23 فروردین 1395 - 11:52 شناسه خبر: 4206 نسخه چاپی

2 دلیل اصلی افزایش قیمت برنج

2 دلیل اصلی افزایش قیمت برنج
عضو انجمن برنج گفت: کاهش عرضه در پایان فصل و سود‌های بانکی دلایل اصلی افزایش قیمت برنج است.به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران ...

عضو انجمن برنج گفت: کاهش عرضه در پایان فصل و سود‌های بانکی دلایل اصلی افزایش قیمت برنج است.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران به نقل از فارس ، غلامرضا خانکشی‌پور  در مورد دلایل افزایش قیمت برنج در بازار گفت: افزایش قیمت برنج در پایان هر فصل زراعی رخ می‌دهد و افزایش قیمتی که در یک ماه اخیر در محصول برنج اتفاق افتاده، موضوع جدیدی نیست.

وی با بیان اینکه معمولا عرضه برنج در پایان فصل زراعی کاهش می‌یابد، افزود: در کنار کاهش عرضه، هزینه یک سال انبارداری و خواب سرمایه هم موجب افزایش قیمت برنج می‌شود.

خانکشی‌پور با بیان اینکه در برخی سال‌ها به دلیل واردات بیش از اندازه برنج حجم موجودی بازار بسیار زیاد است، تصریح کرد: ممکن است در این سال‌ها قیمت برنج افزایش پیدا نکند، اما به طور معمول این افزایش قیمت در برنج در پایان فصل زراعی کاملا طبیعی است.

عضو انجمن برنج در پاسخ به این سؤال که آیا محدودیت واردات برنج تأثیری در افزایش قیمت برنج داشته است، گفت: خیر، ما همیشه شرایط اشباع را در بازار برنج داشته‌ایم و هیچ‌گاه شرایط به گونه‌ای نبوده است که متقاضی یا خریدار با نبود برنج در بازار مواجه شود.

وی با تأکید بر اینکه ممانعت یا محدودیت در واردات برنج هرگز در حدی نبوده که بازار دچار اخلال شود، گفت: مصرف‌کننده هر زمان که اقدام به خرید کرده این محصول در بازار موجود بوده است.

خانکشی‌پور بیان داشت: با توجه به تولید داخل و نیاز مصرفی به واردات نیاز است، اما همواره نسبت به مقدار مورد نیاز برای واردات اختلاف نظر وجود داشته است.

عضو انجمن برنج بیان داشت: برنج در پایان فصل نسبت به ابتدای فصل برداشت خشک‌تر و دارای رطوبت کمتری است، بنابراین مصرف برنج خشک نسبت به برنج مرطوب برای مصرف‌کننده به صرفه‌تر است.

 وی با بیان اینکه با توجه به بارندگی امسال شالیزارها شرایط خوبی دارند، گفت: برداشت برنج معمولا در اواخر شهریور انجام می‌‌شود.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت برنج در استان‌های تولید‌کننده نسبت به شهرها کمتر است، افزود: یکی از دلایل افزایش قیمت این محصول سودهای بالای بانکی است، چرا که تاجری که ناچار است سودهای بالایی به بانک بپرازد، بخشی از آن هزینه‌ها را از مصرف‌کننده دریافت می‌کند.

وی بیان داشت: برنج هاشمی و طارم عطری مازندران در ابتدای فصل برداشت قیمتی حدود 6 هزار تا 6 هزار و 500 تومان داشته که به مرور و در اواسط فصل برداشت به قیمتی حدود 7500 تومان رسید و در حال حاضر این دو نوع برنج با قیمت حدود 8 تا 8 هزار و 500 تومان عرضه می‌شود.