06 آذر 1395 - 11:59
شناسه خبر: 4660
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
مرتضوی، رییس هیات مدیره کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران: نیازمند تعریف استاندارد از خمیر مرغ هستیم
اقدامات لازم برای تولید صنعتی خمیرمرغ آغاز شده است
در حالی که طی روزهای گذشته رییس سازمان استاندارد اعلام کرده بود که استفاده از خمیرمرغ در سوسیس و کالباس مشروط به استانداردسازی روند تولید آن بدون اشکال خواهد بود و مجید افلاکی، دبیر انجمن فرآورده های گوشتی از این پیشنهاد استقبال کرده بود، رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران نیز اعلام کرد: شرایط برای تولید خمیرمرغ استاندارد در حال فراهم شدن است.
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، محمدرضا مرتضوی با بیان اینکه گاهی اوقات مناقشات میان دستگاهها باعث ضربه خوردن کارگاههای تولیدی میشود، به ایسنا گفت: پیش از اینکه دستگاههایی مانند استاندارد و وزارت بهداشت برای مسائلی چون استفاده از خمیرمرغ در فرآوردههای گوشتی ورود کنند باید به تعریفی واحد و ویژگیهای استاندارد آن محصول برسند.
وی با تشریح تعریفی که از خمیرمرغ استاندارد میشود، اظهار کرد: آنچه تحت عنوان خمیرمرغ از آن یاد میشود، گوشتهای باقیمانده بر بافتهای استخوانی است که در کشتارگاههای صنعتی از مرغها جدا شده و با تکنولوژیهایی خاص استحصال می شود که در مقیاسهایی مانند کشتارگاههایی که تا یک میلیون تن تولید گوشت میکنند رقمی حدود ?? هزار تن خمیرمرغ به دست میآید که در همه جای دنیا استاندارد بوده و استفاده از آنها مجاز است.
دبیر خانه صنعت و معدن ایران افزود: اما مناقشاتی که درباره تولید و مصرف خمیرمرغ وجود دارد سوءاستفادههایی است که برخی تولیدکنندگان میکنند و در خمیرهای تولید شده از احشاء غیرمجاز مانند سنگدان یا بافتهای غضروفی استفاده میکنند که البته نباید به خاطر تخلف گروهی به کل یک صنعت ضربه وارد کرد.
مرتضوی همچنین با بیان اینکه میتوان به تولید استاندارد خمیرمرغ برای استفاده در فرآوردههای گوشتی دست یافت، عنوان کرد: اقدامات لازم و خوبی برای تولید صنعتی و مناسب خمیرمرغ صورت گرفته است که میتواند از هدررفت بسیاری از ضایعات کشتارگاهها و گوشتهایی که به بافتهای استخوانی که تحت عنوان ضایعات در کشتارگاهها جدا میشوند، جلوگیری کند. اگر بتوان در تعریف رسمی به شاخصهایی واحد از استانداردهای خمیرمرغ رسید میتوان تعیین کرد که تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی فقط بتوانند از خمیرهای مرغی با برندها و بستهبندیهای مشخص استفاده کنند تا مشکل غیربهداشتی و غیراستاندارد بودن آن نیز برطرف شود.
در همین خصوص مجید افلاکی، دبیر انجمن فرآورده های گوشتی ایران در گفتوگو با پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران با استقبال از گفتههای رییس سازمان استاندارد گفت: ما بارها اعلام آمادگی کردهایم که تولید و استفاده از خمیر مرغ در فرآوردههای گوشتی در کارخانجات صنایع پروتئینی و تحت نظارت و استانداردهای سازمانهای ناظر از جمله استاندارد و غذا و دارو صورت بگیرد تا نکاتی که مدنظر این نهادها است، نیز بر طرف شود.
افلاکی با بیان اینکه این گفتههای رییس سازمان استاندارد همان مواردی است که ما پیش از آن درخواست آن را ارایه داده بودیم، افزود: کارخانههای فرآوردههای گوشتی توان تولید سالانه 50 هزار تن خمیر مرغ سالم و بهداشتی و مطابق با استانداردهای جهانی بهداشت و کیفیت را دارا هستند. ما پیش از این به سازمانهای غذا و دارو و استاندارد اعلام کرده بودیم که تولید خمیر مرغ در کارخانجات فرآوردههای گوشتی میتواند نگرانیهای موجود را از بین ببرد.
گفتنی است هفته گذشته نیره پیروز بخت، رییس سازمان استاندارد در همین خصوص اعلام کرده بود: اگر خمیرمرغ در کشورهای پیشرفته و قائل به حقوق مصرف کننده استفاده میشود به این دلیل است که آنها از قطعات گوشت مرغ برای تولید خمیر مرغ استفاده میکنند و اگر این مسائل بهداشتی و نکات مورد نظر سازمان استاندارد رعایت شود، میتوانیم به این سمت و سو حرکت کنیم که خمیر مرغ در ایران نیز بتواند در فرآوردههای گوشتی استفاده شود.