18 اردیبهشت 1395 - 6:17 شناسه خبر: 4296 نسخه چاپی

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام خبر داد:

استفاده از سرشاخه نیشکر در تغذیه دام

استفاده از سرشاخه نیشکر در تغذیه دام مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام خبر داد:
بسیاری از اصول اولیه در دامداری‌های کشور رعایت نمی‌شود و به همین دلیل این کسب‌وکار در حال حاضر توجیه اقتصادی نداشته و بیشتر آنها متضرر ...
بسیاری از اصول اولیه در دامداری‌های کشور رعایت نمی‌شود و به همین دلیل این کسب‌وکار در حال حاضر توجیه اقتصادی نداشته و بیشتر آنها متضرر شده‌اند.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، تورج صارمی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی با اعلام این خبر گفت: اگرچه در بسیاری از دامداری‌ها موارد بدیهی تغذیه و پرورش رعایت نمی‌شود، اما نمی‌توان این مشکل را به نام همه ثبت کرد.

تورج صارمی با اشاره به اینکه باید در این‌گونه اظهارات، تفکیک صورت پذیرد، افزود: شاید واحدهای سنتی به‌خاطر افزایش هزینه‌ها نتوانند موارد پایه‌ای را رعایت کنند، اما در عین حال، دامداری‌های صنعتی کشور نه تنها خود را ملزم به اجرای این آموزش‌ها می‌دانند بلکه بسیاری از یافته‌های تحقیقاتی را نیز پیگیری کرده و در اجرای آن مصر هستند.

وی خاطرنشان کرد: باید دید چند درصد از هزینه‌ها مربوط به عدم توازن جیره، چند درصد برای ضایعات، چند درصد به نحوه ذخیره‌سازی خوراک و مواردی از این دست مربوط است؛ آنگاه می‌توان عددی منطقی و حساب شده را عنوان کرد. بر این اساس حتی شاید کاهش هزینه‌ها برای تولید شیرخام، بیشتر از ?? درصدی باشد که رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی گفته است.

به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی، به‌طور میانگین سالانه ??,? میلیون تن بقایای زراعی و ?.? میلیون تن بقایای کارخانه‌ها در کشور تولید می‌شود که با همکاری مؤسسه تحقیقات علوم دامی، سعی بر این است که تمام آنها را در تغذیه دام استفاده کنیم. البته برای این منظور نیاز به کارهای تحقیقاتی است و باید عوارض احتمالی این مواد را بررسی کرد.

صارمی با بیان اینکه سال گذشته شش‌هزار تن بقایای پوست پسته در دامداری‌ها استفاده شد، ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود که امسال دستورالعمل استفاده از سرشاخه نیشکر نیز عملیاتی شده که تأثیر مثبتی در بهبود شرایط محیط زیستی هم خواهد داشت.

به گزارش ایانا، وی در پایان تصریح کرد: استفاده از تمام بقایای زراعی و صنعتی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و مؤسسه تحقیقات علوم دامی نیز در این زمینه همکاری‌های لازم را با وزارتخانه انجام می‌دهد. ضمن اینکه قبل از هر چیز باید آزمایشات مربوطه برای سلامتی آنها انجام گیرد.