27 آبان 1394 - 15:42 شناسه خبر: 3422 نسخه چاپی

رئیس جهادکشاورزی مازندران :

مصرف کود و سم دراستان مازندران کمتر از دیگر مناطق است

مصرف کود و سم دراستان مازندران کمتر از دیگر مناطق است رئیس جهادکشاورزی مازندران :
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: مصرف کود و سم در کشاورزی این استان کمتر از دیگر مناطق کشور است .به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذای ...

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: مصرف کود و سم در کشاورزی این استان کمتر از دیگر مناطق کشور است .

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایرنا ، دلاور حیدرپور در جلسه شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ارتباط با برخی اظهار نظرها در باره مصرف بالای کود و سم در استان را غیرواقعی خواند و افزود : حتی در کشت برنج که اصلی ترین محصول کشاورزی مازندران است کشاورزان از کود کمتری در مقایسه با استان های دیگر استفاده می کنند .
وی میزان مصرف سم در هر هکتار از زمین های کشاورزی را مازندران را یک لیتر اعلام کرد و گفت : این در حالی است که میانگین مصرف سم در هر هکتار زمین کشاورزی در آمریکا یک و نیم لیتر است .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود : مصرف سموم کشاورزی در مازندران هم اکنون به یک چهارم دهه 70 کاهش یافت ، در حالی که با توجه به وضعیت اقلیمی و بالا بودن میزان رطوبت هوا ، آفات کشاورزی شرایط رشد و شیوع بیشتری نسبت به دیگر مناطق کشور دارد .
وی میزان مصرف سموم کشاورزی در مازندران در دهه 70 را سالانه 12 هزار تن اعلام کرد و گفت که هم اکنون تنها چهار هزار تن سم در سال مصرف می شود .
حیدپور گفت : برخی اظهار نظرها در باره میزان بالای مصرف کود و سم در مازندران مستند به آمارهای دهه 80 است ، حال آن که در آن دهه نزدیک به چهار و نیم میلیون تن کود در کشور مصرف می شد که اکنون به دو میلیون تن کاهش یافته است.
وی افزود : هم اکنون سرانه مصرف کود در ایران از تمام کشورهای همسایه و منطقه از جمله پاکستان ، ترکیه و هندوستان کمتر است .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همچنین برخی گمانه زنی ها در باره ارتباط میان مصرف سم و کود شیمیایی در مازندران با افزایش آمار ابتلا به سرطان را رد کرد و گفت : نه تنها هیچ مستند علمی در این باره تاکنون ارائه نشده است، بلکه افزایش ابتلا به این بیماری در بعضی استان های کشور که مصرف بالای کودهای شیمیایی و سموم کشاورزی ندارند، بیشتر از مازندران است .
وی با بیان اینکه مصرف زیاد برخی کشاورزان از کودهای شیمیایی و سموم کشاورزی در مازندران را محتمل دانست ولی تاکید کرد که این موضوع را نمی توان به تمام کشاورزان و بخش کشاورزی استان نسبت داد .
مازندران 460 هزار زمین کشاورزی و باغی دارد که بر اساس آمارهای رسمی بیش از 70 نوع محصول در آنها کاشت و برداشت می شود .این استان در تولید حداقل 10 نوع محصول کشاورزی رتبه اول تا سوم کشور را دارد و رتبه اول تولید برنج و مرکبات کشور هم به مازندران اختصاص دارد .