06 اردیبهشت 1395 - 9:43
شناسه خبر: 4254
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی در دستور کار قرار گرفت؛
حجتی خواستار پرداخت یارانه صادراتی لبنیات
در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و تامین امنیت غذایی برای کشور، امروز تفاهمنامهای بین سازمان ملی استاندارد و وزارت جهادکشاورزی به امضا رسید که بر سلامت و کاهش آلایندههای موجود در محصولات کشاورزی تاکید میکند.
به گزارش روابط عمومی کانون صنایع غذایی ایران، وزیر جهادکشاورزی امروز در مراسم امضای تفاهمنامه با سازمان ملی استاندارد گفت: باید برای ارائه یارانه صادراتی در بخش لبنیات، هم مسوولان وزارتخانه و هم رسانهها تلاش کنند تا این موضوع به نتیجه برسد.
محمود حجتی با اشاره به اعلام یکی از کارخانههای بزرگ لبنیات، مبنی بر کاهش روزانه 500تن خرید شیرخام، در صورت عدم دریافت یارانه صادراتی، افزود: اگر این مهم تحقق نیابد، محصولات ایرانی قادر به رقابت با کشورهای دیگر نیست. چنین حمایتهایی حتی در کشورهای پیشرفته نیز وجود داشته و تولیدکنندگان از یارانههای فراوانی بهرهمند میشوند.
حجتی با بیان اینکه هنوز واردات شیرخشک ممنوع است، تاکید کرد: اگر شیرخشکی وارد میشود، تنها برای موارد خاص مانند استفاده برای نوزادان است. بنابراین شائبه تبدیل شیرخشک به شیر مایع در کارخانهها صحت ندارد.
وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر چرایی واردات 7 تا 8 هزارتن شیرخشک به کشور و استفاده آن در کارخانهها به جای شیرخام گفت: هرچند بنده از این موضوع اطلاعی ندارم، اما حتی در صورتی که این قضیه واقعیت داشته باشد، تاثیری بر کل خرید شیرخام کشورنخواهد داشت. زیرا نهایتا به 50 هزارتن شیرمایع تبدیل خواهد شد که در مقابل تولید نزدیک به 10میلیون تنی شیرخام، عددی نیست.
به گفته حجتی، اگر برخی میگویند کارخانهها از دامداران خرید نمیکنند، صحیح نیست. زیرا تولید به مقداری بیش از نیاز بازار افزایش یافته و کارخانهها توان خرید بیشتر ندارند. بنابراین تنها راه حل این مشکل، افزایش صادرات است که دولت باید در ارائه یارانه صارداتی، کوتاهی نکند.
وزیر جهادکشاورزی با مهم دانستن امضای این تفاهمنامه بین دو نهاد، بیان کرد: پیشنهاد این تفاهمنامه از طرف رییس سازمان ملی استاندارد عنوان شد و از آنجا که بحث سلامت غذا برای مردم بسیار بااهمیت است، لازم بود این اقدام انجام شود.
حجتی گفت: مورد دیگر، ایمنی خاطر است که این امر به عهده سازمان استاندارد نهاده شده و مردم دوست دارند از پیشینه محصولی که مصرف میکنند، مطلع باشند. بنابراین امید میرود با همکاری تولیدکنندگان و همچنین سازمان ملی استاندارد، در راستای سلامت غذایی و اطمینان خاطر مصرفکنندگان گامهای موثری برداریم.
در این نشست، رییس سازمان ملی استاندارد کشور نیز با اشاره به اینکه بخش کشاورزی توانسته در اجرای اقتصاد مقاومتی از دیگر حوزهها موفقتر عمل کند، اظهار کرد: از سال گذشته برای همکاریهای بیشتر دو نهاد در زمینه امنیت غذایی، تصمیم گرفته شد که تفاهمنامهای در این میان به امضا برسد که امروز شاهد آن هستیم.
نیره پیروزبخت اضافه کرد: در حوزه تکنولوژی موادغذایی 2723 استاندارد و در بخش کشاورزی، جنگلداری، ماشینآلات، کود، سم و غیره نیز 1100 استاندارد دیگر تدوین شده که اجرای بسیاری از آنها به عهده وزارت جهادکشاورزی است. البته برخی از این موارد هم نیاز به همکاری متقابل دو طرف دارد.
به گزارش ایانا، این تفاهمنامه در راستای بند 24 اقتصاد مقاومتی مبنی بر افزایش پوشش استانداردها برای مواد مختلف به امضا رسید و قرار است حد مجاز آلایندهها در محصولات خوراکی و همچنین ایمنی غذا از مزرعه تا سفره، به جدیت هرچه تمامتر دنبال شود.