18 اردیبهشت 1395 - 7:14
شناسه خبر: 4298
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
در قالب طرح خود اتكایی؛
مازندران 50 درصد نیاز به واردات برنج را تولید می كند
استاندار مازندران گفت كه بر اساس برنامه خوداتكایی، این استان 50 درصد از نیاز كشور به واردات برنج را در قالب طرح خوداتكایی تامین می كند.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی، ربیع فلاح جلودار نماینده عالی دولت در مازندران با اشاره به برنامه خوداتكایی استان در سه سال آینده اظهار کرد: حدود 500 هزارتن ظرفیت تولید برنج در این خطه شمالی افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: استان مازندران در زمان حاضر با تولید حدود 900 هزار تن برنج سفید 42درصد نیاز كشور به این محصول را تولید و تامین می كند.
وی اضافه كرد: در فاز اول این طرح در سال زراعی جاری 100 روستای شهرستان آمل، 170 هزار تن از برنج مازاد بر تولید سنوات گذشته را در قالب طرح خوداتكایی تولید خواهند كرد.
نماینده عالی دولت در مازندران اظهارداشت : این استان با ارتقای بهره وری در تولید و مصرف بهینه آب می تواند در سه سال آینده 50 درصد از برنج كشور به واردات این محصول را با تولید داخلی تامین كند.
نیاز كشور به واردات برنج در زمان حاضر یك میلیون تن است.
ربیع فلاح گفت كه طرح خوداتكایی كشور به برنج با هدف تامین 50 درصد از واردات با مشاركت مركز تحقیقات برنج، بسیج سازندگی و جهادكشاورزی این استان از سال جاری عملیاتی شد.
به گفته وی، مازندران به عنوان استان اول در خوداتكایی برنج در دو استان شمالی كشور به عنوان قطب تولید این محصول استراتژیك انتخاب شد.
استاندارمازندران افزود : این استان دارای زیرساخت های مناسب كشاورزی در خوداتكایی رساندن كشور به برخی دیگر از محصولات كشاورزی را دارد.
سرانه مصرف برنج در كشور حدود 37 كیلوگرم است.
سالانه حدود 220 هزارهكتار از اراضی كشاورزی مازندران زیركشت شالی برنج قرار می گیرد كه براساس طرح خوداتكایی پیش بینی شده كه در سالجاری یك میلیون و 70 هزار تن برنج تولید شود.