30 آذر 1395 - 10:42 شناسه خبر: 4689 نسخه چاپی

پس از 3 ماه تاخیر، مکانیزم توزیع شیرمدارس تغییر کرد

صنایع لبنی چشم انتظار قرار گرفتن شیر مدارس ذیل کالاهای سلامتی

صنایع لبنی چشم انتظار قرار گرفتن شیر مدارس ذیل کالاهای سلامتی پس از 3 ماه تاخیر، مکانیزم توزیع شیرمدارس تغییر کرد
در حالی که تاخیر?ماهه دراجرای طرح شیرمدارس پای سازمان مرکزی تعاون روستایی رابه موضوع باز کرده تا بلکه طلسم این کار بشکند، دبیر انجمن صنایع لبنی ایران ...

در حالی که تاخیر?ماهه دراجرای طرح شیرمدارس پای سازمان مرکزی تعاون روستایی رابه موضوع باز کرده تا بلکه طلسم این کار بشکند، دبیر انجمن صنایع لبنی ایران معتقد است با بحث توزیع شیر رایگان در مدارس باید در زمره کالاهای سلامتی قرار گیرد. اتفاقی که وزارت بهداشت با آن موافق است، اما پیچیدگی‌های اداری و برخی اختلاف‌ها میان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های درگیر در ماجرا مانع به سرانجام رسیدن این طرح تاکنون شده است.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، اجرای طرح شیرمدارس که قرار بود از ابتدای مهرماه سال‌جاری آغاز شود با گذشت ? ماه از سال تحصیلی هنوز  عملیاتی نشده است اما به تازگی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده اجرای طرح مذکور به‌زودی آغاز خواهد شد.

در همین راستا یک مقام مسئول دولتی در گفتگو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش تاکنون اقدامی در این زمینه نکرده است، گفت:  قرار شده سازمان مرکزی تعاون روستایی در اجرای این طرح به کمک وزارت آموزش و پرورش بیاید و امیدوار هستیم اجرای آن بزودی عملیاتی شود.

این مقام مسئول که خواست نامش ذکر نشود، با اشاره به اینکه قرار شده سازمان مرکزی تعاون روستایی در قالب طرح خرید توافقی شیرخام، اجرای طرح شیرمدارس را هم پیگیری کند، اضافه کرد: سازمان مذکور قصد دارد بخشی از شیر مورد نیاز برای اجرای این طرح را از محل خرید توافقی شیرخام تامین کند و بخش دیگر را نیز با افزایش جذب شیرخام پوشش دهد.

وی گفت: سازمان مرکزی تعاون روستایی ابتدا با منابع خود اجرای طرح را آغاز می‌کند و دولت بعدا اعتبارات لازم را تامین خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در سنوات گذشته وزارت جهاد کشاورزی به تصویب اعتبار مورد نیاز برای این طرح کمک می‌کرد و مجری طرح نیز وزارت آموزش و پرورش بود، گفت: آموزش و پرورش این بودجه را دریافت می‌کرد، با کارخانجات قرارداد می‌بست و اقدام به توزیع شیر در مدارس می‌نمود.

این مقام مسئول ادامه داد: امسال هم قرار بود طرح به همان شکل اجرا شود اما با گذشت ? ماه از سال تحصیلی هنوز این اتفاق رخ نداده است ضمن اینکه الان قرار نیست سازمان مرکزی تعاون روستایی جایگزین آموزش و پرورش در اجرای این طرح شود اما در کنار آنها به عملیاتی شدن طرح کمک می‌کند.

براساس این گزارش، بودجه‌ای که امسال دولت برای اجرای طرح شیرمدارس در نظر گرفته ??? میلیارد تومان است، درحالی‌که سال گذشته  نیز برای شیر مدارس ??? میلیارد تومان مصوب و تنها بین ??? تا ??? میلیارد تومان آن تأمین شد.

طرح شیر مدارس حدود ?? سال است که اجرا می‌شود؛ در قالب طرح شیر مدارس، در طور دوره شش ماهه پائیر و زمستان برای هر دانش‌آموز مجموعا چهارده لیتر شیر  در ?? نوبت توزیع می‌شود. به‌گونه‌ای که هر دانش آموز هفته‌ای دو و نیم نوبت و در هر نوبت ??? سی سی شیر دریافت می‌کند.

