07 مرداد 1395 - 10:15
شناسه خبر: 4491
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
به منظور تشریح مشکلات و دستاوردهای صنعت غذا و به همت سازمان غذا و دارو و کانون انجمن های صنایع غذایی ایران برگزار شد
دیدار نمایندگان فائو و سازمان جهانی بهداشت با فعالان صنایع غذایی
نشست مشترک نمایندگان فائو و سازمان جهانی بهداشت و نمایندگان صنایع غذایی برای آشنایی بیشتر با بخش صنعت غذای ایران به همت کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران و سازمان غذا و دارو برگزار شد.
به گزارش کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، در این دیدار «کاترین بسی» نماینده دفتر مرکزی فائو با اشاره حضور این هیات در کشورمان گفت: ما به درخواست دولت ایران برای بررسی سیستم نظارت و کیفیت صنعت غذا و کشاورزی به کشور شما آمدیم و تلاش داریم با کمک شما چشمانداز روشنی از روند تولید غذا در ایران و چرخههای مختلف آن آشنا شویم تا بتوانیم ارزیابی دقیقی از میزان امنیت غذایی دست پیدا کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه این ماموریت چند مرحله دارد که این دیدار اولین مرحله است، گفت: هدف ما آن است که با سازمانها و نهادهایی که نقشی در کنترل غذای ایران دارند و از جمله انجمنها و نهادهای صنفی تولیدکنندگان و صنعتی به گفتوگو بنشینیم تا بتوانیم ارزیابی دقیقی از روند تولید غذا در ایران به دست آوریم.
در ادامه این نشست «امینه بن یحیی» نماینده دفتر مرکزی سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز با بیان اینکه از حضور در جمع صنعتگران و نمایندگان تشکلهای بخش خصوصی ایران خوشحال است، اضافه کرد: ما میخواهیم در این جلسه و جلسات آتی که با اهالی صنعت غذای ایران برگزاری میکنیم بتوانیم ملاکی برای ارزیابی سازمانهای مسئول دولتی در حوزه غذا داشته باشیم و همچنین با مشکلات بخش خصوصی و صنایع غذایی ایران آشنا شویم.
در ادامه این نشست، مجید افلاکی دبیر انجمن صنفی صنایع فرآوردههای گوشتی ایران، پرویز جهانگیری دبیر انجمن صنفی افزودنیها، محمدرضا هاتفی مینایی رئیس انجمن زیتون ایران، محمد ابریشم کار دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان نمک تصفیه ایران و جمعی دیگر از فعالان صنعت غذا در سخنانی به وضعیت صنایع غذایی ایران و مباحث مربوط به آن را تشریح کردند.
هیات اعزامی از سازمانهای فائو و جهانی بهداشت شامل کاترین بسی نماینده دفتر مرکزی فائو، امینه بن یحیی نماینده دفتر مرکزی سازمان جهانی بهداشت، دکتر سورن متش از دفتر EMRO سازمان جهانی بهداشت، فاطیما هاشم از دفتر منطقهای فائو و افسانه محمدشیخی مشاور دفتر مرکزی سازمان جهانی بهداشت در این نشست با تقدیر از تلاشهای صنعت غذای ایران در چند سال گذشته عنوان کردند برای رفع و انعکاس دغدغههای مختلف صنایع غذایی ایران حداکثر تلاش خود را به کار خواهند گرفت.
در پایان این نشست محمدرضا هاتفی مینایی رئیس انجمن زیتون ایران در گفتوگو با خبرنگار ما در خصوص ارزیابیاش از این نشست گفت: برگزاری این جلسه با هیات فوق که بنا به درخواست دولت جمهوری اسلامی و به منظور بررسی نقایص احتمالی روند تولید غذا به کشورمان آمده، بسیار مفید و موثر خواهد بود. چرا که فعالان صنعت غذا در این نشست تلاش کردند تا نقاط ضعف و قوت نظام تولید صنایع غذایی را به خوبی منعکس کنند.
وی با اشاره به اینکه ممکن است از دل این بحثها به این نتیجه برسیم که تعیین استانداردهای کیفی و سلامتی محصولات غذایی از دولت به تشکلهای این صنعت تفویض شود، گفت: با حسن نیتی که در وزارت بهداشت و ریاست سازمان غذا و دارو وجود دارد چشمانداز صنایع غذایی را روشن ارزیابی میکنم.
پرویز جهانگیری دبیر انجمن صنفی افزودنیها نیز در خصوص این جلسه گفت: ما در این نشست تلاش کردیم تا مشکلاتی که صنایع غذایی کشور با آن روبرو هستند را منعکس کنیم. ما توصیههایی نیز برای بهبود امور داشتیم که هیات خارجی حاضر در این جلسه عنوان کردند که آن را در دیدار با مسئولان دولتی کشورمان شرح خواهند داد.
این فعال صنعت غذا با اشاره به مشکل کمبود آب در کشور گفت: بحران و زنگ خطر آب در کشور به صدا در آمده است و برخی مسئولان بدون توجه به این مشکل همچنان به بخش زراعت بیش از بخش صنایع تبدیلی و غذایی اهمیت میدهند که معتقدیم سیاست کارآمدی نیست. چرا که صنعت غذا در ایران پتانسیل بالایی برای رشد و ارزش افزوده دارد و با توجه به ظرفیتهای نرم افزاری و سخت افزاری صنایع غذایی بهتر است مسئولان امر توجه بیشتری به این بخش داشته باشند.
مجید افلاکی دبیر انجمن صنفی صنایع فرآوردههای گوشتی ایران نیز با تقدیر از سازمان غذا و دارو و کانون انجمنهای صنایع ایران برای برگزاری این نشست گفت: در این نشست دو سازمان مهم بینالمللی یعنی سازمان خواروبار جهانی (فائو) و سازمان جهانی بهداشت این نکته را مهم دیدند که امنیت و سلامت محصولات غذایی باید حفظ شود و به نظر میرسد تامین امنیت غذایی و سلامتی نه تنها برای این سازمانهای بینالمللی، بلکه برای دستگاههای داخلی کشور از جمله سازمان غذا و دارو بسیار حائز اهمیت است.
این فعال صنعت غذا ادامه داد: بنا بر آمارها به دلیل خشکسالیهای متعددی که در جهان به وجود آمده و روند گرمایش زمین، تولید موادغذایی نسبت به جمعیت در حال کاهش است، در نتیجه هر اندازه که این اتفاقات زیست محیطی افزایش مییابد، به همان میزان دغدغه دولتها برای تامین غذای سالم شهروندان نیز افزایش مییابد. به خصوص در کشورمان که جمعیت جوانی دارد و تامین امنیت غذایی آن از اهمیت بالاتری نیز برخوردار است.