22 دی 1394 - 9:39
شناسه خبر: 3776
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
مجری طرح گندم خبر داد؛
پتانسیل تولید 12 میلیون تن گندم با وجود کاهش هفت درصدی سطح کشت
با وجود آنکه سطح زیر کشت گندم آبی در سال زراعی جاری شش تا هفت درصد کاهش داشته است، برای تولید 12 میلیون تن گندم پتانسیل وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایانا ، مجری طرح گندم با اعلام این خبر گفت: تمامی گندمزارهای کشور به زیر کشت رفته است، بهگونهای که سطح زیر کشت گندم در حال حاضر به شش میلیون هکتار رسیده است.
اسماعیل اسفندیاریپور افزود: از این سطح سههزار و 800 هکتار آن مربوط به گندم آبی و مابقی آن را گندم دیم تشکیل میدهد.
وی خاطرنشان کرد: بهدلیل کمبود آب در برخی استانها، سطح زیر کشت گندم آبی در مقایسه با سال زراعی گذشته حدود شش تا هفت درصد کاهش داشته است.
اسفندیاریپور ادامه داد: گندم در مرحله دو تا سهبرگی تا ساقهدهی در برخی استانهای مناطق گرم همچون خوزستان، دشت عباس ایلام، بوشهر و هرمزگان قرار دارد.
وی تصریح کرد: بهترین زمان مصرف کود سرک و علفکشها در استانهای جنوبی فرا رسیده است و امیدواریم کشاورزان با مساعدتهای ناظران فنی، نسبت به کوددهی مزارع اقدام کنند.
پیشبینی برای مقابله با علفهای هرز، بیماریها و آفات تا سطح 400 هزار هکتار
مجری طرح گندم یادآور شد: سازمان حفظ نباتات کشور علفکشهای مورد نیاز برای مقابله با انواع علفهای هرز و آفات مختلف و بیماریها را تهیه کرده است و پیشبینی برای مقابله در سطحی حدود 400 هزار هکتار شده است.
اسفندیاریپور تأکید کرد: در سال گذشته تنها 90 هزار هکتار مقابله شد و امسال نیز در صورتی که توصیههای سازمان حفظ نباتات جدی گرفته شود، پیشبینی میشود که سطح مقابله با انواع مخاطرات کم باشد.
وی اظهار داشت: بزرگترین مشکل تولیدکنندگان گندم، کمی مصرف کودهای سرک بهویژه اوره است، زیرا باید بهرهبرداران بدانند که برای انتظار تولید چهار تن گندم، یعنی برداشت دانه و کاه، نیاز به 300 کیلوگرم کود اوره است که باید به مرور و مدیریتشده مصرف شود.
اسفندیاریپور همچنین گفت: کشاورزانی که انتظار تولید شش تا هفت تن گندم دارند، باید میزان مصرف کود سرکشان را اضافه کنند تا در زمان شروع ورس، بالاترین راندمان عاید محصول شده باشد.
وی در ادامه افزود: ناظرانی که بلوکبندی و پهنهبندی مزارع را انجام دادهاند، میتوانند بهرهبرداران را در کوددهی مناسب مزرعه کمک کنند.
مجری طرح گندم خاطرنشان کرد: مقابله بهموقع با علفهای هرز و استفاده از سمپاشهایی که سازمان حفظ نباتات کشور توصیه کرده است، میتواند از کاهش 15 تا 16 درصدی تولید بکاهد.
اسفندیاریپور ادامه داد: اگر میزان کود اورهای که به مصرف میرسد، کم باشد، تعداد دانهها و طول خوشه کوتاهتر میشود؛ بنابراین عملکرد به پتانسیل مورد نیاز نخواهد رسید، پس باید بهرهبرداران به این مسئله توجه جدی کنند.
وی تصریح کرد: ممکن است زنگ زرد در برخی مناطق گرم طغیانی شود، اما هنوز اتفاقی نیفتاده و بهرهبرداران و ناظران فنی نیز به کنترل مزارع مشغولند.
اسفندیاریپور یادآور شد: امسال پیشبینی میشود 12 میلیون تن گندم پتانسیل تولید داشته باشیم که اگر کشاورزان عملیات تغذیه و سایر مراحل مقابله را بهموقع انجام دهند، این انتظار دور از ذهن نیست.
وی تأکید کرد: در برخی مناطق کشور که محدودیت منابع آب وجود دارد، سطح زیر کشت گندم شش تا هفت درصد کاهش یافته است، اما در مناطقی که گندم دیم در آنها کاشته میشود، همچون سالهای گذشته کشت و کار انجام شده است.