06 بهمن 1394 - 11:5 شناسه خبر: 3892 نسخه چاپی

دبیر انجمن برنج کشور خبر داد:

پیش‌بینی تولید 2.8 میلیون تن شالی در ایران توسط فائو در سال 2016 میلادی

پیش‌بینی تولید 2.8 میلیون تن شالی در ایران توسط فائو در سال 2016 میلادی دبیر انجمن برنج کشور خبر داد:
بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در سال 2016 میلادی 2.8 میلیون تن شالی در ایران تولید می‌شود که این رقم در ...

بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در سال 2016 میلادی 2.8 میلیون تن شالی در ایران تولید می‌شود که این رقم در مقایسه با سال‌های قبل به‌دلیل عدم حمایت‌های دولت و خشکسالی، با کاهش روبه‌رو است.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایانا ، دبیر انجمن برنج کشور درباره پیش‌بینی تولید شالی جهان برای سال 2016 میلادی که اخیراً توسط فائو منتشر شده است، گفت: تولید جهان 740.2 میلیون تن شالی خواهد بود که سهم کشورهای در حال توسعه 715.1 میلیون تن و کشورهای توسعه‌یافته 25.1 میلیون تن است.

جمیل علیزاده‌شایق افزود: ایران جزو کشورهای آسیایی در حال توسعه محسوب می‌شود که پیش‌بینی شده است که تولید شالی آن به 2.8 میلیون تن برسد؛ این رقم در مقایسه با سال گذشته از کاهش برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: به‌دلیل پایین آمدن سطح زیر کشت برنج در برخی استان‌ها همچون اصفهان، ایلام و لرستان به‌دلیل خشکسالی‌های حادث‌شده، تولید جهانی نیز با کاهش روبه‌رو بوده است.

علیزاده‌‌شایق ادامه داد: یکی دیگر از دلایل کاهش تولید شالی ایران، عدم حمایت و نبود برنامه‌های حمایتی از ارقام پرمحصول است، زیرا این ارقام توسط دولت به کشاورزان معرفی شده، اما در نحوه خرید تضمینی و سایر مراحلی که باعث می‌شود یک رقم ترویج شود، کوتاهی شده است.

وی تصریح کرد: اگر ارقام پرمحصول مورد حمایت دولت قرار می‌گرفت، به‌طور قطع تولید جهانی نیز بیش از مقدار پیش‌بینی‌شده فعلی بود.

فائو پیش‌بینی واردات 1.2 میلیون تن برنج به ایران را کرد، در حالی که یک میلیون نیاز است

دبیر انجمن برنج کشور یادآور شد: در سال 2016 میلادی، فائو پیش‌بینی کرده است که ایران 1.2 میلیون تن برنج وارد کند، در حالی که امیدواریم میزان واردات برنج به یک میلیون تن برسد، زیرا با توجه به ذخایر موجود در کشور، 200 هزار تن مازاد خواهد بود.

علیزاده‌شایق درباره صادرات احتمالی برنج از ایران تأکید کرد: میزان تولید به اندازه‌ای نیست که برای صادرات آن برنامه‌ریزی شود، اما برخی کشورها به‌صورت تهاتری در قبال فروش کالا به جای بهای آن برنج درجه یک ایرانی طلب می‌کنند که رقم آن به بیش از 50 تا 100 تن نمی‌رسد.

وی اظهار داشت: کل برنجی که در جهان طی سال 2016 میلادی توسط کشورهای در حال توسعه، توسعه‌یافته و آسیایی وارد می‌شود، رقمی معادل 45.3 میلیون تن است که سهم کشورهای در حال توسعه 39.4 میلیون تن و سهم کشورهای توسعه‌یافته 5.9 میلیون تن برآورد شده است.

علیزاده‌شایق همچنین گفت: ایران در سال 2016 همچون سال‌های قبل صادراتی نخواهد داشت، اما کل میزان صادرات برنج جهان 45.3 میلیون تن برآورد شده است که سهم کشورهای در حال توسعه 41.1 میلیون تن و کشورهای توسعه‌یافته، 4.2 میلیون تن برآورد شده است.

وی در ادامه افزود: کشورهای صادرکننده برنج آسیایی عبارتند از هندوستان، پاکستان، ویتنام و ایالات متحده آمریکا که به ترتیب 10.6، 10.4، 8.3 و 3.3 میلیون تن صادرات دارند و مابقی متعلق به سایر کشورهای جهان است.

دبیر انجمن برنج کشور در   پایان خاطرنشان کرد: آمار فائو همچنین نشان از آن دارد که بیشترین تولید شالی در جهان در سال 2016 میلادی مربوط به برخی کشورهای آسیایی بوده و سپس کشور هندوستان با 155.7 میلیون تن رتبه بعدی را از آن خود کرده است.