16 آذر 1394 - 14:46
شناسه خبر: 3515
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
افزایش قیمت روغن پالم طی ماه های آینده
گزارش های اخیر از مالزی حاکی از آن است که تولید روغن پالم مالزی در ماه نوامبر( آذر ماه خورشیدی) کاهش داشت و این کاهش تولید در ماه های آینده نیز ادامه خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران، گزارش های اخیر مالزی حاکی از آن است که تولید روغن پالم مالزی در ماه نوامبر کاهش داشت و این کاهش تولید در ماه های آینده نیز ادامه خواهد داشت.
اجماع نظری نسبت به کاهش تولید روغن پالم از ژانویه تا پایان سال 2016 وجود دارد، اما نگرش ها نسبت به میزان این کاهش همچنان متفاوت است. بر اساس این باور، میزان رشد تولید روغن پالم در جهان به شدت کاهش خواهد یافت، اما دیگر تحلیل گران این صنعت بر این باور هستند که برای نخستین بار از سال 1998 میلادی تولید روغن پالم کاهش خواهد یافت.
در ماه سپتامبر در مالزی قراردادهای فروش روغن پالم به تاریخ Nov 22 با 2159 رینگت و قرار دادهای به تاریخ May 2016 با 2423 رینگت بسته شد، که این مساله موید این است که زمینه برای افزایش قیمت روغن پالم طی ماه های آینده وجود دارد.
انتظار می رود طی 6 ماه آینده نرخ روغن پالم با 180-160 دلار افزایش به 750 دلار تحویل در بندر روتردام رسد. همچنین کاهش بهای روغن سویا موقتی خواهد بود. کشورهای آسیای جنوب شرقی: در 10 روز منتهی به 20 نوامبر باران در مناطق اصلی تولید کننده روغن پالم اندونزی بارید، هرچند که در برداشت محصول تاخیراتی را موجب گردید، اما موجب افزایش رطوبت خاک این مناطق نیز شد.
بطور کل در 20 روز ابتدایی نوامبر( آذر ماه جاری) بارش باران بیشتر در نواحی Sumatera Utara، Riau و Kalimantan Barat که 45-40 درصد از مناطق زیر کشت پالم اندونزی را شامل می شوند بارید. هرچند که اثرات مثبت این بارش را می توان طی 5-4 ماه آینده دید.
در 10 روز منتهی به 20 نوامبر بارش باران در مالزی بصورت یکپارچه و یک دست نبود. بنا به گفته ایستگاه های هواشناسی محلی، بارش باران در استان های Sarawak ، Selenagor بیش از حد نرمال بود، اما در دیگر استان ها همانند Sabah ، Pahang ، Perak ، Klantan بارش باران محدودتر بود.
استان Sabah با داشتن 30-25 درصد کل اراضی تحت کشت به عنوان بزرگ ترین استان تولید کننده پالم در مالزی است، به دنبال آن Sarawak با 25-20 درصد دومین استان تولید کننده این محصول در این کشور است.