرفه یکی از ابزارهایی است که همه کشورهای دنیا برای حمایت از بخشهای مختلف تولیدیشان مورد استفاده قرار میدهند.
رییس خانه صنعت و معدن استان تهران با تاکید بر اینکه تعرفه ابزاری برای حمایت از تولید و مصرف کننده در بخش واردات است، اضافه کرد: در بخشهای مختلف اقتصادی اثرات و وزن تعرفه، در موضوعهای مرتبط با بخشهای مختلف مفهوم اقتصاد مقاومتی قابل تعریف است.
وی با اشاره به موافقن و مخالفان بحث کاهش تعرفه واردات کالای اساسی گفت: در مورد کالای اساسی از جمله شکر، ذرت و روغن و برنج و… که مایحتاج عمومی مردم هستند در بعضی از سالها به علت شرایط جوی کشور و آب و هوا ومسائل دیگر تولیدات این کالاها متغیر است. در سالهایی که ما نیاز به واردات انبوه کالای اساسی مردم را نداریم و خود کفا هستیم، مقررات سختگیرانه ای نسبت به واردات این کالاها اعمال می کنیم.
رییس هیات مدیره کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران ادامه داد: این برداشت که ما فکر کنیم افزایش تعرفه در یک کالای کشاورزی منجر به این میشود که ما در آن کالای کشاورزی به خودکفایی برسیم غط است. چون محدودیتهایی در کاربرد آب و خاک و… داریم.
نایب رییس کنفدراسیون صادرات اضافه کرد: گروهی از اقتصاددانان معتقدند که در جهت ایجاد این تعادل ما یک نظام تنظیم بازار داریم، نظام حمایت از تولیدات داخلی داریم وبخشی ازکالا ها مزیت نسبی دارند یا ندارند، اما مهم این است این چرخه متوازن باشد.