11 شهریور 1393 - 13:53
شناسه خبر: 418
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
معاون وزیر کشاورزی مطرح کرد
وضعیت بسیار شکننده و ناپایدار کشت دیم
معاون وزیر جهاد کشاورزی با ابراز تاسف از اینکه تکنولوژی های معرفی یا عرضه شده نتوانسته اند تولید دیم کشور را پایدار کنند، وضعیت دیم کشور را بسیار شکننده و ناپایدار ارزیابی کرد.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، عباس کشاورز در نشست هم اندیشی انتقال آخرین یافته های تحقیقاتی به مزارع دیم که با حضور معاونان بهبود تولیدات گیاهی و مدیران زراعت 10 استان کشور در کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: کشاورزی دیم کمتر از 10 درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص می دهد در حالیکه حدود 50 درصد سطح زیر کشت اراضی کشور دیم است.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: تاکنون شاهد تاثیر معناداری در افزایش میزان عملکرد اراضی دیم کشور نبوده ایم.
کشاورز تولیدات دیم را آسیب پذیر ترین بخش کشاورزی دانست و افزود: تولید پایدار در کشاورزی دیم شاخص مهمی است که تاکنون آن طور که باید و شاید به آن نپرداخته ایم.
وی با بیان اینکه کشاورزان دیم کار در فهرست کم درآمد ترین و پر ریسک ترین ها هستند، گفت: یک اتفاق در بارندگی و شرایط اقلیم کافی است تا این کشاورزان ضررهای زیادی را متحمل شوند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی برون رفت کشاورزی کشور از این مشکل را مستلزم برنامه ریزی دقیق دانست و گفت: باید در هر منطقه ای بنا به شرایط خاص آن منطقه از نسخه خاص خودش استفاده شود که این نسخه باید حداقل 25 درصد به میزان تولیدات زراعی دیم استان ها افزوه کند.
وی با بیان اینکه بسته تهیه شده برای استان ها باید حاوی رقم کشت شده مناسب، روش های کاشت، کنترل آفات و علف های هرز و در مجموع همه موارد موثر در افزایش عملکرد محصول باشد، گفت: این بسته باید حاوی مباحث تناوب، عملیات کشاورزی حفاظتی، عملیات به زراعی، ارقام پیشنهادی و... نیز باشد.
کشاورز بهبود کشت دیم کشور را نیازمند ایجاد یک نهضت دانست و گفت: هدف اصلی ما این است که یک خانه تکانی اساسی در زراعت دیم کشور اتفاق بیافتد و در این راستا نیز همه مزارع دیم کشور باید به میزان 25 درصد افزایش عملکرد داشته باشند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی از مدیران زراعت و معاونان بهبود تولیدات گیاهی کشور خواست تا نهضت پرداختن به کشت دیم را جدی بگیرند.
وی خواستار تهیه بسته ای برای زراعت دیم استان ها شد که ظرف پنج سال آینده میزان تولیدات دیم استان ها حداقل به میزان 25 درصد افزایش یابد.
کشاورز واردات مهار نشده گندم، جو و حبوبات در کشور را یکی از مشکلات پیش روی کشاورزی کشور دانست و گفت: در شرایطی که در گذشته در صادرات نخود صادر کننده عمده بودیم از سال 1384 به بعد سالانه بین 120 تا 140 هزار تن نخود و عدس به کشور وارد کردهایم که جای تاسف دارد.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی افزود: زمانی در این دو محصول به میزان 130 درصد خودکفا بودیم که امروز این رقم به 70 درصد رسیده است.
وی ادامه داد: در حوزه واردات گندم نیز اسفند ماه سال گذشته مجبور به واردات سه میلیون تن گندم شدیم.
منبع: ایسنا