11 اسفند 1394 - 12:9
شناسه خبر: 4066
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
با هدف رسیدگی به مشکلات صنایع غذایی صورت گرفت:
بازدید اعضای کانون انجمن های صنایع غذایی ایران از پژوهشگاه سازمان ملی استاندارد در استان البرز
اعضای کانون انجمن های صنایع غذایی ایران از پژوهشگاه و تجهیزات جدید سازمان ملی استاندارد ایران در استان البرز بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران؛ روز گذشته اعضای سازمان ملی استاندارد ایران در استان البرز میزبان رئیس، دبیر کل و اعضای کانون انجمن های صنایع غذایی ایران بودند. در این دیدار محمد مرتضوی و کاوه زرگران، رئیس و دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی، محمد مقدم معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد، غلامرضا قاسمپور مشاور سازمان ملی استاندارد و دبیران انجمن های عضو کانون صنایع غذایی ایران حضور داشتند.
در جریان برگزاری این جلسه غلامرضا قاسمپور، مشاور رئیس سازمان ملی استاندارد گفت:" این جلسه بدون شک فرصت مناسبی برای طرح موضوعات مهم صنعت غذای کشور با هدف هماهنگی بیشتر سازمان ملی استاندارد با این صنعت است. بخش اعظم صنعت غذای ایران توسط بخش خصوصی اداره می شود و در صورتی که بخش خصوصی به استاندارد توجه نکند این صنعت که تغذیه مردم ایران را تأمین می کند با مشکلات جدی مواجه خواهد شد."
وی افزود: با این نگرش ضرورت همکاری میان سازمان ملی استاندارد و انجمن های صنایع غذایی به خوبی احساس می شود. در این جلسه نمایندگان 36 تشکل عضو کانون انجمن های صنایع غذایی ایران حضور دارند و امیدوارم بتوانیم با ارتقای روابط دو مجموعه استانداردها را در این صنعت بهبود دهیم و همچنین با تدوین و بهبود استانداردها در صنایع غذایی نقش پررنگ تری در فعالیت های صادرات و واردات داشته باشیم.
در ادامه کاوه زرگران، دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران تصریح کرد:" نشست امروز موقعیت مناسبی برای تعمیق رابطه کانون و انجمن های صنایع غذایی ایران با سازمان ملی استاندارد است. البته پیش از این نیز ما در جلسه ای که با رئیس و معاونان سازمان ملی استاندارد داشتیم به تفاهمات مشترکی برای همکاری با این سازمان رسیدیم."
وی افزود: حضور مؤثر مشاور رئیس سازمان ملی استاندارد برای انتقال مشکلات فعالان صنعت غذا بسیار ارزشمند بوده است و امیدواریم همکاری در حوزه های دیگر نیز ادامه داشته باشد. در حوزه نظارت بر اجرای استاندارد نیز اعلام آمادگی کرده ایم که در راستای مبارزه با تخلفات این صنعت از هیچ تلاشی کوتاهی نخواهیم کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران با اشاره به وجود قاچاق در صنعت غذا تاکید کرد: بیشتر مشکلات تولیدکنندگان صنایع غذایی تقلب ها و تولیدات زیر پله ای است. امروز فضای بین المللی و چهره ایران در بین کشورها متفاوت شده است ولی متاسفانه در حوزه غذا محصولات زیادی از طریق قاچاق وارد کشور می شود که به شدت به واحدهای تولیدی ایران ضربه می زند. سازمان استاندارد باید در این زمینه با فشاری که وارد می کند از ورود کالای قاچاق در کشور جلوگیری کرده تا تولیدکنندگان داخلی ضرر نکنند.
پرویز جهانگیری رئیس انجمن افزودنی ها نیز با اشاره به لزوم همکاری نزدیک کانون صنایع غذایی ایران و سازمان ملی استاندارد تصریح کرد: سازمان ملی استاندارد همیشه در رویه همکاری خود، رابطه نزدیکی با کانون انجمن های صنایع غذایی ایران داشته است. ولی مسائلی در این همکاری ها باید مورد توجه مسئولان این سازمان قرار گیرد. یکی از مهم ترین نقاط مورد توجه موازی کاری های سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت است که در اغلب موارد به تولید کنندگان لطمه می زند. در حال حاضر نیز بحث صادرات از مهم ترین مسائل روز بوده و ما نیازمند همکاری سازمان ملی استاندارد با صادرکنندگان هستیم. امیدوارم با برگزاری این گونه جلسات تدابیری در راستای حل مشکلات صورت بگیرد. بنابراین یکی از اصولی که منجر به افزایش کارایی سازمان می شود همکاری نزدیک و صمیمانه با انجمن های صنایع غذایی است.
علی موحد، عضو کانون انجمن های صنایع غذایی ایران نیز در خصوص مهم ترین مسائل روز که باید مورد توجه سازمان استاندارد ایران قرار بگیرد گفت: کشور چین در حال حاضر رتبه دوم اقتصاد جهانی را در اختیار دارد و با رتبه یک نیز فاصله زیادی ندارد. یکی از مهم ترین عوامل این پیشرفت قابل توجه، واگذاری اقتصاد کشور به بخش غیردولتی است که امروز چین را به یکی از غول های تجاری و اقتصادی جهان و مهم ترین مرکز ثقل نگرانی آمریکا تبدیل کرده است. استفاده از تجارب کشورهای موفق دنیا در عرصه اقتصادی می تواند کشور ما را نیز در مسیر رشد و پیشرفت اقتصادی هر چه بیشتر قرار دهد.
