04 بهمن 1394 - 11:24
شناسه خبر: 3878
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل:
خود اتکایی در بذر عدس با کشت پاییزه آن برای نخستین بار
برای نخستین بار با کشت پائیزه عدس در نیاز بذر خودکفا خواهیم بود.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایانا ، میر جمال الدین پورپیغمبر با اعلام این خبر افزود: در سال زراعی جاری 7 هزارهکتار عدس به خصورت پائیزه به زیر کشت رفت و پیش بینی می شود به میزان 3 هزار هکتار نیز به صورت کشت انتظاری در ماه های بهمن و اسفند ماه سال جاری به زیر کشت این محصول برود.
این مقام مسئول همچنین اضافه کرد: به طور میانگین همه ساله 30 هزار هکتار از اراضی مستعد استان به زیر کشت عدس می رود و از این میزان سطح زیر کشت بیش از 18 هزار تن محصول برداشت می شود.
وی با بیان اینکه استان اردبیل نه تنها در تولید عدس رتبه اول کشوری را داراست، بلکه در تولید محصول پاک و ارگانیک جز استانهای پیشرو و ممتازکشور به حساب می آید.
این مقام مسئول در خصوص مبارزه بیولوژیکی با انواع آفات و امراض نیز گفت: استان با داشتن 11 انسکتاریوم تولیدکننده مواد بیولوژیکی در مبارزه بیولوژیک توانسته به موفقیتهای خوبی دست پیدا کند تا آنجا که 20 هزار هکتار از اراضی این استان در قالب طرح مبارزه بیولوژیکی قرار گرفته و امیدواریم در سال های آینده سطح مبارزه شیمیایی با آفات و امراض بطور قابل توجهی کاهش یابد و تولید محصولات سالم و ارگانیک در مورد سایر محصولات زراعی و مهم منطقه نیز دنبال شود.
پورپیغمبر در خصوص کشت پائیزه این محصول نیز افزود: از آنجائی که زراعت عدس به سرما متحمل است، علاوه بر کشت انتظاری، امکان کشت پائیزه آن در استان وجود دارد چون از بارندگی های پائیز، زمستانه و بهاره در فصل رشد به خوبی استفاده نموده و قبل از رسیدن ماه های گرم سال که تاثیر منفی در تلقیح گل ها داشته، رشد کرده و از خسارت برخی آفات و امراض در امان مانده و محصول زودتر رسیده و عملکرد بیشتری نسبت به کشت بهاره خواهد داشت.
وی اضافه کرد: امسال برای اولین بار درچندین نقطه از مناطق دیم استان منجمله در شهرستان نمین زراعت عدس به صورت پائیزه کشت شده است و نتیجه آن با کشت مرسوم منطقه مقایسه و در صورت رضایت¬مندی از نتیجه آن، با همکاری محققین محترم نسبت به توسعه سطح زیر کشت آن اقدام خواهد شد.