02 اسفند 1394 - 6:51 شناسه خبر: 4030 نسخه چاپی

مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی اعلام کرد:

گندمکاران صاحب کارت شناسایی شدند

گندمکاران صاحب کارت شناسایی شدند مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی اعلام کرد:
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران به نقل از ایانا، تمامی گندمکاران عضو بنیاد ملی توانمندسازی گندم کشور صاحب کارتی شده‌اند که ...

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران به نقل از ایانا، تمامی گندمکاران عضو بنیاد ملی توانمندسازی گندم کشور صاحب کارتی شده‌اند که تمامی اطلاعات آنان به‌صورت هوشمند در این کارت درج شده است.

مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی درباره اقدامات انجام‌شده توسط این بنیاد با گذشت بیش از یک سال گفت: یک سال از عمر بنیاد توانمندسازی گندم کشور اقدامات خوبی در این بخش انجام شده، به‌گونه‌ای که اساس‌نامه آن مصوب شده و هماهنگی‌های لازم برای تولیدی کیفی و کمی آغاز شده است.

علی خان‌محمدی افزود: به‌عنوان نخستین سال، افزایش 20 درصدی در تولید گندم حاصل شده است، به‌گونه‌ای که میزان گندم خریداری‌شده توسط شرکت بازرگانی دولتی از 6.2 میلیون تن به 8.5 میلیون تن افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: در سال جاری با اهداف پیش رو توانسته‌ایم به جایی برسیم که تولید گندم پایدار شده و نیازی به واردات گندم نداشته باشیم.

خان‌محمدی ادامه داد: تمامی استان‌های کشور بر اساس برنامه‌ای خاص که از سوی بنیاد فوق به آنها ابلاغ شده، فعالیت می‌کند؛ به‌گونه‌ای که در استان خوزستان برنامه استراتژیکی برای محصول گندم در مراحل مختلف و با توجه به مشکلات کم‌آبی که دارند، مصوب شده است.

وی تصریح کرد: تمامی گندمکاران کشور نکات کلیدی تولید را رعایت می‌کنند و از لحاظ تغذیه‌ای محصول، محلول‌پاشی، استانداردسازی محصولات تولیدی، حفاظت از آب و منابع آبی اقدامات لازم را انجام می‌دهند.

 

عضویت 8000 گندمکار در بنیاد ملی توانمندسازی گندم

رئیس بنیاد ملی توانمندسازی گندم کشور یادآور شد: در حال حاضر هشت‌هزار کشاورز گندمکار عضو بنیاد فوق هستند و موفق شده‌ایم که برای نخستین‌بار کارت شناسایی به گندمکاران اعطا می‌شود.

خان‌محمدی تأکید کرد: کارت صادرشده بعد از کد خوردن، همانند کارت ملی برای گندمکاران عمل می‌کند و می‌تواند مشخصات تولیدکننده، سطح زیر کشت، استان، شهرستان، نوع رقم مورد استفاده و میزان نهاده‌های دریافت‌شده را مشخص کند.

وی اظهار داشت: در پایگاه اطلاع‌رسانی گندمکاران پیشگام ایران که در حال راه‌اندازی است، کدهای شناسایی فوق موجود است و علاوه بر آن اطلاع‌رسانی به گندمکاران از طریق کانال‌های تلگرامی و پیامک‌ها انجام می‌شود.

خان‌محمدی همچنین گفت: برای آنکه برنامه تولید گندم در کشور به‌صورت سازمان‌یافته‌ای پیش رود، پس از آنکه جلسات هماهنگی با حضور معاونان وزیر جهاد کشاورزی و شخص وزیر برپا شد، در مرحله بعدی اطلاع‌رسانی از اقداماتی که باید هر استانی انجام دهد، برای گندم‌کاران ارسال می‌شود تا بدین‌ترتیب بتوانیم برنامه مستحکمی را برای محصول گندم پیش ببریم.

وی از توزیع مناسب کود در سال جاری به گندمکاران خبر داد و افزود: بر اساس سازماندهی‌های انجام‌شده این بنیاد توانسته است کودها و سایر نهاده‌های مورد نیاز گندمکاران را تأمین کرده و علاوه بر آن برای ساماندهی استفاده از ادوات مکانیزه، کمیته تخصصی شکل گرفته است.

 

طراحی کامیون‌های مخصوص حمل گندم

مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی خاطرنشان کرد: استفاده از کمباین‌های استاندارد توانسته است از ضایعات 20 تا 30 درصدی در مزارع بکاهد و علاوه بر آن کمیته‌ای نیز در این بخش راه‌اندازی شده تا بتوانیم ماشین‌های حمل جاده‌ای گندم را به‌گونه‌ای طراحی کنیم که کمترین میزان ریزش گندم در جاده‌ها را شاهد باشیم.

خان‌محمدی ادامه داد: بخشی از ضایعات گندم از مزرعه تا سیلو به‌دلیل حمل نامناسب توسط نیسان یا کامیون‌های غیراستاندارد حادث می‌شود که در برنامه داریم ماشین‌های مخصوصی را برای محصول گندم طراحی کنیم.

وی درباره اعتبارات مورد نیاز برای این بنیاد تصریح کرد: در حال حاضر کشاورزان تنها حق عضویت سالانه پرداخت می‌کنند، اما با وزارت جهاد کشاورزی رایزنی‌هایی شده تا بتوانیم بودجه‌ای را برای برنامه‌های خود اختصاص دهیم.

خان‌محمدی یادآور شد: با بانک‌های کشور نیز در حال رایزنی هستیم تا بهره‌برداران بخش کشاورزی بتوانند با ارائه کارت خود که هوشمند است، از مزایای مختلف بانکی همچون تسهیلات برای خرید کالاهای کشاورزی بهره ببرد.

 

محلول‌پاشی با ریزمغذی‌ها در چهار میلیون هکتار از اراضی گندم برای نخستین‌بار

رئیس بنیاد ملی توانمندسازی گندم کشور از اقدام جدید بنیاد ملی خبرگان کشاورزی در بخش گندم خبر داد و تأکید کرد: از سال‌های گذشته، محلول‌پاشی در مزارع بسیار محدود انجام می‌شد، اما امسال برای نخستین‌بار توانستیم به همراه علف‌کش‌ها، محلول‌پاشی ریزمغذی‌ها را در مزارع گندم پیاده‌سازی کنیم.

وی اظهار داشت: گندم تولیدشده در کشور، کمبود آهن، روی و بسیاری املاح را دارد که در تلاش هستیم با محلول‌پاشی ریزمغذی‌ها بتوانیم گندم تولیدی کشور را غنی کنیم.

خان‌محمدی با اعلام اینکه سطح زیر کشت دو میلیون و 800 هزار هکتاری مربوط به گندم آبی و سطح سه میلیون و 200 هزار هکتار مربوط به گندم دیم در کشور است، گفت: امسال چهار میلیون هکتار از اراضی گندمکاری کشور محلول‌پاشی با ریزمغذی‌ها شده و با توجه به اینکه استان‌هایی چون خوزستان و سایر مناطق گرم کشور در اولویت بودند، این اقدام به انجام رسیده است.

وی در پایان افزود: برنامه محلول‌پاشی با ریزمغذی‌ها برای گندم کشت‌شده در مناطق سردسیری نیز در دستور کار است که به‌موقع انجام می‌شود