01 آذر 1394 - 10:4
شناسه خبر: 3441
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
مجری طرح زیتون وزارت کشاورزی اعلام کرد:
واردات روغن زیتون ممنوع نیست
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی گفت: واردات روغن زیتون ممنوع نیست و تعرفه 26 درصد گمرکی را مربوط به واردات روغن فوق بکر است.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران به نقل از ایسنا ، محمد رمضانی ملکرودی در بازدید از طرح 170 هکتاری باغ زیتون شهرستان یزد و چند باغ زیتون شهرستان مهریز و صنایع روغنگیری آن، گفت: زیتون نیاز آبی کمی دارد، بنابراین کشت زیتون با توجه به کمبود آب به خصوص در مناطق نیمهگرمسیر و گرمسیر توصیه میشود.
وی با اشاره به این که سطح زیرکشت باغهای زیتون کشور 80 هزار هکتار است که حدود 50 هزار هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است و باغداران در برخی مناطق عملکرد بسیار زیاد و حتی بینظیری در تولید زیتون دارند، افزود: متوسط عملکرد باغهای زیتون کشور دو تن در هکتار است.
رمضانی ملکرودی با اشاره به اینکه اگر بتوانیم 70 درصد محصول را تبدیل به روغن کنیم، میزان نیاز داخلی تأمین میشود، گفت: موافق واردات بیش از نیاز زیتون نیستیم بلکه به دنبال ایجاد تشکلهایی در این صنعت هستیم تا با کمک آنها روغن زیتون با کیفیت وارد کشور شود یا اینکه روغن داخلی با کیفیت عالی و قیمت مناسب تولید و در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد.
رمضانی با اشاره به سیاست وزارتخانه متبوع خود مبنی بر اصلاح باغات و تغذیه مناسب برای بالا بردن عملکرد آن، تشکیل شرکتهای خدمات فنی به منظور آموزش و سپس کار در باغات استان و تشکیل تشکلهای ملی زیتون را توصیه کرد.
وی گفت: برنامهریزیهای مقدماتی برای تشکیل اولین صندوق ملی زیتون انجام شده است و پس از تشکیل اتحادیه های استانی، صندوق ملی زیتون با حمایت 49 درصدی دولت و سهم آورده 51 درصدی اتحادیههای زیتون، به منظور رفع موانع تولید، استفاده از سامانههای جدید داشت و برداشت، بهرهگیری از ارقام مقاوم، توسعه فراوری روغن و کنسرو ، تولید محصولات جدید از زیتون و بازاریابی منطقه ای تشکیل خواهد شد.
رمضانی ملکرودی افزود: البته در عمل روغن بیکیفیت، تفاله روغن و روغنهای درجه دو و سه وارد میشود که نه تنها فایده غذایی ندارد بلکه برای سلامتی زیانآور است و ما باید از ظرفیت بالای تولید زیتون در داخل کشور استفاده کنیم و با ایجاد کارخانههای صنایع تبدیلی به این میوه ارزش افزوده بدهیم.
مجری طرح زیتون کشور تصریح کرد: محصولات فراوانی در صنعت زیتون مانند کلوچه زیتون، دمنوش زیتون، عرق برگ زیتون، تفاله خشک زیتون و صابون زیتون تجاریسازی و وارد بازار شده و برخی در مرحله گرفتن مجوز از وزارت بهداشت است که این اقدامات باعث شده ما نسبت به صنعت زیتون موقعیت خوبی از نظر تولید و کسب و کار به دست آوریم.
وی یکی دیگر از اولویتهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی را اصلاح باغات موجود عنوان کرد و گفت: برنامه ششم در حال تدوین و اعتبارات مورد نیاز برای اصلاح باغات زیتون، در حال برآورد است.
رمضانی ملکرودی بیان کرد: اگر چه تا قبل از آغاز برنامه ششم توسعه اصلاح باغات در دستور کار وزارتخانه است، اما عمده برنامه را در برنامه ششم توسعه گنجاندهایم تا در صورت تأمین اعتبارات مورد نیاز عملکرد متوسط باغات را طی برنامه ششم توسعه به حدود پنج تن در هکتار برسانیم.
مجری طرح زیتون وزارت جهادکشاورزی در پایان نیز تاکید کرد: با توجه به شرایط خشکسالی حاکم بر کشور، زیتون به عنوان محصول کم نیاز به آب، می تواند جایگزین مناسب و از نظر اقتصادی به صرفه، برای محصولات پرآبخواه باشد.