06 دی 1395 - 14:45 شناسه خبر: 4696 نسخه چاپی

رئیس سازمان استاندارد در همایش «امنیت غذایی و توسعه»:

استاندارد نان سنتی با مسئولیت وزارت بهداشت اجباری اعلام شد؛ از نگرانی فقر غذایی در کشور عبور کرده‌ایم

استاندارد نان سنتی با مسئولیت وزارت بهداشت اجباری اعلام شد؛ از نگرانی فقر غذایی در کشور عبور کرده‌ایم رئیس سازمان استاندارد در همایش «امنیت غذایی و توسعه»:
رئیس سازمان ملی استاندارد از اجرا شدن استاندارد ذبح و صید با همکاری وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: از این پس در تمام کشتارها و صید برای خروج از مرا ...

رئیس سازمان ملی استاندارد از اجرا شدن استاندارد ذبح و صید با همکاری وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: از این پس در تمام کشتارها و صید برای خروج از مراکز علاوه‌بر تأیید نماینده شرعی ولی‌فقیه امضای استاندارد را نیاز دارد.

به گزارش  فارس، نیره فیروزبخت امروز در همایش «امنیت غذایی و توسعه» به توسعه کشورها برای ریشه‌کنی فقر غذایی اشاره کرد و گفت:‌ در سال‌های اخیر از نگرانی فقر غذایی در کشور عبور کرده‌ایم و اکنون 371 فراورده مواد غذایی مشمول مقررات اجباری استاندارد است، اما فقط نباید به این موضوع بسنده کنیم و قطعاً توجه همه‌جانبه به روی استانداردها داشته باشیم.

وی به امضای تفاهم‌نامه‌هایی با سازمان غذا و دارو در زیرمجموعه وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: اخیراً در بحث غذای حلال و مبارزه با آلودگی‌ها با وزارت جهاد کشاورزی تفاهم‌نامه‌هایی داشته‌ایم.

فیروزبخت گفت: همچنین استاندارد ذبح و صید با همکاری نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در 10 مرکز اجرایی شده که از این پس علاوه‌بر نظارت شرعی، توجه همه‌جانبه بر نکات استاندارد و بهداشتی هم اعمال می‌شود و دام و صید دو امضاءِ از مراکز خارج می‌شود.

رئیس سازمان ملی استاندارد همچنین از همکاری با وزارت بهداشت برای کاهش مصرف نمک و شکر در تولید مواد غذایی خبر داد و گفت: کاهش این اقلام در استانداردها را اعمال کرده‌ایم که گزارش آن به شورای عالی سلامت ارائه شده است.

به گفته وی همچنین استاندارد نان سنتی با مسئولیت وزارت بهداشت نیز اجباری اعلام شده است.

فیروزبخت از تدوین آیین‌نامه توسعه کشاورزی ارگانیک خبر داد و گفت: همچنین پایش محصولات لبنی از نظر استفاده از چربی گیاهی،‌ صدور مجوز برای آلودگی‌های محصولات کشاورزی و پایش آب شرب مناطق مختلف کشور از موارد دیگری است که به انجام رسانده‌ایم تا حدی که پس از ارائه گزارش ما در زمینه آب شرب که به دولت ارائه کردیم، وزارت بهداشت فعالیت‌های بسیار خوبی در این زمینه داشته است.

رئیس سازمان ملی استاندارد همچنین گفت: نباید فقط به ایمنی و امنیت غذایی مردم فکر کنیم، بلکه بحث یکپارچه‌سازی هم مهم است که سه مؤلفه اصالت، کیفیت و ایمنی را در برمی‌گیرد.

وی اصالت‌سنجی را یکی از مواردی برشمرد که باید به آن توجه جدی شود و اظهار داشت: چند سال پیش در بحث پسته کشورهای خارجی برای ما بازی درآوردند و آخرکار حد مجاز اعلامی از سوی ایران را در مورد پسته قبول کردند؛ اما نگرانیم که وقتی از راه سیاسی به جایی نرسند، از این‌گونه موارد با کشور ما مقابله کنند.

فیروزبخت تأکید کرد: اگر بخواهیم با 36 کشور مسلمان مراوده داشته باشیم، فقط کیفیت مطرح نیست، بلکه باید استاندارد حلال بودن آن را هم جدی بگیریم.