15 آذر 1395 - 14:49
شناسه خبر: 4670
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
کارشناس نظارت بر مواد خوراکی سازمان غذا و دارو خبر داد
صدور 1300 پروانه ساخت برای انواع آرد
کارشناس اداره کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و داروگفت: در صورتی که هنگام تهیه نان عمل تخمیر صورت گیرد ارزش های تغذیه ای سبوس از جمله فیبر دریافتی ، ویتامین ها و املاح قابل استفاده می باشد.
به پایگاه خبری سازمان غذا و دارو - ایفدانا- زهره پوراحمد گفت: گندم چندین قسمت دارد که سبوس لایه بیرونی گندم میباشد و لایه درونی آن آندوسپرم است و قسمت عمده آندوسپرم پروتئین و کربوهیدرات است .قسمت عمده پوسته و سبوس فیبر نامحلول در آب است.املاح و ویتامین عمدتا در لایه بیرونی گندم می باشد.
وی افزود: سبوس گیری به معنای خارج نمودن قسمتی از پوسته گندم می باشد که در کارخانجات آرد سازی درصدهای مختلفی دارد.
پوراحمد اظهار داشت: سبوس گیری از 7 درصد تا 25 درصد ممکن است انجام شود .آرد با استحصال75 درصد (25 درصد سبوس گیری شده است) آرد سفیدی است که بیشتر مصارف قنادی و صنعتی دارد.همچنین13 تا 18 درصد سبوس گیری مربوط به آرد هایی می باشد که معمولا کاربرد نان تافتون، بربری و لواش دارند. آرد های متوسط از رنگ تیرگی و روشنی هستند که معمولا آرد تافتون، بربری و لواش هستند.
وی اضافه کرد: آرد با درصد سیوس گیری 7 درصد حاصله جهت مصرف نان سنگک است.
کارشناس اداره کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: در صورتی که هنگام تهیه نان عمل تخمیر صورت گیرد ارزش های تغذیه ای سبوس از جمله فیبر دریافتی ، ویتامین ها و املاح قابل استفاده می باشد. در غیر این صورت اسید فیتیک موجود در سبوس مانع جذب برخی املاح مثل آهن و روی می شود.از فواید فیبر دریافتی بهبود عملکرد دستگاه گوارش می باشد.
پوراحمد ادامه داد: مقداری از فلزات سنگین آلاینده و سموم در لایه های اولیه سبوس گندم وجود دارد که با سبوس گیری اولیه ( کمتر از 7 درصد) بخشی از آن گرفته می شود.
وی در پایان گفت: هزار و 300 پروانه ساخت برای انواع آرد توسط وزارت بهداشت تا به امروز صادر شده است.