30 مرداد 1395 - 14:34 شناسه خبر: 4539 نسخه چاپی

کاهش هزینه‌های درمانی با افزایش مصرف لبنیات در جامعه امکان‌پذیر است

صنایع لبنی چشم انتظار آغاز طرح توزیع شیر رایگان در مدارس

صنایع لبنی چشم انتظار آغاز طرح توزیع شیر رایگان در مدارس کاهش هزینه‌های درمانی با افزایش مصرف لبنیات در جامعه امکان‌پذیر است
دبیر انجمن صنایع لبنی ایران معتقد است با بحث توزیع شیر رایگان در مدارس باید در زمره کالاهای سلامتی قرار گیرد. اتفاقی که وزیر بهداشت با آن موافق است، ا ...

دبیر انجمن صنایع لبنی ایران معتقد است با بحث توزیع شیر رایگان در مدارس باید در زمره کالاهای سلامتی قرار گیرد. اتفاقی که وزیر بهداشت با آن موافق است، اما پیچیدگی‌های اداری و برخی اختلاف‌ها میان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های درگیر در ماجرا مانع به سرانجام رسیدن این طرح تاکنون شده است.

به گزارش کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، یکی از مشکلاتی که در سال‌های گذشته عدم حمایت از بخش صنایع غذایی و گرانی مواداولیه به‌وجود آورده است، افزایش قیمت شیر و به تبع آن محصولات لبنی است. اتفاقی که باعث شده تا مصرف این محصولات که ارتباط مستقیمی با سلامت جامعه دارد، کاهش یابد. از همه اینها مهم‌تر لزوم مصرف لبنیات و به خصوص شیر در میان کودکان و دانش آموزان است که در بسیاری از مواقع به دلیل مشکلات اقتصادی خانواده‌ها، امکان مصرف روزانه شیر برای آنها فراهم نیست و از همین رو توزیع شیر رایگان در مدارس جزو سیاست‌هایی است که با وجود تاکید همگان بر اجرای آن، درگیر مشکلات مختلفی شده که اجرای آن را بارها به تعویق انداخته است.

در همین خصوص دبیر انجمن فرآورده‌های لبنی با اشاره به توانایی صنعت لبنیات در تامین نیاز کشور اعلام کرد: سال‌ها است بحث توزیع شیر در مدارس درگیر مشکلات اداری و پاره‌ای مسائل میان وزارتخانه‌های مختلف شده است و صنایع لبنی کشور توقع دارد دولت یازدهم در ماه‌های منتهی به انتخابات، مبحث شیر مدارس را به سرانجام برساند و آن را در زمره کالاهای سلامتی قرار دهد.

مهندس رضا باکری هفته گذشته و در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران که  با حضور قاضی‌زاده هاشمی، ‌وزیر بهداشت و درمان برگزار شد، گفت: انجمن صنایع لبنی آمادگی دارد برای 12 میلیون دانش آموز ایرانی در 9 ماه طول سال تحصیلی به شکل روزانه شیر مورد نیاز برای توزیع در مدارس را فراهم کند، اما با وجود الزامات قانونی برای اجرای این طرح به نظر می‌رسد مشکلاتی در میان وزارتخانه‌های درگیر این بحث وجود دارد.

عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران با اشاره به اهمیت مبحث توزیع شیر رایگان مدارس گفت: در سال‌های متمادی موضوع توزیع شیر رایگان در مدارس دچار مشکلات مختلفی شده است و به علت پاره‌ای مسائل که میان وزراتخانه‌های درگیر در این موضوع و ذی‌نفعان آن وجود دارد تاکنون به سرانجام نرسیده است.

دبیر انجمن فرآورده‌های لبنی با اشاره به آغاز آخرین سال دولت تدبیرو امید گفت: امیدوارم وزارت بهداشت در مدت زمان باقیمانده از عمر دولت موضوع توزیع شیر رایگان در مدارس را ذیل ماده قانونی آن که ماده 64 قانون برنامه پنجم توسعه است به سرانجام رسانده و آن را جزو کالاهای سلامت قرار دهد.

این گفته های رضا باکری با موافقت وزیر بهداشت روبرو شد و اعلام کرد که از تمام توان خود استفاده خواهد کرد تا بتواند موضوع توزیع شیر رایگان در مدارس را پیش از پایان دولت یازدهم به سرانجام برساند.

 

کاهش هزینه های سلامت با توزیع شیر رایگان در مدارس

یکی از نکات مهم در خصوص اهمیت توزیع شیر رایگان در مدارس و اعطای یارانه به لبنیات، ارتباط مستقیم این موضوع با سلامت جامعه است. سید ناصر موسوی لارگانی نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز چنین اعتقادی دارد: ما باید برای کاهش هزینه های درمانی تلاش کنیم و یکی از راهکار می تواند افزایش مصرف لبنیات باشد؛ زیرا یکی از دلایل پوکی استخوان کمبود لبنیات است.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت اگر یارانه برخی اقلام بر می‌دارد، نباید لبنیات شامل این اقلام باشد، تصریح کرد: هزینه تولید لبنیات در کشور ما بالاست و تولیدکنندگان از این نظر با مشکلاتی روبرو هستند. در واقع نرخ بهینه فروش برای محصولات لبنیات از جمله شیر همخوانی ندارد.

موسوی لارگانی، ادامه داد: هزینه های جاری  از جمله برق و گاز  نیز اقتصاد دامدار و تولیدکننده را تحت تاثیر قرار می دهد و این در حالی است که دولت باید در راستای کاهش هزینه‌های واحدهای تولیدی لبنی تلاش کند تا هزینه تولید برای ارائه به بازار به سمتی هدایت شود و هم دامدار و هم صنایع لبنی سود مناسبی از فروش محصولشان بدست آورند.

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه توزیع شیر در مدارس و ادارات می‌تواند راهبرد مناسبی برای کمک به تولیدکنندگان لبنیات  و خرید شیر از دامدران تلقی شود، یادآورشد: کاهش هزینه‌های درمانی با افزایش مصرف بهینه لبنیات امکان پذیر است و نباید اجازه داد لبنیات از سفره مردم خارج شود.