09 دی 1394 - 9:48 شناسه خبر: 3675 نسخه چاپی

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ؛

طرح توسعه کشت‌های گلخانه‌ای از اولویت‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی

طرح توسعه کشت‌های گلخانه‌ای از اولویت‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ؛
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی بر توسعه واحدهای گلخانه‌ای در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی تاکید کرد. به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های ص ...

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی بر توسعه واحدهای گلخانه‌ای در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از خبرگزاری موج، طهماسبی در هفتمین جلسه توسعه کشت گلخانه‌ای استان گفت: طرح توسعه کشت گلخانه‌ای در برنامه ششم و هفتم یکی از اولویت‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی است.
وی افزود: این طرح در اقتصاد مقاومتی پذیرفته شده و وزارت جهاد کشاورزی برای اجرایی کردن آن در حال تدوین این برنامه مهم است.
معاون امور باغبانی کشور خاطرنشان کرد: برای افزایش بهره‌وری در مصرف آب یکی از اولویت‌های مهم وزارتخانه توسعه گلخانه‌ها و انتقال کشت سبزی و صیفی از فضای آزاد به فضای بسته است.
وی افزود: مساحت گلخانه‌ها در کشور حدود 9 هزار و 600 هکتار است و با توجه به وسعت کشور و خشک‌سالی‌های اخیر و همچنین برای توجه بیشتر در صرفه‌جویی در مصرف آب و تأمین سبزی سالم طرح توسعه کشت گلخانه‌ای در وزارت جهاد کشاورزی اجرا می‌شود.
طهماسبی تاکید کرد: از محل منابع داخلی بانک کشاورزی 20 هزار میلیارد ریال خط اعتباری با سود 18 درصدی ایجاد شده و وزارت جهاد کشاورزی در تلاش است میزان این تسهیلات را افزایش داده تا بتواند کمک‌های بیشتری را به متقاضیان طرح توسعه کشت گلخانه‌ای ارائه کند.
وی از عملکرد مناسب سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در برنامه‌ریزی برای توسعه کشت واحدهای گلخانه‌ای قدردانی کرد.
در ادامه این نشست علی‌اشرف منصوری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: در اثر تغییرات اقلیمی و کاهش نزولات جوی ضروری است کشت‌های سبزی و صیفی را از فضای آزاد به فضای بسته و گلخانه‌ای منتقل کنیم.
وی اظهار کرد: پس از ابلاغ سیاست توسعه گلخانه‌ای از سوی معاونت باغبانی وزارت جهادکشاورزی بلافاصله عملیات اجرایی آن در سطح استان آغاز و با همکاری و حمایت‌های خوبی که از طریق فرمانداران و مسوولان استان به خصوص بانک کشاورزی به وجود آمد در حال حاضر بیش از 550 میلیارد تومان و بیش از 180 هکتار برای ایجاد گلخانه تشکیل پرونده داده شده است.
این مسوول ادامه داد: در یک هکتار فضای گلخانه‌ای 12 برابر فضای آزاد تولید صورت می‌گیرد و در واقع به همین میزان در مصرف آب و منابع خاک صرفه‌جویی حاصل می‌شود و راندمان مصرف آب به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران خاطرنشان کرد: با توجه به خط اعتباری ایجاد شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی از تمامی کشاورزان، بهره‌برداران و سرمایه‌گذاران که تمایل دارند در این طرح سرمایه‌گذاری کنند برای اخذ مجوز در مدیریت جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها تشکیل پرونده دهند و مراحل قانونی اخذ مجوز در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای ارائه و سقف میزان تسهیلات برای توسعه واحدهای گلخانه ای هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و به هر میزان که افراد بخواهند می‌توانند در این بخش سرمایه‌گذاری کنند، سازمان جهاد کشاورزی استان تهران و بانک کشاورزی آمادگی لازم را دارند پرونده‌ها را برای اخذ مجوز به صورت خارج نوبت مورد بررسی قرار دهند.
منصوری درباره سوخت واحدهای گلخانه‌ای نیز گفت: ما توصیه می‌کنیم واحدهای گلخانه‌ای برای سوخت مورد نیاز خود از گاز طبیعی استفاده کنند و در این راستا با شرکت گاز نیز هماهنگی لازم انجام شده و مشکل خاصی وجود ندارد.
وی با بیان این که در استان تهران حدود 800 هکتار از واحدهای گلخانه‌ای سنتی وجود دارد، افزود: یکی از برنامه‌های اساسی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران این است که واحدهای گلخانه‌ای را از حالت سنتی به صنعتی تبدیل کند، که بخشی از این کار در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: بر نامه‌ریزی برای راه‌اندازی مجتمع‌ها از جمله مجتمع گلخانه‌ای حصار گلی، ارتباط با شرکت‌های خارجی جهت انتقال تکنولوژی، اطلاع‌رسانی گسترده در قالب جلسات، کارگروه‌ها، استفاده از ظرفیت‌های رسانه دیداری، شنیداری و سایر خبرگزاری‌ها، تشکیل ستاد توسعه کشت گلخانه‌ای با حضور مسوولان به صورت هفتگی و همچنین تشکیل جلسه ستاد نظارت بر جذب به صورت هفتگی با حضور مسوولان شعب بانک کشاورزی از دیگر برنامه‌های این سازمان است.
وی در ادامه بر بومی کردن سازه‌های گلخانه‌ای استان، کاهش سود بانکی، تسهیل در پذیرش وثائق و حذف عوارض زائد و غیرقانونی تاکید کرد.
منصوری ابراز امیدواری کرد: تا سال آینده تمامی واحدهای گلخانه‌ای سنتی استان به واحدهای گلخانه‌ای صنعتی و مدرن تبدیل شود.
گفتنی است؛ در این نشست برخی از مشکلات پیش روی واحدهای گلخانه‌ای، ادارت ثبت و اسناد، شرکت آب منطقه‌ای، بانک کشاورزی و دیگر دستگاه‌ها مطرح و تصمیمات مناسبی برای رفع مشکلات اتخاذ شد.