04 بهمن 1394 - 15:6 شناسه خبر: 3883 نسخه چاپی

روسیه و قطر، بازارهای جدید قارچ ایرانی

روسیه و قطر، بازارهای جدید قارچ ایرانی
هیأت‌هایی از سوی بخش خصوصی ایران برای صادرات قارچ ایرانی به کشور روسیه و قطر اعزام شده است و انتظار می‌رود ایران بتواند در روسیه با پشت سر گ ...

هیأت‌هایی از سوی بخش خصوصی ایران برای صادرات قارچ ایرانی به کشور روسیه و قطر اعزام شده است و انتظار می‌رود ایران بتواند در روسیه با پشت سر گذاشتن چین به رقابت با مجارستان و لهستان پرداخته و بخشی از بازار 340 هزار تنی روسیه را از آن خود کند، هرچند محموله‌هایی نیز به کشور امارات و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده است.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایرلن و به نقل از ایانا ، عضو هیأت‌مدیره انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی با اعلام این خبر گفت: با از بین رفتن تحریم‌ها و سمت و سو گرفتن برجام، شرایط برای صادرات مهیا شده است و در زمان حاضر، هیأتی از بخش خصوصی ایران برای مذاکره به‌منظور صادرات قارچ به کشور روسیه اعزام شده است که انتظار می‌رود نخستین محموله‌های قارچ ایرانی به مقصد روسیه، به‌زودی بارگیری شود.

محمدحسن افشار افزود: روسیه بازار مناسبی برای ایران است و با مصرف 340 هزار تن در سال که رقمی معادل سه‌برابر تولید کشور ایران است، در زمان حاضر بازار جدیدی برای محصولات ایرانی به‌شمار می‌رود؛ هرچند ایران در این کشور رقبایی مثل لهستان، مجارستان و چین را دارد که درباره چین نگرانی به علت پایین بودن کیفیت قارچ‌های تولیدی این کشور وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: بسته‌بندی صادراتی قارچ ایرانی به استانداردهای بین‌المللی نزدیک است، هرچند در ظروف 250 گرمی و در یک دایکت دو کیلوگرمی بسته‌بندی شده و هزینه بسته‌بندی قارچ‌های صادراتی دوبرابر گونه‌های داخلی است. با این وجود انتظار می‌رود قارچ با قیمت سه دلار که نزدیک به قیمت جهانی آن است، در روسیه به فروش برسد.

قطر، بازار بعدی قارچ‌های ایرانی

استاد دانشکده کشاورزی با اشاره به شرایط تجاری قارچ داخلی کشور ادامه داد: اکنون بیشترین محموله‌های صادراتی ایران به مقصد عراق بارگیری می‌شود که رقمی حدود 20 هزار تن را شامل می‌شود، اما در کنار آن صادرات قارچ ایران به کشورهای افغانستان و کشورهای تازه استقلال یافته شوروی نیز ادامه دارد که هرچند رقم بالایی محسوب نمی‌شود، اما بازارهای صادراتی ایران هستند که برای افزایش اعتبار قارچ ایرانی در آنها تلاش می‌شود.

افشار تصریح کرد: محموله‌هایی از قارچ‌های تولیدی کشور ما همچنین به مقصد امارات بارگیری شده است و تلاش می‌شود برای توسعه صادرات قارچ، کشور قطر نیز به‌عنوان بازار هدف ایرانی مورد توجه صادرکنندگان واقع شود.

وی با اشاره به شرایط تجاری صادرات قارچ یادآور شد: ضوابطی برای صادرات قارچ و اعمال استانداردهای حداکثری به‌ویژه در حوزه بسته‌بندی اعمال شده است که انتظار می‌رود صادرکنندگان با در نظر گرفتن شرایط مذکور اقدام به ورود به بازارهای بین‌المللی کنند.

6000 تومان، قیمت قارچ درجه یک

عضو هیأت‌مدیره انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی تأکید کرد: با افزایش تقاضا در بازارهای داخلی همچنین قیمت قارچ درجه یک به شش‌هزار تومان رسید و درجه دو با فاصله‌ای اندک به قیمت پنج‌هزار و 300 تا پنج‌هزار و 500 تومان به فروش می‌رسد، همچنین قیمت قارچ‌های بسته‌بندی به‌صورت ثابت است و قارچ‌های فله‌ای روزانه قیمت‌گذاری می‌شوند.

افشار اظهار داشت: به‌طور متوسط 400 تا 450 تن در روز در سراسر ایران قارچ تولید می‌شود که این مقدار به‌صورت فله‌ای و بلانچ به‌صورت تازه‌خوری و در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ایرانی‌ها 1.2 کیلوگرم قارچ می‌خورند

وی همچنین گفت: سرانه مصرف داخلی قارچ در کشور 1.2 کیلوگرم برآورد شده است، در حالی که هنوز قارچ به‌عنوان یک عنصر اصلی غذایی در سبد غذایی مردم قرار ندارد.

افشار در ادامه افزود: قارچ با توجه به ارزش غذایی آن می‌تواند یکی از منابع دریافت پروتئین گیاهی محسوب شود که برای قرار گرفتن در سبد صادراتی نیاز به حمایت وزارت جهاد کشاورزی و فرهنگ‌سازی‌های صداوسیما دارد.

وی خاطرنشان کرد: تبلیغات تلویزیونی برای پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی بسیار بالا است، اما انتظار می‌رود وزارت جهاد کشاورزی در یک چانه‌زنی با صداوسیما بتواند زمینه لازم برای تبلیغات رسانه‌ای و فرهنگ‌سازی در جهت اصلاح الگوی سبد غذایی ایرانیان ایجاد و بخش خصوصی بتواند از این فرصت استفاده کند.