04 شهریور 1393 - 11:20 شناسه خبر: 350 نسخه چاپی

جلوگیری از عرضه برنج فله در فروشگاه‌ها

جلوگیری از عرضه برنج فله در فروشگاه‌ها
 رئیس انجمن برنج ایران گفت: از عرضه برنج به صورت فله در فروشگاه‌ها و توزیع برنج در استانهای تولید کننده برنج جدا خودداری شود.به گزارش پایگاه ...

 رئیس انجمن برنج ایران گفت: از عرضه برنج به صورت فله در فروشگاه‌ها و توزیع برنج در استانهای تولید کننده برنج جدا خودداری شود.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، جمیل علیزاده شایق، رئیس انجمن برنج ایران با اشاره به سخنان اخیر نعمت‌زاده وزیر صنعت معدن تجارت در مورد عدم واردات برنج در زمان برداشت این محصول اظهار داشت: نمی‌توان به واردکنندگان برنج به صورت دستوری گفت هیچ برنجی در زمان برداشت وارد نکنید چرا که پروسه خرید تا ورود برنج به کشور یک پروسه طولانی است که ممکن است چندین ماه به طول بیانجامد به عنوان مثال ممکن است در بهمن ماه قراردادی به امضا برسد و در خرداد ماه برنج‌ها وارد کشور شوند.

وی ادامه داد: آنچه تولیدکنندگان می‌خواهند این است که در ماههای خرداد، تیر و مرداد رسانه‌ها در مورد واردات برنج خبری منتشر نکنند و در استانهایی که برنج تولید می‌شود برنج‌های وارداتی توزیع نشود.

وی با اشاره به میزان واردات برنج در سال ?? ا فزود: درسال گذشته حدود یک میلیون و??? هزار تن برنج وارد کشور شد و ما درسال ?? نیازی به واردات نداریم این درحالی است که تاکنون ??? هزار تن برنج وارد کشور شده است.

شایق با اشاره به میزان ضایعات برنج نیز گفت: ما این موضوع را از کارخانجات دنبال کردیم این در حالی است که الگوی مصرف مردم نیز نکته مهمی است به عنوان مثال در رستوران‌ها به جای ارائه برنج در بشقاب آن را در دیس به مشتری‌ها بدهند تا هر فرد به اندازه نیازش از آن استفاده کند.

وی گفت: در اوایل دهه ?? با نظارتی که صورت گرفت متوجه شدیم که به دلیل فرسوده بودن دستگاه‌های کارخانجات و شالی کوبی‌ها بین ?? تا ??درصد برنج‌ها به صورت خرده برنج از بین می‌رود بر این اساس به کارخانجات اعلام کردیم تا طرح اصلاح شالی کوبی‌ها را اجرا کنند و آن‌ها نیز موافقت کردند.

شایق با اشاره به تولید برنج در سال ?? گفت: میزان تولید امسال دو میلیون و ???هزار تن است و خوشبختانه بارندگی‌ها نیز مناسب بوده و مشکل آب و جود نداشت.

شایق میزان مصرف برنج در داخل کشور را سه میلیون تن اعلام کرد و گفت: سال گذشته بیشترین واردات برنج از کشور هند بود به دلیل اینکه نمی‌توانستیم دلار و روپیه از آن‌ها بگیریم آن‌ها به ما برنج می‌دادند که مقادیری از آن نیز آلوده به آرسنیک و سوب بود و همین موضوع باعث شد از این پس برنج‌های خارجی دارای کد رهگیری و شناسه شوند.

وی گفت: بر این اساس انجمن برنج ایران خواستار عدم عرضه برنج به صورت فله در فروشگاه‌ها است و پیشنهادات خود را به وزارت بهداشت و اداره استاندارد و سازمان حمایت نیز اعلام کرده‌ایم و از ابتدای سال ?? برنج‌های داخلی نیز به صورت بسته‌بندی و با کد رهگیری عرضه خواهند شد.

 

منبع: ایلنا