18 فروردین 1395 - 10:29
شناسه خبر: 4173
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
صادرات پسته به چین اوج می گیرد
سال گذشته بیش از 200 هزار تن پسته در داخل کشور تولید شده که 60 درصد آن بهمنظور صادرات راهی انبارهای صادرکنندگان میشود و تاکنون نیمی از آن صادر شده و انتظار میرود طی هفت ماه آینده و تا شروع فصل برداشت پستههای جدید مابقی نیز به قیمت مناسبی صادر شود.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران به نقل از ایانا،عضو انجمن پسته با اعلام این خبر گفت: با توجه به کاهش دما شهرهای شمالی استان کرمان وقوع پدیده سرمازدگی بهویژه در باغهای پسته شمال استان گزارش شده است.
رضا نظری افزود: افت دما در شهرهای شمالی استان نظیر کرمان، زرند، رفسنجان، انار و راور و بخشهایی از شهربابک و سیرجان وجود داشت، اما هنوز با قاطعیت نمیتوان از سرمازدگی خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: برآوردهای اولیه حاکی از سرمازدگی 10 تا 15 درصدی باغهای پسته است، اما وقوع سرمازدگی در ارتفاعات کمتر بوده و در فرورفتگیها بیشتر گزارش شده است.
نظری ادامه داد: از چند هفته دیگر که برگ و ساقهها رشد بیشتری داشته باشند شرایط ثباتیافتهتری برای اظهار نظر قطعی فراهم خواهد شد.
ثبات در بازار پسته حکمفرماست
عضو انجمن پسته با اشاره به نرخ پسته در بازارهای داخلی و خارجی تصریح کرد: پسته فندقی 3032 برای بازارهای چین به قیمت 8.3 تا 8.5 دلار به ازای هر کیلوگرم و برای بازارهای اروپا به قیمت 9 تا 9.5 دلار به قیمت رسید.
وی یادآور شد: همچنین پسته کلهقوچی 2224 برای بازارهای چین به 8.5 تا 8.6 دلار رسید و پسته کلهقوچی 2022 به مقصد اروپا بین 10 تا 10.2 دلار قیمت گرفت.
نظری تأکید کرد: پسته صادراتی چین، فندقی 3032 در ایران و در بازارهای داخلی به قیمت 29 هزار تومان پسته اروپایی فندقی به قیمت 29 هزار و 500 تا 30 هزار تومان و کلهقوچی مناسب چین به قیمت 30 تا 31 هزار تومان در بازارهای داخلی به فروش میرسد که نشان دهنده ثبات بازار پس از تعطیلات نوروزی است.
نصف پستههای ایرانی صادر شده است
عضو انجمن پسته اظهار داشت: بر اساس آمارهای غیررسمی، نیمی از پسته کشور صادر شده و باقیمانده آن نیز طی ماههای آینده صادر خواهد شد.
وی همچنین گفت: سال گذشته چینیها که اواخر سال قبل خرید بالای از ایران داشتند مشتری پروپاقرص پسته ایرانی بهشمار نیامدند، اما انتظار میرود با توجه به کیفیت پسته ایرانی صادرات به چین افزایش یابد.
نظری در پایان افزود: پسته برای رونق بیشتر نیازمند بازارهای جدیدی است که انتظار میرود در اتاق بازرگانی و پارلمان بخش خصوصی شکل عملیاتی به خود بگیرد.