نکته مهمی که در این میان باید مورد اشاره قرار بگیرد آن است که بدلیل کمبود اعتبارات، نحوه اجرای طرح با مسائلی روبرو بوده است. یک منبع آگاه در این زمینه در گفتگو با مهر اظهارداشت: در اجرای طرح شیرمدارس و تامین محصول مورد نظر برای این کار؛ شرکت‌ها وارد مناقصه می‌شوند و به همین دلیل پایین‌ترین قیمتی که ارائه شود، برنده مناقصه می گردد.

وی اضافه کرد: دولت شرکت‌ها را دعوت به مناقصه و اعلام می‌کند شرکت‌هایی که می‌توانند با فلان مشخصات معین، شیر را در اختیار ما قرار دهند، در این مناقصه شرکت کنند.

این منبع آگاه با بیان اینکه انعقاد قرارداد با دولت  برای شرکت‌ها جاذبه دارد چون دولت یک مشتری بزرگ است و شرکت‌ها از فروش محصول‌شان مطمئن هستند، افزود: در این میان چون رقابت بسیار سنگین و بر سر ارزان‌تر فروختن محصول است، بنابراین قیمت به نقطه‌ای که حداقل حاشیه سود را دارد می‌رسد و آنجا متوقف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قیمت شیر مدارس با نرخ بازار تفاوت زیادی دارد و حداقل ?? درصد متفاوت است، افزود: به‌عنوان مثال، سال گذشته قیمت مصرف کننده شیر ??? سی سی ?.?  تا ? درصد چربی بین ??? تا ??? تومان و قیمت شیر مدارس عرضه شده در مناقصه  ??? تومان بود.

 

شیر مدارس جزو کالاهای سلامتی قرار گیرد

به گزارش کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، یکی از مشکلاتی که در سال‌های گذشته عدم حمایت از بخش صنایع غذایی و گرانی مواداولیه به‌وجود آورده است، افزایش قیمت شیر و به تبع آن محصولات لبنی است. اتفاقی که باعث شده تا مصرف این محصولات که ارتباط مستقیمی با سلامت جامعه دارد، کاهش یابد. از همه اینها مهم‌تر لزوم مصرف لبنیات و به خصوص شیر در میان کودکان و دانش آموزان است که در بسیاری از مواقع به دلیل مشکلات اقتصادی خانواده‌ها، امکان مصرف روزانه شیر برای آنها فراهم نیست و از همین رو توزیع شیر رایگان در مدارس جزو سیاست‌هایی است که با وجود تاکید همگان بر اجرای آن، درگیر مشکلات مختلفی شده که اجرای آن را بارها به تعویق انداخته است.

در همین خصوص دبیر انجمن فرآورده‌های لبنی با اشاره به توانایی صنعت لبنیات در تامین نیاز کشور اعلام کرد: سال‌ها است بحث توزیع شیر در مدارس درگیر مشکلات اداری و پاره‌ای مسائل میان وزارتخانه‌های مختلف شده است و صنایع لبنی کشور توقع دارد دولت یازدهم در ماه‌های منتهی به انتخابات، مبحث شیر مدارس را به سرانجام برساند و آن را در زمره کالاهای سلامتی قرار دهد.

رضا باکری گفت: انجمن صنایع لبنی آمادگی دارد برای 12 میلیون دانش آموز ایرانی در 9 ماه طول سال تحصیلی به شکل روزانه شیر مورد نیاز برای توزیع در مدارس را فراهم کند، اما با وجود الزامات قانونی برای اجرای این طرح به نظر می‌رسد مشکلاتی در میان وزارتخانه‌های درگیر این بحث وجود دارد.

عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران با اشاره به اهمیت مبحث توزیع شیر رایگان مدارس گفت: در سال‌های متمادی موضوع توزیع شیر رایگان در مدارس دچار مشکلات مختلفی شده است و به علت پاره‌ای مسائل که میان وزراتخانه‌های درگیر در این موضوع و ذی‌نفعان آن وجود دارد تاکنون به سرانجام نرسیده است.

دبیر انجمن فرآورده‌های لبنی با اشاره به آغاز آخرین سال دولت تدبیرو امید گفت: امیدوارم وزارت بهداشت در مدت زمان باقیمانده از عمر دولت موضوع توزیع شیر رایگان در مدارس را ذیل ماده قانونی آن که ماده 64 قانون برنامه پنجم توسعه است به سرانجام رسانده و آن را جزو کالاهای سلامت قرار دهد.