13 آبان 1394 - 10:7
شناسه خبر: 3366
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
معاون امور گل و گیاهان دارویی خبر داد
صادرات ?? میلیون دلاری گیاهان دارویی - تولید ??? هزار تن گیاه دارویی
معاون امور گل و گیاه زینتی و گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر شرایط خوب اقلیمی برای تولید گیاهان دارویی در کشور، گفت: سال گذشته ?? هزار تن از این محصولات به ارزش ??.? میلیون دلار صادر شده است.
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، به نقل از فارس، میترا مجدزاده معاون امور گل و گیاه زینتی و گیاهان داروئی وزارت جهاد کشاورزی گفت: براساس اطلاعات استخراج شده از استانها سطح زیر کشت گیاهان دارویی کشور در سال گذشته حدود 43 هزار هکتار بود.
وی افزود: از این میزان سطح زیر کشت حدود 150 هزار تن گیاهان دارویی حاصل شد.
مجدزاده با اشاره به اینکه گل محمدی یکی از گیاهان دارویی ارزشمند است، اظهار داشت: حدود 27 هزار تن گلبرگ تر از 15 هزار هکتار سطح زیر کشت گل محمدی به دست آمده است.
معاون امور گل و گیاه زینتی و گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: زیره سبز، حنا، گشنیز، رازیانه، گل گاو زبان بعد از گل محمدی بیشترین سطح زیر کشت گیاهان دارویی را در کشور به خود اختصاص میدهند.
مجدزاده بیان داشت: حدود 73 درصد سطح زیر کشت گیاهان دارویی در 4 استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان و همدان متمرکز شده و بیشترین سطح زیر کشت گیاهان دارویی به گل محمدی در استانهای فارس، اصفهان و کرمان اختصاص دارد.
معاون امور گل و گیاه زینتی و گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه به دلیل تنوع گونههای مختلف گیاهان دارویی در کشورمان فرصت فرصتهای فراوانی برای سرمایهگذاری روی تولیدات این محصولات وجود دارد گفت: سابقه طولانی طب سنتی در کشورمان و مقبول بودن مصرف گیاهان دارویی توسط مردم برای رفع بیماریها از ویژگیهای مثبت برای افزایش تولید گیاهان دارویی محسوب میشود.
مجدزاده بیان داشت: بسیاری از ارقام گیاهان دارویی کم آب بر هستند، ضمن اینکه اغلب این گیاهان در اراضی درجه دو و سطوح شیبدار قابل کشت هستند.
وی با اشاره به قابلیت سازگاری گیاهان دارویی با شرایط، افزود: بسیاری از گیاهان دارویی در شرایط نامساعد محیطی و خاکی رشد میکنند.
معاون امور گل و گیاه زینتی و گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه پتانسیل خوبی برای تولید گیاهان دارویی در کشور وجود دارد، بیان داشت: تولید گیاهان دارویی کمک خوبی به صادرات محصولات غیر نفتی است.
وی افزود: براساس آخرین آمار در سال 93 حدود 26 هزار تن گیاهان دارویی به ارزش 96.5 میلیون دلار صادر شده است.
مجدزاده چین، ژاپن، آمریکا و هندوستان را بزرگترین تولیدکنندگان گیاهان دارویی در دنیا عنوان کرد و گفت: کشورهای چین، هند، آمریکا و آلمان هم در رده بزرگترین صادرکننده گیاهان دارویی قرار میگیرند.