19 بهمن 1394 - 9:46
شناسه خبر: 3969
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان:
? میلیون و ??? هزار هکتار مراتع استان سمنان قابل استفاده است
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان گفت: از پنج میلیون و ??? هزار هکتار مراتع استان فقط سه میلیون و ??? هزار هکتار قابل استفاده و تعلیف دام ها است
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن صنایع غذایی ایراو و به نقل از خبرگزاری مهر. به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان، علی اصغر جلالی اظهار داشت: خشکسالی پیاپی، تغییرکاربری، نابودی پوشش گیاهی، احداث تاسیسات و ابینه ها(جاده ها) و بهره برداری از معادن در عرصه ها از جمله مشکلات فراروی مراتع استان سمنان است.
وی افزود: بهره برداری از عرصه های منابع ملی از جمله مراتع متولی خاص ندارد و تداخل وظایف برخی از سازمان ها در امور عرصه های ملی مشکلات را افزون کرده است.
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان به تخصیص اعتبارات کم از دیگر چالش این بخش منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: برای سال ?? کمتر از چهار میلیارد ریال اعتبار برای بخش مرتع این اداره کل مصوب شد که ممکن است نصف این مقدار اعتبار تخصیص یابد.
جلالی اضافه کرد: از مجموع سطوح کل مراتع استان سمنان به میزان پنج میلیون و ??? هزار هکتار فقط سه میلیون و ??? هزار هکتار قابل استفاده و تعلیف دام ها است.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین سطح مرتع این استان مربوط به شهرستان شاهرود به مقدار دو میلیون و ??? هزار هکتار و کمترین سطح آن در شهرستان آرادان به میزان ??? هزار هکتار واقع شده است.
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با تاکید بر لزوم حفظ تعادل دام و مرتع، تصریح کرد: در زمان حاضر براساس پرونده های ممیزی مراتع، هشت هزارو ??? خانوار دامدار در مراتع این استان شناسایی شده اند.
جلالی بیان کرد: همه دام های بهره بردار مراتع استان سمنان یک میلیون و ??? هزار واحد دامی و دام مجاز بهره بردار از این مراتع یک میلیون و ??? هزار واحد دامی است.
به گفته وی تاکنون هشت هزار و ??? فقره پروانه چرا برای مراتع استان صادر شده است.
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان این که ورود زودهنگام شماری از دامها به این مراتع جامعه گیاهی و تعادل موجود در این عرصه ها به هم می زند، گفت: دام با چرای خود از برگ و ساقه گیاهان، رشد و نمو آن ها را مختل و از تولید بذر که ضامن بقا و تداوم گیاهان مرتعی است تا حد زیادی جلوگیری می کند.
جلالی خاطرنشان کرد: اگر تعداد دام مناسب وارد شده به مرتع، مدت چرا و نوع چرا به گونه ای باشد که گیاه بتواند آنچه با چرای دام از دست داده است را جبران و تداوم بقا خود را حفظ کند، مشکلی پیش نخواهد آمد.
وی افزود: در استان سمنان متاسفانه مراتع درجه یک بسیار کم و مراتع درجه دو بیشتر در مناطق ییلاقی واقع در حوزه شمالی استان مانند ییلاق مجن و تاش شاهرود، دیباج و چاشم دامغان است و مراتع درجه سه در مناطق کویری استان واقع شده است.
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان از دامداران این استان خواست تا نسبت به ورود به هنگام دام به مرتع بر اساس طرح های مرتعداری یا پروانه چرا به موقع اقدام کنند.