23 آبان 1394 - 14:36 شناسه خبر: 3398 نسخه چاپی

مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان شیلات

کیلکای رایگان هم مشتری پیدا نکرد!

کیلکای رایگان هم مشتری پیدا نکرد! مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان شیلات
با وجود آنکه سازمان شیلات بر صید بیشتر ماهی کیلکا تأکید دارد، اما فرهنگ مصرف آن هنوز جا نیفتاده است.به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ا ...

با وجود آنکه سازمان شیلات بر صید بیشتر ماهی کیلکا تأکید دارد، اما فرهنگ مصرف آن هنوز جا نیفتاده است.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران به نقل از ایانا ، مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان شیلات بیان کرد : این سازمان بر تولید و ورود به بازار ماهی کیلکا اقداماتی را انجام داده است و حمایت‌هایی را در صنایع پیش از صید و پس از آن داشته است.

عیسی گلشاهی افزود: سازمان شیلات بخشی از کیلکای تولیدشده در کشور را برای فروش مستقیم به بازار، تولید پودر ماهی، کارخانه‌های بسته‌بندی ماهی و کنسرو ماهی کیلکا مورد حمایت قرار داد.

وی خاطرنشان کرد: اتفاقی که در بخش کیلکا افتاد آن است که فرهنگ‌سازی برای مصرف بیشتر این گونه باارزش در سبد غذایی مردم انجام نشده است و علاوه بر آن، صیادان این گونه برای تهیه پودر ماهی که ماده اولیه آبزی‌پروری است و تولید خوراک دام و طیور از این گونه استفاده می‌کردند، اما به ناگاه گفته شد که به‌دلیل گران بودن پودر ماهی کیلکا، این ماده باارزش از چرخه غذایی دام و طیور حذف شود و بدین‌ترتیب مقدار مصرف کیلکا کاهش یافت.

تولید کیلکای سوخاری و خشک، راهی برای افزایش مصرف

مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان شیلات ادامه داد: سازمان شیلات در این زمان سیاست کنسرو ماهی و تولید کیلکای خشک و سوخاری‌شده را در دستور کار قرار داد و علاوه بر آن، کیلکا را در سبد کالاهای صادراتی جایگزین کرد.

گلشاهی تصریح کرد: تا زمانی که مردم به این باور نرسند که می‌توان از ماهی‌های ریزی چون ساردین و کیلکا در سبد غذایی استفاده کرد، نمی‌توان این گونه باارزش را در بازارهای داخلی به مصرف رساند.

وی یادآور شد: سازمان شیلات ایران در این راستا که فعالیتی پرهزینه و مشکل نیز هست، عرضه رایگان کیلکا و وجود آن در نمایشگاه‌های شیلاتی را در دستور کار قرار داد، اما با این وجود مورد استقبال رایگان هم قرار نگرفت و هنوز فرهنگ مردم درباره استفاده از این آبزی نیاز به کار دارد.

گلشاهی تأکید کرد: برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر صیادان این گونه باارزش، صادرات این گونه در دستور کار قرار گرفته است؛ به‌طوری که در سال‌های قبل 260 تن صادرات آن به برخی کشورهای آسیایی انجام شده و در سال جاری و همزمان با آغاز برنامه ششم توسعه در برنامه داریم که صادرات بیشتر این گونه اقتصادی را در دستور کار قرار دهیم.

 

شناورهای صیادی برای گونه‌های ریز تجهیز شود

مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان شیلات اظهار داشت: از آنجا که شناورهای مخصوص کیلکا باید موازین خاصی ازجمله داشتن مخازن مخصوص یخ را رعایت کنند، لازم است تا اقداماتی جهت تغییر شناورها صورت گیرد، زیرا اگر به‌موقع کیلکای صیدشده وارد زنجیره سرد نشود، تغییرات شیمیایی در آن به‌وجود می‌آید و طعم ماهی رو به تلخی می‌رود.

وی همچنین گفت: صید کیلکا در استان‌های شمالی حدود 25 تا 30 هزار تن برآورد شده است که 10 تا 15 درصد آن به مصرف انسانی می‌رسد و مابقی برای فرآوری، صادرات و پودر ماهی باید در نظر گرفته شود.

گلشاهی در ادامه افزود: کیلکا در ماه‌های اردیبهشت و خرداد ممنوعیت صید دارد و در بقیه ماه‌ها مشکلی از لحاظ صید وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: ماهی ساردین در جنوب و موتو از گونه‌های ریزی محسوب می‌شوند که بیشتر برای فرآوری، پودر ماهی و سایر موارد مورد استفاده قرار می‌گیرد.