08 تیر 1393 - 5:52 شناسه خبر: 38 نسخه چاپی

کاهش 25 درصدی مصرف کودهای شیمیایی

کاهش 25 درصدی مصرف کودهای شیمیایی
مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزان تمایلی به تولید ارگانیک ندارند در صورتی که یکی از اهداف برنامه پنجم کاهش 25 درصدی مصرف کودهای شیمیایی است که وزا ...

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزان تمایلی به تولید ارگانیک ندارند در صورتی که یکی از اهداف برنامه پنجم کاهش 25 درصدی مصرف کودهای شیمیایی است که وزارت کشاورزی با اختصاص 10 درصد از اعتبارات خود به تولید محصولات ارگانیک، بستر تحقق این امر را فراهم کرده است.

 به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران،علی اصغر منصورخاکی  اظهارکرد: در سال‌های اخیر نگرانی در خصوص عواقب برخی از فعالیت‌های کشاورزی نوین بر محیط زندگی انسان افزایش یافته که محققان را به تفکر بیشتر نسبت به فعالیت‌های کشاورزی وا داشته است.

وی افزود: متخصصان کشاورزی به دنبال روش‌هایی هستند که بتوانند جایگزین مناسبی برای حفظ سلامت و محیط زیست انسان باشند که کشاورزی ارگانیک یکی از جدیدترین این روش‌ها به شمار می‌رود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: کشاورزی ارگانیک مدیریت تولیدی مناسبی است که باعث تقویت و توسعه سلامت اکوسیستم‌های زیستی، چرخ? زیستی و فعالیت‌های بیولوژیکی خاک می‌شود.

منصورخاکی حفظ حاصلخیزی خاک در درازمدت از طریق نگهداری مواد آلی در حد مطلوب، بهبود فعالیت بیولوژیک خاک، کنترل علف‌های هرز و تأکید عمده بر استفاده از روش‌های تناوب زراعی را از مهم‌ترین نتایج کشاورزی ارگانیک دانست و گفت: سیستم کشاورزی متعارف مشکلات متعددی مانند مصرف بیش از حد منابع و اتلاف آن، توزیع ناعادلانه درآمد بین کشاورزان و مصرف‌کنندگان و خسارت به محیط زیست و منابع طبیعی را موجب می‌شود که با رونق کشاورزی ارگانیک می‌توان بسیاری از این مشکلات را برطرف کرد.

رییس شرکت مادر تخصصی کشاورزی تأکید کرد: کشاورزی ارگانیک کشاورزی به روش سنتی نیست بلکه در این نوع کشاورزی تولیدکنندگان با رعایت اصول کشاورزی سالم، محصول با کیفیت را در اختیار مصرف کننده قرار می‌دهند.

وی کاهش مصرف کودهای شیمیایی را مهم‌ترین اثر رونق کشاورزی ارگانیک عنوان کرد و افزود: یکی از اهداف برنامه پنجم توسعه کاهش 25 درصدی مصرف کودهای شیمیایی است که وزارت کشاورزی با اختصاص 10 درصد از اعتبارات خود به تولید محصولات ارگانیک، بستر تحقق این مهم را فراهم کرده است.

منصورخاکی در ادامه به فرهنگ‌سازی و آموزش کشاورزان اشاره کرد و گفت: کشاورزان به دلیل نداشتن آگاهی از مزیت‌های کشت ارگانیک تمایل چندانی به این نوع کشاورزی ندارند لذا مسئولین باید با آگاه‌سازی کشاورزان زمینه رونق کشاورزی ارگانیک را فراهم آورند.

وی گران بودن کودهای آلی را از دیگر عوامل نبود استقبال کشاورزان از کشت ارگانیک دانست و گفت: تا زمانی که کودهای زیستی و آلی با قیمت بالاتری نسبت به کودهای شیمیایی در اختیار کشاورز قرار می‌گیرد نمی‌توان انتظار داشت که کشاورز به تولید محصول ارگانیک ترغیب شود لذا باید تدابیری اتخاذ کنیم تا کودهای زیستی با قیمت مناسب‌تری به کشاورز ارائه شود.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزی ارگانیک با تکیه بر کشاورزی دانش‌بنیان زمینه توسعه پایدار کشور و سلامت مردم را فراهم می‌آورد لذا باید برای رونق این فعالیت نهایت تلاش خود را به کار گیریم.

 

منبع:ایسنا

دیدگاه ها:
ارسال دیدگاه:
لطفا پست الکترونیک صحیح خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار دیدگاه شما، موضوع به وسیله پست الکترونیک به اطلاع شما رسانده خواهد شد.