وی افزود: مؤسسه استاندارد، مرکزی است که باید در این راستا گام بردارد؛ تا زمانی که اکثریت اقدامات و تصمیمات اقتصادی ایران از طریق بخش غیر خصوصی انجام می شود، نباید انتظار پیشرفت خاصی را داشته باشیم. هرچند در این روزها شاهد توسعه علمی و پژوهشی قابل توجهی در این موسسه هستیم .
موحد در خصوص ارتباط موثرتر موسسه استاندارد با صنعت غذایی کشور گفت: صنایع غذایی ایران بیشترین ارتباط کار گروهی را با سازمان استاندارد دارد، چرا که این صنعت در ایران از حساسیت بین المللی بالایی برخوردار است. ضرورت افزایش همکاری ها در این برهه زمانی به خوبی حس می شود. از جمله کمک های قابل توجه کانون انجمن های صنایع غذایی به مؤسسه استاندارد این بوده است که ما پیشنهاد ارتقای این سازمان به سطح معاونت ریاست جمهوری را دادیم که با آن موافقت شد.
دبیر کارگروه صنایع غذایی اتاق ایران با ارائه راهکاری برای بهبود تقویت همکاری های دوجانبه کانون صنایع غذایی ایران و موسسه استاندارد در آینده گفت: یکی از پیشنهادات من در این زمینه این است که در سازمان استاندارد معاونت غذا ایجاد شود؛ اجرایی شدن این امر و ایجاد بخش مشاوره صنعت غذایی بدون شک می تواند به نزدیکی دو مجموعه کمک شایانی کند. بدین ترتیب قراردادهای کانون از حالت تفاهمنامه خارج شده و صورت اجرایی به خود می گیرد و بدین ترتیب بخش خصوصی قدرت نقش آفرینی بیشتری در راستای بهبود کیفیت صنعت غذا پیدا می کند.
مسعود بختیاری، نایب رئیس سندیکای کنسرو ایران نیز با تأیید حضور پرقدرت بخش خصوصی در صنعت غذا عنوان کرد: دولت به تنهایی توانایی نظارت بر صنایع غذا و کشاورزی را ندارد. امیدوارم هر چه سریعتر دولت امور تصدی گری صنعت غذا را به بخش خصوصی واگذار کند. نظارت دقیق و کافی بر صنایع غذایی کشور نیز در صورت برخورداری از بخش خصوصی چابک و توانمند می تواند به صورت چشمگیری مشکلات این صنعت را برطرف کند.
وی با تأکید بر اهمیت امور پژوهشی تصریح کرد: امر پژوهش در صنعت غذا از اهمیت بالایی برخوردار است. پژوهشگاه استاندارد ایران از لحاظ تجهیزات سطح خوبی دارد و از این رهگذر روش های تشخیص صنایع غذایی میتواند بهبود پیدا کند. با توجه به نگرش فعالان صنعت غذا در مورد لزوم حفظ کیفیت و سلامت تغذیه جامعه، این پژوهشگاه می تواند برای ما نقش پررنگی در ارتقای عوامل استاندارد صنعت غذا داشته باشد.
ولی الله داود آبادی از انجمن کنستانتره و آبمیوه ایران گفت: موسسه استاندارد سال هاست که با انجمن آبمیوه و کنستانتره همکاری نزدیکی داشته و انجمن ما یکی از نخستین انجمن هایی بود که به فرآیند بازنگری استاندارد میوه جات پرداخت.
وی افزود: یکی از بزرگترین مشکلات صنعت آبمیوه بی توجهی مسئولان نسبت به وجود آبمیوه های تقلبی در سطح کشور است. در حال حاضر برندهای ناشناخته ای در ایران وجود دارد که با عدم رعایت اصول استاندارد به بزرگان آسیب می رسانند. حتی با وجود اینکه نمونه های این آبمیوه ها از سطح بازار جمع شده است ولی برای عدم فعالیت آنها و تقلب در تولید آبمیوه به نتیجه ای نرسیده ایم.
وی پیشنهاد کرد: انجمن کنستانتره و آبمیوه ایران میتواند با ریزبینی در میان تولیدکنندگان این صنعت مهر صادراتی بر محصولات بزند. تا چندی پیش کنستانتره انار، انگور و سیب با هواپیمای شخصی به ژاپن انتقال داده می شد و حتی در داروخانه های ژاپن به فروش می رسید. ولی تقلب هایی که در این صنعت قرار گرفت به سادگی بازار صادرات این محصول را از بین برد.
داوود آبادی خاطرنشان کرد: مهر تأیید انجمن آبمیوه و کنستانتره ایران منجر می شود تولید کنندگان برای تولید محصولات خود اصول استاندارد را رعایت کرده و در نهایت کیفیت محصولات خود را بالاتر ببرند. در صورتی که این اقدام به درستی انجام شود میزان صادرات نیز افزایش خواهد یافت.
مرشدی، دبیر انجمن ماشین سازان نان نیز با اعلام عدم رعایت استانداردهای بین المللی در صنعت موردنظر گفت: چند سالی است که مشکلات استاندارد ماشین سازی ایران برای ما حل نشده است. استاندارد ایران تنها برای محصولات داخل مورداستفاده قرار می گیرد ولی در صورتی که بتوانیم استاندارد جهانی را مدنظر قرار دهیم به بازارهای بین المللی دسترسی نزدیک تری خواهیم داشت.